Back

ⓘ 12 Oktober




                                     

ⓘ 12 Oktober

  • 1847 - Werner von Siemens ngadegkeun Siemens & Halske, pijadieun Siemens AG.
  • 1962 - Badéi Poéan Columbus narajang Northwest Pasifik AS. 46 jalma palastra.
  • 2000 - Kapal Laut Pangrusak AS rusak parah ku dua pangebom bunuh diri, maéhan 17 kru jeung nyideraan 39 séjénna.
  • 2002 - Bom Bali di Klub Sari jeung Pub Paddy, di Kuta. Korban 202 palastra, leuwih ti 300 tatu.
  • 1968 - Guinea Khatulistiwa merdéka ti Spanyol.
  • 1492 - Ekspédisi kahiji Christoper Columbus balabuh di Bahama Karibia.
  • 1999 - Pervez Musharraf ngarebut kakawasaan di Pakistan ti Nawaz Sharif ku hiji kudéta teu badarah.
  • 1999 - Abkhazia misahkeun manéh ti Géorgia.
  • 1984 - Pijadieun Irish Republican Army gagal maténi PM Margaret Thatcher ku bom. Korbam bom lima palastra jeung 31 tatu.
  • 1901 - Présidén Theodore Roosevelt sacara résmi ngaganti ngaran Executive Mansion ku Gedong Putih.
                                     

1. Nu babar

  • 1993 – Seo Kang-joon, aktor Koréa Kidul
  • 1891 - Fumimaro Konoe, Perdana Mentri Jepang ka-34, 38 jeung 39.
  • 1968 - Hugh Jackman, aktor Australi-Inggris, Sydney, New South Wales, Australi.
  • 1935 – Luciano Pavarotti, tukang ngawih ténor Italia td. 2007
                                     

2. Nu pupus

  • 1999 – Wilt Chamberlain, pamaén baskét Amérika l. 1936
  • 1870 – Robert E. Lee, jéndral Amérika Konféderasi l. 1807
  • 1997 – John Denver, musisi Amérika l. 1943