Back

ⓘ 14 Agustus




                                     

ⓘ 14 Agustus

  • 1498 - Christopher Columbus ngadarat di sungut Leuwi Orinoco nu kiwari nelah ku Vénezuéla.
  • 1950 - Poé Jadi Propinsi Kalimantan Kidul.
  • 1893 - Perancis jadi nagara munggaran di dunya nu ngawanohkeun sistem plat nomor.
  • 1945 - Jepang nyerah tanpa sarat ka Sekutu, sanggeus dipuragan bom atum ku Amérika Sarikat di Hiroshima jeung Nagasaki.
  • 1971 - Déklarasi pangadegan nagara Bahrain.
  • 1947 - Pakistan ngadéklarasikeun kamerdékaanna ti pangjajahan Inggris sarga jabung jeung Nagara-Nagara Pasemakmuran.
  • 1941 - Présidén AS Franklin Roosevelt jeung PM Inggris Winston Churchill ngaluarkeun hiji déklarasi réréongan nu jagana nelah ku Piagam Atlantik.
  • 1997 - Sistem ajén tukeur Rupiah ganti tina ngambang kadali jadi ngambag bébas. Indonésia mimiti keuna balukar Krisis Finansial Asia 1997.
  • 1961 - Poé Jadi Gerakan Pramuka Indonésia.
                                     

1. Nu babar

  • 1851 – Doc Holliday, dokter gigi jeung tukang judi Amérika td. 1887
  • 1968 – Catherine Bell, artis Amérika-Inggris
  • 1945 – Steve Martin, aktor Amérika
  • 1987 – Sinem Kobal, artis Turki
  • 1994 – Cita Citata, tukang ngawih dangdut Indonésia
  • 1966 – Halle Berry, artis, modél Amérika
  • 1959 – Magic Johnson, pamaén baskét AS
  • 1777 – Hans Christian Orsted, élmuwan Dénmark td. 1851
  • 1983 – Mila Kunis, artis Amérika-Ukraina
  • 1926 – René Goscinny, pangarang komik Perancis td. 1977
  • 1973 – Jay-Jay Okocha, pamaén bola Nigeria
                                     
  • 27 Agustus nyaéta poé ka - 239 dina sataun ka - 240 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 126 poé. 663 - Patempuran Baekgang dimimitian di Samenanjung
  • 11 Agustus nyaéta poé ka - 223 dina sataun ka - 224 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 142 poé. 3114 SM - Mimiti digunakeunna Kalénder Itung
  • 16 Agustus nyaéta poé ka - 228 dina sataun ka - 229 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 137 poé. 1797 - Diwangunna wangunan Musieum Prabu
  • 20 Agustus nyaéta poé ka - 232 dina sataun ka - 233 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 133 poé. 636 - Pasukan anu dipingpin Kholid bin Walid
  • 9 Agustus nyaéta poé ka - 221 dina sataun ka - 222 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 143 poé. 48 SM Julius Caesar ngéléhkeun Pompey dina
  • 7 Agustus nyaéta poé ka - 219 dina sataun ka - 220 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 156 poé. 1669 - Punclut padungdengan masarakat Pauh
  • 25 Agustus nyaéta poé ka - 237 dina sataun ka - 238 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 128 poé. 1609 - Galiléo Galiléi midangkeun téléskop
  • 5 Agustus nyaéta poé ka - 217 dina sataun ka - 218 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 148 poé. 1100 - Henry I diresmikeun jadi Raja Inggris
  • 2 Agustus nyaéta poé ka - 214 dina sataun ka - 215 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 161 poé. 1776 Panandatanganan sacara rasmi Déklarasi
  • 28 Agustus nyaéta poé ka - 240 dina sataun ka - 241 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 125 poé. 1609 Pangjajah Inggris Henry Hudson nimu
  • 29 Agustus nyaéta poé ka - 241 dina sataun ka - 242 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 124 poé. 1526 - Kasultanan Utsmaniyah ngahasil ngéléhkeun

Users also searched:

...
...
...