Back

ⓘ 13 Agustus




                                     

ⓘ 13 Agustus

  • 1521 – Pangjajah Spanyol nu dipingpin ku Hernán Cortés nangkep raja Azték nu pamungkas, Cuauhtémoc di Tenochtitlan, nandaan lekasanna Karajaan Azték.
  • 1898 – Pasukan AS nu dipingpin ku Admiral George Dewey ngarebut Manila dina Perang Spanyol Amérika.
  • 1913 - Harry Brearley ngembangkeun stainless steel.
  • 1920 - Perang Soviet-Polandia: Patempuran Warsawa dimimitian
  • 1923 – Kongrés Nasional Turki milih Mustafa Kemal Atatürk Pasja minangka présidén.
  • 1950 – Présidén AS Harry Truman ngirimkeun bantuan militer keur Raja Bảo Dai di Viétnam.
  • 1942 – Proyék Manhattan dimimitian ku paréntahna Jénderal AS Leslie Groves; tujuanna pikeun nganteurkeun bom atum.
  • 1999 - Nisshōki jadi bandéra resmi Jepang.
  • 1960 - Républik Afrika Tengah merdéka ti Perancis.
  • 1961 - Témbok Bérlin nu misahkeun Bérlin Kulon jeung Bérlin Wétan mimiti diwangun ku pamaréntah Jérman Wétan.
                                     

1. Nu babar

  • 1970 – Alan Shearer, pamaén bola Inggris
  • 1992 – Lucas Moura, pamaén bola Brasil
  • 1990 – DeMarcus Cousins, pamaén baskét Amérika
  • 1899 – Alfred Hitchcock, sutradara jeung produser Amérika-Inggris td. 1980
  • 985 – Al-Hakim bin Amirullah, khalifah Fatimiyah td. 1021
  • 1963 – Sridevi, artis India td. 2018
  • 1926 – Fidel Castro, présidén Kuba ka-15 td. 2016
  • 1997 – Yeo Jin-goo, aktor Koréa Kidul
  • 1984 – Niko Kranjčar, pamaén bola Kroasia
  • 1977 – Michael Klim, atlét ngojay Australia
  • 1982 – Sebastian Stan, Sebastian Stan
  • 1860 – Annie Oakley, jago témbak Amérika td. 1926