Back

ⓘ 30 Pébruari




                                     

ⓘ 30 Pébruari

30 Pébruari aya dina sababaraha almenak, tapi euweuh dina kalénder Grégori, sabab Pébruari ukur boga 28 poé atawa 29 poé dina taun kabisat. Tapi sahanteuna aya tilu kali dina sajarah kajadian di mana di sababaraha nagara, bulan ieu mibanda 30 poé.

Kakaisaran Swedia anu kaasup Finlandia mangsa harita boga rencana pikeun ngaganti ti kalénder Juli ka kalender Grégori mimiti taun 1700 kalawan miceun poé kabisat salila 40 taun ka hareup. Ku lantaran éta, 1700 lain mangrupa taun kabisat di Swedia, tapi taun 1704 sarta 1708 mangrupa taun kabisat di luar rencana. Hal ieu ngabalukarkeun kalender Swedia jadi sapoé leuwih gancang batan kalender Julian tapi masih 10 poé pandeurieun kalender Gregorian. Kabingung ngurangan nalika dina 1712, dua poé kabisat ditambahkeun, ngabalukarkeun taun kasebut miboga tanggal 30 Pebruari. Poé kasebut sarua jeung 29 Pebruari dina kalender Julian sarta 11 Maret dina kalender Gregorian. Pergantian Swedia ka kalender Gregorian ahirna dipigawé dina 1753.

Dina 1929 Uni Sovyét ngawanohkeun kalender revolusioner Sovyét di mana saban bulan miboga 30 poé sarta sésa 5 atawa 6 poé henteu mangrupa bagian ti bulan naon ogé sarta jadi poé libur. Ku sabab éta, taun-taun 1930 sarta 1931 miboga 30 Pebruari tapi gagantian kasebut dibatalkan dina taun 1932 ku kituna balik deui maké kalender biasa.

Sacrobosco, saurang cendekiawan abad ke-13 nglaim yén dina kalender Julian bulan Pebruari miboga 30 poé dina taun-taun kabisat ti saprak 44 SM nepi ka 8 M nalika Kaisar Augustus nyingket Pebruari sangkan bulan Agustus anu dingaranan nurutkeun ngaranna miboga panjang anu sarua jeung bulan Juli anu dingaranan nurutkeun nu miheulaanana, Kaisar Julius. Sanajan kitu euweuh bukti sajarah ngeunaanana sarta jigana ieu saukur hiji mitos heubeul.

                                     
  • tujuan hiji informasi jadi écés tanpa perlu nengetan naha mibanda tanggal nyata atawa henteu nyata. 30 Pébruari sakapeung ogé dipaké dina harti anu sarua.
  • 26 Pébruari nyaéta poé ka - 57 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 308 poé 309 dina taun kabisat 1233 Perang Mongol Jin: Kaum Mongol ngarebut
  • 17 Pébruari nyaéta poé ka - 48 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 317 poé 318 dina taun kabisat 1370 Karajaan Lithuania Raya patelak jeung
  • kaleungitan 375 palautna. 1947 Insidén Pébruari 28: Di Taiwan, kakacoan sipil diréngsékeun ku maraotna kurang leuwih 30 000 rahayat sipil. 1953 James Watson
  • 3 Pébruari nyaéta poé ka - 34 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 331 poé 332 dina taun kabisat 1488 Bartolomeu Dias ti Portugal ngadarat di
  • 19 Pébruari nyaéta poé ka - 50 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 315 poé 316 dina taun kabisat 1600 Gunung Huaynaputina di Péru bitu, minangka
  • 12 Pébruari nyaéta poé ka - 43 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 322 poé. 323 dina taun kabisat 1502 Ratu Isabella I ngaluarkeun aturan nu
  • 15 Pébruari nyaéta poé ka - 46 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 319 poé. 320 dina taun kabisat 1798 Républik Roma diproklamirkeun lima poé
  • Mentri Jepang ka - 91. 26 Pébruari Takahashi Korekiyo, Perdana Mentri Jepang ka - 20. Saitō Makoto, Perdana Mentri Jepang ka - 30 27 April - Karl Pearson
  • Microsoft Excel, poé 0 dina format tanggal 1900 nyaéta 0 Januari 1900. 30 Pébruari 31 Pébruari 0 Marét Leap Seconds Time Service Department, United States
  • kamerdikaanna ti Uni Soviét dina 1991. Pupuhu Déwan Nasional Avetis Aharonyan 30 Méi - 1 Agustus 1918 Pupuhu Déwan Arménia Avetik Sahakyan 1 Agustus 1918

Users also searched:

...