Back

ⓘ 11 Séptémber




                                     

ⓘ 11 Séptémber

  • 1297 – Patempuran Sasak Stirling, Pangbaruntak Skotalndia William Wallace ngéléhkeun urang Inggris.
  • 1973 - Kudéta di Chili. Salvador Allende maot dina kapamingpinan Chili diambilalih ku Augusto Pinochet.
  • 1922 – Mandat Britania ka wewengkon Palestina dimimitian.
  • 1942 – Enid Blyton medalkeun "Lima Sekawan di Pulo Harta", novél kahiji tina serial "Lima Sekawan".
  • 1945 - Radio Républik Indonésia RRI diadegkeun di bumi Bp. Adang Kadarusman, Jl. Ménténg Dalam, Jakarta.
  • 1941 - Gedung The Pentagon di Amerika Serikat mimiti diwangun.
  • 2001 - Kajadian 11 Séptémber 2001 di New York jeung Washington, DC, Amérika Sarikat gedung World Trade Center ancur, sawaréh Péntagon sarta pasawat panumpang di Shanksville, Pennsylvania kira 3.000 urang palastra.
  • 1977 – Atari 2600, nu asalna nelah ku Atari Video Computer System Atari VCS dipedalkeun di Amérika Kalér, minangka hiji révolusi dina industri vidéo gim.
  • 1936 – FDR ngarasmikeun Bendungan Boulder, kiwarin nelah ku Bendungan Hoover.
  • 1962 - Beatles ngarékam single na nu munggaran, Love Me Do.
  • 2003 - Mentri luar negri Swédia, Anna Lindh, maot dipaéhan sanggeus saméméhna diserang 10 Séptémber.
                                     

1. Nu babar

  • 1978 – Dejan Stankovic, manten pamaén bola Yugoslavia, Belgrade, Yugoslavia.
  • 1965 – Bashar Al Assad, Présidén Syria, Damaskus, Syiria.
  • 1977 – Ludacris, rapper, aktor Amérika
  • 1917 – Ferdinand Marcos, présiden ka-10 Philipina 1965-1986, Ilocos Norte, Kapuloan Philipina.
  • 1970 – Taraji P. Henson, artis Amérika
  • 1945 – Franz Beckenbauer, manten pamaén bola jeung palatih Jérman Barat, Munich Jérman.
  • 1967 – Harry Connick Jr., musisi Amérika, manten juri American Idol, New Orleans, Louisiana, AS.
                                     

2. Nu pupus

  • 2019 – Bacharuddin Jusuf Habibie, 83 taun, Presidén Indonésia katilu, Jakarta, Indonésia.
  • 1948 – Muhammad Ali Jinnah, 71 taun, Gupérnur Jéndral Pakistan nu kahiji, Karachi, Pakistan.
                                     
  • 24 Séptémber nyaéta poé ka - 267 dina sataun ka - 268 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 98 poé. 1529 - Sultan Sulaiman Agung ti Turki Utsmani
  • 3 Séptémber nyaéta poé ka - 246 dina sataun ka - 247 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 119 poé. 301 - San Marino, républik pangkolotna di
  • 8 Séptémber nyaéta poé ka - 251 dina sataun ka - 252 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 114 poé. 1522 - Navigator Spanyol, Juan de Elcano
  • 10 Séptémber nyaéta poé ka - 253 dina sataun ka - 254 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 112 poé. 1784 - William Herschel manggihan galaksi
  • 20 Séptémber nyaéta poé ka - 263 dina sataun ka - 264 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 102 poé. 1187 Sultan Soléhuddin ngamimitian Pangepungan
  • 6 Séptémber nyaéta poé ka - 249 dina sataun ka - 250 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 116 poé. 1634 - Patempuran di Nordlingen lekasan
  • 4 Séptémber nyaéta poé ka - 247 dina sataun ka - 248 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 118 poé. 1682 - Edmund Halley niténan hiji komét
  • 16 Séptémber nyaéta poé ka - 259 dina sataun ka - 260 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 106 poé. 1963 - Malaysia, ngawengku Malaya, Singapur
  • 23 Séptémber nyaéta poé ka - 266 dina sataun ka - 267 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 99 poé. 1641 - Kapal laut Merchant Royal nu mawa
  • 21 Séptémber nyaéta poé ka - 264 dina sataun ka - 265 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 100 poé. 1192 Raja Inggris Richard I si Haté Singa
  • 2 Séptémber nyaéta poé ka - 245 dina sataun ka - 246 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 120 poé. 1192 Sultan Solehuddin jeung Raja Richard

Users also searched:

...
...
...