Back

ⓘ 10 Oktober




                                     

ⓘ 10 Oktober

  • 680 - Pangbantéan Karbala, Hussein bin Ali ditandasa ku pasukan titahan Khalifah Yazid bin Muawiyah.
  • 1997 - Pasawat Austral Líneas Aéreas Flight 2553 murag jeung ngabeledug di Uruguay, niwaskeun 74 jalma.
  • 1998 - Pasawat jét Kongo ditembak ku para pamungpang di Kindu, 41 urang maraot.
  • 1935 - Kudéta di Yunani mungkasan Républik Hellenik Kadua.
  • 1957 - Présidén Eisenhower tamada ka Menteri Paduitan Ghana Gbedemah alatan teu diladangan di hiji réstoran di Delaware.
  • 2004 - Arménia jeung Turki néken Protokol Zurich, tapi duanana teu kungsi ngaratifikasi.
  • 1970 - Fiji merdéka ti Inggris Raya.
  • 1980 - Gempa Al Asnam narajang Aljazair kaler, niwaskeun 2.633 jalma jeung natuan 8.369 séjénna.
  • 1986 - Lini 5.7SR San Salvador, niwaskeun 1.500 jalma.
  • 1928 - Chiang Kai Sek jadi pupuhu di Républik Cina.
  • 2018 - Badéy Michael narajang Pasisian Florida, nandasa 57 jalma sarta karugian materi AS$ 25.000.
  • 2015 - Bom kembar ngabeledug di puseur nagri Turki, Ankara. Saratus dua maot, 400 tatu.
                                     

1. Nu babar

  • 1813 - Giuseppe Verdi, komposer Italia td. 1901
  • 1924 - Umar Wirahadikusumah, Wakil Présidén Républik Indonésia kaopat
  • 1982 - Dan Stevens, aktor Inggris
  • 1966 - Tony Adams, manten bék Inggris, Romford, London, Inggris.
  • 1954 - David Lee Roth, manten vokalis grup musik Van Halen, Boomington, Indiana, AS.
  • 1963 - Anita Mui, béntang filem Mandarin, Mongkok, Hongkong. td. 2003.
  • 1994 - Bae Suzy, artis Koréa Kidul
  • 1946 - Naoto Kan, pulitikeus Jepang
  • 1960 - Eric Martin, vokalis Mr. Big, Long Island, New York, AS.
  • 1960 - Simon Townsend, vokalis jeung gitaris The Who, Chiswick, London, Inggris.
                                     

2. Nu pupus

  • 1659 - Abel Tasman, sodagar tur pangjajah Walanda l. 1603
  • 1974 - Lyudmila Pavlichenko, sniper Rusia l. 1916
  • 1913 - Katsura Tarō, Perdana Mentri Jepang ka-11, 13 jeung 15.
  • 2004 - Christopher Reeve, aktor Amérika l. 1952
                                     
  • Oktober nyaéta bulan ka - 10 kalénder Maséhi, satutasna Nopémber sarta saméméh Séptémber. 1 Oktober 2005 - Bom Bali 2005: Kajadian deui ngabeuledugna bom
  • Taun ka - 1913 Maséhi dina Kalénder Grégorian. 10 Oktober - Katsura Tarō, Perdana Mentri Jepang ka - 11, 13 jeung 15.
  • 2 Oktober nyaéta poé ka - 275 dina sataun ka - 276 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 90 poé. 1187 - Solehuddin ngarebut Yerusalem sanggeus
  • 1 Oktober nyaéta poé ka - 274 dina sataun ka - 275 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 91 poé. 1795 - Bélgia dijajah Perancis. 1869 - Austria
  • 20 Oktober nyaéta poé ka - 293 dina sataun ka - 294 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 72 poé. 1677 - Poé Jadi Kabupatén Bojonegoro - Jawa
  • 29 Oktober nyaéta poé ka - 302 dina sataun ka - 303 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 63 poé. 1390 Pangadilan munggaran pikeun prakték
  • 25 Oktober nyaéta poé ka - 298 dina sataun ka - 299 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 67 poé. 1927 Kapal laut méwah Italia SS Principessa
  • 28 Oktober nyaéta poé ka - 301 dina sataun ka - 302 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 64 poé. 306 Maxentius mroklamirkeun manéh minangka
  • 5 Oktober nyaéta poé ka - 278 dina sataun ka - 279 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 87 poé. 1274 - Invasi munggaran Kublai Khan ti Mongolia

Users also searched:

...
...
...