Back

ⓘ 14 Séptémber




                                     

ⓘ 14 Séptémber

  • 2000 - Tarajangan téroris ka Bursa Éfék Jakarta nu mana bom mobil ngabeledug di rohang handap taneuh BÉJ sarta ngamimitian turugtugan beledugan; 15 urang palastra.
  • 1960 - OPEC diadegkeun.
  • 1886 - Pita mesin ketik dipatenkwun.
  • 1901 - Présidén AS William McKinley dibunuh dalam upaya pembunuhan rahasia.
  • 1812 - Tangtara Rusia ngaduruk Moskwa sangkan teu direbut Napoléon.
  • 1752 – Karajaan Inggris katut wilayahna di dunia kaasup koloni Amérika ngadopsi Kalénder Gregorian, ngaluncatan 11 poé.
  • 2003 - Liwat référéndum, Swédia nolak pikeun ngadopsi mata uang Euro.
  • 786 - Harun ar-Rashid jadi kalifah Abbasiyah sanggeus maot dulurna al-Hadi.
  • 1908 - Balé Pustaka atawa Commissie voor de Volkslectuur diadegkeun
  • 2003 - Référéndum di Éstonia nyatujuan pikeun jabung jeung Uni Éropa.
  • 1999 - Kiribati, Nauru jeung Tonga jabung ka PBB.
                                     

1. Nu babar

  • 789 - Abu Abbas Abdallah bin Harun al-Rashid, atawa Al Mamun, Baghdad, Kakhalifahan Abbasiyah.
  • 1983 – Amy Winehouse, tukang ngawih Inggris td. 2011
  • 1966 - Dede Yusuf, béntang filem / sinétron, manten wagub Jabar, Jakarta, Indonésia.
  • 1965 – Dmitry Medvedev, présidén katilu Rusia
  • 1989 – Lee Jong-suk, modél tur aktor Koréa Kidul
  • 1984 – Ayushmann Khurrana, aktor, tukang ngawih India
  • 1947 – Sam Neill, aktor Selandia Anyar
  • 1991 – Nana, tukang ngawih, modél, artis Koréa Kidul
  • 1949 - Ed King, pamaén bass grup Lynryd Skynyrd, Giendale, California, AS.
  • 1769 – Alexander von Humboldt, ahli géografi jeung pangjajah Jérman td. 1859
  • 1949 - Steve Gaines, vokalis jeung pamaén hitar grup Lynryd Skynyrd, Seneca, Missouri, AS.
  • 1973 – Nas, rapper Amérika
  • 1977 – Alex, pamaén bola Brasil
  • 1946 - Pete Agnew, pamaén bass grup Nazareth, Dunfermline, Skotlandia.
                                     

2. Nu pupus

  • 1523 - Paus Adrian VI, Roma, Papal State.
  • 1998 - Yang Shangkun, présidén RRC kaopat, Beijing, RRC.
  • 775 - Konstantin V, Kaisar Bizantium, Konstantinopel.
  • 786 - Al Hadi, Khalifah kaopat dinasti Abbasiyyah, Baghdad, Kakhalifahan Abbasiyah.
  • 1638 - John Harvard, darmawan nu ngadegkeun Kampus Harvard, Charlestown, Massachusetts Bay, Koloni Inggris.
                                     
  • 19 Séptémber nyaéta poé ka - 262 dina sataun ka - 263 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 103 poé. 335 Flavius Dalmatius diistrenan jadi
  • 9 Séptémber nyaéta poé ka - 252 dina sataun ka - 253 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 113 poé. 1776 - Kongrés sacara rasmi méré ngaran
  • 27 Séptémber nyaéta poé ka - 270 dina sataun ka - 271 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 95 poé. 1669 Venesia nyérénken Bénténg Candia
  • 3 Séptémber nyaéta poé ka - 246 dina sataun ka - 247 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 119 poé. 301 - San Marino, républik pangkolotna di
  • 24 Séptémber nyaéta poé ka - 267 dina sataun ka - 268 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 98 poé. 1529 - Sultan Sulaiman Agung ti Turki Utsmani
  • 8 Séptémber nyaéta poé ka - 251 dina sataun ka - 252 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 114 poé. 1522 - Navigator Spanyol, Juan de Elcano
  • 10 Séptémber nyaéta poé ka - 253 dina sataun ka - 254 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 112 poé. 1784 - William Herschel manggihan galaksi
  • 20 Séptémber nyaéta poé ka - 263 dina sataun ka - 264 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 102 poé. 1187 Sultan Soléhuddin ngamimitian Pangepungan
  • 6 Séptémber nyaéta poé ka - 249 dina sataun ka - 250 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 116 poé. 1634 - Patempuran di Nordlingen lekasan

Users also searched:

...
...
...