Back

ⓘ U (kana)




                                     

ⓘ U (kana)

Dina sistim tulis Jepang, kana う jeung ウ aya di tempat katilu dina sistim modérn Gojūon kumpulan kana. Dina Iroha, aya di tempat ka-24, antara む jeung ゐ. Dina tabel Gojūon, う aya dina kolom kahiji sarta dina baris katilu.

Dieja sacara normal nyaéta.

                                     

1. Variant forms

Scaled-down versions of the characters ぅ, ゥ are used to créate new morae that do not exist in the Japanese language, such as トゥ tu. This convention is relatively new, and many older loanwords do not use it. For example, in the phrase Tutankhamuns cartouche, the recent loan cartouche uses the new phonetic technique, but the older loan Tutankhamun uses ツ tsu as an approximation:

ツ タンカーメンの カル トゥ ーシュ

The character う is also used, in its full-sized form, to lengthen "o" sounds. For example, the word 構想 is written in hiragana as こうそう kousou, pronounced kōsō. In a few words the character お o is used instéad for historical réasons.

The character ウ can take dakuten to form ヴ vu, a sound foreign to the Japanese language and traditionally approximated by ブ bu.

                                     

2. Strokes

The hiragana う is written in two strokes:

  • At the top of the character, a short diagonal crook: proceeding diagonally downwards from the left, then reversing direction and ending at the lower left.
  • A broad curving stroke: beginning at the left, rising slightly, then curving back and ending at the left.

The katakana ウ is written in three strokes:

  • At the top of the character, a short vertical stroke, written from top to bottom.
  • A similar stroke, but lower and positioned at the left.
  • A broad angled stroke: beginning as a horizontal line written from left to right, then reversing direction and proceeding downwards from right to left as a curved diagonal. The horizontal line must touch both the other strokes. Apart from the short diagonal, the character is identical to フ.
                                     
  • murni atawa handakuten kana kana nu teu kaasup grup - h. Karakter U 3095 jeung U 3096 nyaéta か ka leutik jeung け ke leutik. U 309F nyaéta digraph より
  • tulis Jepang, kana お hiragana jeung オ katakana aya di tempat kalima, antara え jeung か, dina sistim Gojūon 五十音 modérn kumpulan kana Dina Iroha, aya
  • estimasi. Lamun U jeung V mangrupa statistik i.e., variabel acak nu bisa diobservasi nu mana sebaran kamungkinan gumantung kana sababaraha parameter
  • の, in hiragana, or ノ in katakana, is one of the Japanese kana which éach represent one mora. In the gojūon system of ordering of Japanese syllables, it
  • Mac Index The Economist Countries The Economist Explanations from the U of British Columbia PPP US dollar exchange rates IMF The most widely used
  • ieu ogé kaasup kana dakuten. Ngan dina katakana, ogé ditambahkeun kana karakter ウ u jeung karakter vowel leutik keur nyieun sora v saperti dina ヴァ
  • sato manusa. Lambang ilahar nu dipaké pikeun ngagambarkeun jalu nyaéta Unicode: U 2642 cingcin panahan nu nunjuk ka kalérwétan. Ieu mangrupa robahan tina
  • Lambang ilahar nu dipaké pikeun ngagambarkeun bikang nyaéta Unicode: U 2640 cingcin aya silangan handapeunana. Lambang ieu ogé ngawakilan planét
  • nu ngabingungkeun. Contona, ngaran じゅんいちろう, ditulis dina karakter kana ju - n - i - chi - ro - u sarta diromanisasi jadi Jun ichirō dina Hepburn Revisi. Sistim ieu
  • State, and Society in Kenya. U of Rochester Press, 2001. 224 pp. Ochieng, William R., ed. Themes in Kenyan History. Ohio U Press, 1991. 261 pp. Ochieng
  • Artikel ieu daptar nagara dumasar kana jumlah penduduk, dumasa kana estimasi 1 Juli 2005. Gambar estimasi keur taun 2005 ti U N. World Population Prospects

Users also searched:

...
...
...