Back

ⓘ 11 Agustus




                                     

ⓘ 11 Agustus

  • 1945 – Sakutu nolak tawaran nyerah Jepang kalalyan syarat Hirohito masih mangku jabatanna.
  • 1934 - Panjara Alcatraz dibuka.
  • 1919 - Républik Weimar ngadopsi konstitusina.
  • 1952 - Hussein jadi minangka Raja Yordania.
  • 3114 SM - Mimiti digunakeunna Kalénder Itung Panjang Mésoamérika ku sawatara paradaban Mésoamérika pra-Kolumbus, utamana mah Maya.
  • 2008 – Airbnb diadegkeun ku Brian Chesky, Joe Gebbia jeung Nathan Blecharczyk.
  • 1988 – Al-Qaeda diadegkeun dina pasamaoan antara Osama bin Laden, Zawahiri jeung Dr Fadl di Peshawar, Pakistan.
  • 1960 - Chad merdéka.
                                     

1. Nu babar

  • 1937 – Hasri Ainun Habibie, ibu nagara Indonésia katilu td. 2010
  • 1872 - Kijūrō Shidehara, Perdana Mentri Jepang ka-44. 1897 - Enid Blyton, pangarang Inggris
  • 1953 – Hulk Hogan, tukang gulat Amérika 1966 - Pradnya Paramitha Devi Rusady, penyanyi, aktris Indonesia.
  • 1950 – Steve Wozniak, programmer Amérika sarta nu ngilu ngadegkeun Apple Inc.
  • 1858 – Christiaan Eijkman, fisikawan Walanda td. 1930
  • 1983 – Chris Hemsworth, aktor Australia
  • 1989 – Úrsula Corberó, artis Spanyol
  • 1993 - Gita Gutawa, penyanyi Indonesia.
                                     
  • 27 Agustus nyaéta poé ka - 239 dina sataun ka - 240 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 126 poé. 663 - Patempuran Baekgang dimimitian di Samenanjung
  • 16 Agustus nyaéta poé ka - 228 dina sataun ka - 229 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 137 poé. 1797 - Diwangunna wangunan Musieum Prabu
  • 14 Agustus nyaéta poé ka - 226 dina sataun ka - 227 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 139 poé. 1498 - Christopher Columbus ngadarat di sungut
  • 19 Agustus nyaéta poé ka - 231 dina sataun ka - 232 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 134 poé. 1895 - Taiwan aya dina kakawasaan Jepang
  • 20 Agustus nyaéta poé ka - 232 dina sataun ka - 233 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 133 poé. 636 - Pasukan anu dipingpin Kholid bin Walid
  • 9 Agustus nyaéta poé ka - 221 dina sataun ka - 222 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 143 poé. 48 SM Julius Caesar ngéléhkeun Pompey dina
  • 5 Agustus nyaéta poé ka - 217 dina sataun ka - 218 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 148 poé. 1100 - Henry I diresmikeun jadi Raja Inggris
  • 25 Agustus nyaéta poé ka - 237 dina sataun ka - 238 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 128 poé. 1609 - Galiléo Galiléi midangkeun téléskop
  • 2 Agustus nyaéta poé ka - 214 dina sataun ka - 215 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 161 poé. 1776 Panandatanganan sacara rasmi Déklarasi

Users also searched:

...
...
...