Back

ⓘ 12 Agustus




                                     

ⓘ 12 Agustus

  • 1877 – Thomas Edison ngaréngsékeun phonograph modél kahijina, hiji pakakas nu bisa ngarékam sora kana silinder gulungan tambaga.
  • 2009 - Planet luar surya 11 Ursae Minoris b kapanggih.
  • 1960 - Echo I, satelit komunikasi munggaran diluncurkeun.
  • 1981 - PC IBM 5150 Personal Computer, salah sahiji komputer pribadi pikeun pangguna umum lain hobbyist, diwanohkeun.
  • 1972 - Rod Stewart ngarilis Singel Lagu Internasionalna nyaéta You Wear It Well
  • 1877 - Asaph Hall manggih Deimos, satelit Mars.
  • 1930 – Clarence Birdseye meunangkeun patén pikeun métode téréh niiskeun kadaharan.
  • 1099 - Perang Salib Kahiji lekasan kalawan éléhna pasukan Fatimiyah di handapeun pingpinan Al-Afdhal Syahansyah.
  • 2004 - Lee Hsien Loong jadi Pardana Mentri Singapura katilu.
  • 1985 - Japan Airlines Panerbangan 123 murag di pagunungan Takamagahara, sahenteuna 520 urang palastra. Ieu kajadian mangrupa kacilakaan pangpoharana dina sajarah panerbangan.
  • 1898 – Protokol perdaméyan nu ngaréngsékeun Perang Spanyol Amérika ditaréken.
  • 1991 – Band heavy metal Metallica medalkeun album kalimana, "Metallica".
  • 1492 – Christopher Columbus anjog ka Kapuloan Kanari dina lalampahan kahijina ka Dunia Anyar.
  • 2012 - Panutupan Olimpiadeu London 2012.
  • 1908 – Pausahaan Henry Ford ngajieun mobil Modél T nu munggaran.
  • 1990 - Sue, rorongkong Tyrannosaurus rex panglengkepna, kapanggih di South Dakota.
                                     

1. Nu babar

  • 1971 – Pete Sampras, pamaén ténes Amérika
  • 1975 – Casey Affleck, aktor Amérika
  • 1954 – François Hollande, présidén Perancis ka-24
  • 1887 – Erwin Schrödinger, fisikawan Austria td. 1961
  • 1926 – Sugiono, Pahlawan Nasional Indonésia td. 1965
  • 1989 – Sunye, tukang ngawih Koréa Kidul
  • 1986 – Jasper Liu, aktor Taiwan
  • 1981 – Djibril Cissé, pamaén bola Perancis
  • 1945 – Hendarso, tukang ngawih Sunda Indonésia td. 2011
  • 1902 – Mohammad Hatta, waprés Indonésia kahiji td. 1980
  • 1930 – George Soros, pangusaha jeung investor Hongaria-Amérika
  • 1992 – Cara Delevingne, modél, artis Inggris
  • 1990 – Mario Balotelli, pamaén bola Italia
  • 1988 – Tyson Fury, tukang boksen Inggris
                                     

2. Nu pupus

  • 1989 – William Shockley, fisikawan Amérika b. 1910
  • 1982 – Henry Fonda, aktor Amérika l. 1905
  • 1973 – Karl Ziegler, kimiawan Jérman l. 1898
  • 30 SM – Kléopatra, ratu Mesir l. 69 SM
                                     
  • Era Baru, 12 Agustus 2009, diaksés dina 12 Agustus 2009 Istri Ibrohim Hanya Katakan Alhamdulillah, Surya, 12 Agustus 2009, diaksés 12 Agustus 2009 Ibrohim
  • Agustus nyaéta bulan ka - 8 kalénder Maséhi, satutasna Juli sarta saméméh Séptémber. 4 Agustus 1940 - Abdurrahman Wahid
  • 23 Agustus nyaéta poé ka - 235 dina sataun ka - 236 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 130 poé. 634 - Kholifah Umar jadi Khulafaur Rasyidin
  • 13 Agustus nyaéta poé ka - 225 dina sataun ka - 226 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 140 poé. 1521 Pangjajah Spanyol nu dipingpin ku
  • 21 Agustus nyaéta poé ka - 233 dina sataun 1522 - Karajaan Portugal jeung Karajaan Sunda ngayakeun pajangjian sosobatan pikeun ngawangun bénténg di palabuan
  • 17 Agustus nyaéta poé ka - 229 dina sataun ka - 230 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 136 poé. 1903 - Joe Pulitzer nyumbang 1 juta ka Universitas
  • 24 Agustus nyaéta poé ka - 236 dina sataun ka - 237 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 129 poé. 79 Gunung Vesuvius bitu, ngubur Pompeii
  • 1 Agustus nyaéta poé ka - 213 dina sataun ka - 214 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 152 poé. 30 SM Octavian ljagana nelah ku Augustus
  • 15 Agustus nyaéta poé ka - 227 dina sataun ka - 228 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 138 poé. 1945 - Jepang nyerah tanpa sarat ka Sekutu
  • 30 Agustus nyaéta poé ka - 242 dina sataun ka - 243 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 123 poé. 1682 - William Penn balayar ninggalkeun Inggris

Users also searched:

...
...
...