Back

ⓘ 11 Oktober




                                     

ⓘ 11 Oktober

  • 2013 - Parahu pangungsi Libya tikelebuh di Lampedusa Italia, 34 maot. Samemehna aya kajadian sarupa dina tanggal 3 Oktober.
  • 1954 - Ho Chi Minh jeung Viet Minh mikawasa Viétnam Kalér.
  • 1899 - Perang Boer Kadua di Afrika Kidul antara Britania ngalawan Bangsa Boer.
  • 2002 - Serangan bom di hiji pusat balanja di Finlandia, 7 maot.
  • 1030 - Pananggalan prasasti Sanghyang Tapak.
  • 1852 - Univérsitas Sidney diadegkeun di Ustrali.
  • 1932 - Presidén AS Franklin D. Roosevelt nampa surat ti Éinstéin ngeunaan bom atum.
  • 1634 - Banjir Buchardi ngahakan korban 1.500 jalma di Freisland Kaler, Dénmark jeung Jérman.
  • 1986 - Ronald Reagen panggih jeung Michael Gorbachev di Islandia, pikeun ngabahas pangwatésan Misil Balistik Jarak Nengah.
  • 1944 - Républik Rakyat Tuvan dianéksasi ku Uni Soviét.
  • 1968 - NASA ngaluncurkeun Apollo 7, misi luar angkasa naje panumpang munggaran AS nu ngahasil.
  • 1811 - Kapal férry tanaga uap munggaran, Juliana, mimiti operasi di Palabuan New York.
                                     

1. Nu babar

  • 1884 - Eleanor Roosevelt, ibu negara Amérika ka 39, Kota New York, AS. td. 1962
  • 1965 - Rikishi, tukang gulat profésional Amérika
  • 1966 - Luke Perry, aktor Amérika, Mansfield, Ohio, AS. td. 2019
  • 1937 - Bobby Charlton, manten pamaén bola jeung manajer tim nasional Inggris, Ashington, Northumberland, Inggris.
  • 1942 - Amitabh Bachchan, béntang filem India, Utar Paradesh, India.
  • 1977 - Matt Bomer, aktor Amérika