Back

ⓘ 1 Séptémber



                                     

ⓘ 1 Séptémber

  • 1939 - Nazi Jérman nyerang Polandia jam 04:40 AM, nyirikeun dimimitianna Perang Dunya II.
  • 1991 - Uzbékistan merdéka ti Uni Soviét.
  • 1923 - Lini Marcapada Badag Kanto di Jepang; kira 100.000 urang palastra.
  • 1983 - Pasawat Korean Air Panerbangan 7, ditémbak pasawat tempur Uni Soviét leupas pantéy Sakhalin. Korban jiwa lobana 269.
  • 2004 - Kelompok téroris sanjataan nyandera murid-murid jeung guru-guru di hiji sakola di Beslan, Rusia.
  • 1961 - Konférénsi munggaran Gerakan Non-Blok, diayakeun di Belgrad, Yugoslavia.
  • 1804 - Karl Ludwig Harding manggihan astéroid 3 Juno.
  • 1961 - World Wildlife Fund diadegkeun.
  • 2008 - Tanggal 1 Romadhon 1429 H ninggang dina ieu tanggal.
  • 1969 - Muammar Qaddafi ngarebut kakuasaan di Libya liwat kudéta.
  • 1963 - Institut Pertanian Bogor diadegkeun.
  • 1999 - Badan Hukum Saksi-Saksi Yéhuwa katilu di Inggris dibentuk kalawan ngaran Watch Tower Bible and Tract Society of Britain ".
                                     

1. Nu babar

  • 1997 - Ahmad Al Ghazali, DJ Indonésia
  • 1966 - panyanyi Ruth Sahayana, Bandung, Indonesia
  • 1962 - pamaén bola Ruud Gullit, Amsterdam Walanda
  • 1989 - pamaén bola Daniel Sturridge, Birmingham Inggris
  • 1957 - panyanyi Gloria Estefan, Havana Kuba
  • 1997 - panyanyi K-pop, Jungkook, Bahsan, Koréa Selatan
  • 1923 - tukang boksen, Rocky Marciano, Brockton, Massachusetts, Amérika Serikat td. 1969
                                     

2. Nu pupus

  • 1557 – Jacques Cartier, pangjajah Perancis l. 1491
  • 1838 – William Clark, pangjajah, soldadu Amérika l. 1770
  • 870 – Muhammad al-Bukhari, ahli hadits Parsi l. 810
  • 1715 – Louis XIV, raja Perancis l. 1638
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →