Back

ⓘ 1 Séptémber




                                     

ⓘ 1 Séptémber

  • 1939 - Nazi Jérman nyerang Polandia jam 04:40 AM, nyirikeun dimimitianna Perang Dunya II.
  • 1991 - Uzbékistan merdéka ti Uni Soviét.
  • 1923 - Lini Marcapada Badag Kanto di Jepang; kira 100.000 urang palastra.
  • 1983 - Pasawat Korean Air Panerbangan 7, ditémbak pasawat tempur Uni Soviét leupas pantéy Sakhalin. Korban jiwa lobana 269.
  • 2004 - Kelompok téroris sanjataan nyandera murid-murid jeung guru-guru di hiji sakola di Beslan, Rusia.
  • 1961 - Konférénsi munggaran Gerakan Non-Blok, diayakeun di Belgrad, Yugoslavia.
  • 1804 - Karl Ludwig Harding manggihan astéroid 3 Juno.
  • 1961 - World Wildlife Fund diadegkeun.
  • 2008 - Tanggal 1 Romadhon 1429 H ninggang dina ieu tanggal.
  • 1969 - Muammar Qaddafi ngarebut kakuasaan di Libya liwat kudéta.
  • 1963 - Institut Pertanian Bogor diadegkeun.
  • 1999 - Badan Hukum Saksi-Saksi Yéhuwa katilu di Inggris dibentuk kalawan ngaran Watch Tower Bible and Tract Society of Britain ".
                                     

1. Nu babar

  • 1997 - Ahmad Al Ghazali, DJ Indonésia
  • 1966 - panyanyi Ruth Sahayana, Bandung, Indonesia
  • 1962 - pamaén bola Ruud Gullit, Amsterdam Walanda
  • 1989 - pamaén bola Daniel Sturridge, Birmingham Inggris
  • 1957 - panyanyi Gloria Estefan, Havana Kuba
  • 1997 - panyanyi K-pop, Jungkook, Bahsan, Koréa Selatan
  • 1923 - tukang boksen, Rocky Marciano, Brockton, Massachusetts, Amérika Serikat td. 1969
                                     

2. Nu pupus

  • 1557 – Jacques Cartier, pangjajah Perancis l. 1491
  • 1838 – William Clark, pangjajah, soldadu Amérika l. 1770
  • 870 – Muhammad al-Bukhari, ahli hadits Parsi l. 810
  • 1715 – Louis XIV, raja Perancis l. 1638
                                     
  • 8 Séptémber nyaéta poé ka - 251 dina sataun ka - 252 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 114 poé. 1522 - Navigator Spanyol, Juan de Elcano
  • 10 Séptémber nyaéta poé ka - 253 dina sataun ka - 254 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 112 poé. 1784 - William Herschel manggihan galaksi
  • 20 Séptémber nyaéta poé ka - 263 dina sataun ka - 264 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 102 poé. 1187 Sultan Soléhuddin ngamimitian Pangepungan
  • 6 Séptémber nyaéta poé ka - 249 dina sataun ka - 250 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 116 poé. 1634 - Patempuran di Nordlingen lekasan
  • 4 Séptémber nyaéta poé ka - 247 dina sataun ka - 248 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 118 poé. 1682 - Edmund Halley niténan hiji komét
  • 16 Séptémber nyaéta poé ka - 259 dina sataun ka - 260 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 106 poé. 1963 - Malaysia, ngawengku Malaya, Singapur
  • 23 Séptémber nyaéta poé ka - 266 dina sataun ka - 267 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 99 poé. 1641 - Kapal laut Merchant Royal nu mawa
  • 21 Séptémber nyaéta poé ka - 264 dina sataun ka - 265 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 100 poé. 1192 Raja Inggris Richard I si Haté Singa
  • 2 Séptémber nyaéta poé ka - 245 dina sataun ka - 246 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 120 poé. 1192 Sultan Solehuddin jeung Raja Richard
  • 15 Séptémber nyaéta poé ka - 258 dina sataun ka - 259 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 117 poé. 1600 - Patempuran Sekigahara. 1812 - Pasukan
  • 25 Séptémber nyaéta poé ka - 268 dina sataun ka - 269 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 97 poé. 1066 - Patempuran Stamford Bridge: Pasukan
  • 7 Séptémber nyaéta poé ka - 250 dina sataun ka - 251 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 115 poé. 1822 - Brasil merdéka ti Portugal. 1885

Users also searched:

...
...
...