Back

ⓘ 14 Juli




                                     

ⓘ 14 Juli

  • 2002 – Présidén Perancis Jacques Chirac salamet tina hiji usaha panelasan kalayan teu cécél bocél nalika keur ngareuah-reuah Poé Bastile.
  • 2011 - Gunung Lokon di Sulawesi Kalér bitu.
  • 1914 – Robert Goddard meunangkeun patén pikeun rokét bahan bakar cairna.
  • 1789 - Révolusi Perancis dimimitian kalawan digempurna bénténg/panjara Bastille di kota Paris.
  • 2016 – Hiji serangan téror mobil narajang di Nice, Perancis, nelasan 86 jalma sarta nyideraan leuwih ti 400 lianna.
  • 2015 - New Horizons ngaliwatan Pluto dina 11:47 GMT.
  • 1958 - Révolusi Irak: Raja Faisal II digubragkeun kaum nasionalis Arab; Abdul Karim Kassem jadi pamingpin anyar Irak.
  • 2018 – Leuwih ti 300 jalma diwartakeun palastra nalika protés ka pamaréntahan Daniel Ortega di Nikaragua.
  • 1933 - Di Jérman, sakumna partéy pulitik dilarang iwal Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei.
  • 1826 - James Dunlop manggihan galaksi NGC 7793.
                                     

1. Nu babar

  • 1910 – William Hanna, animator Amérika, produser, sutradara td. 2001
  • 1913 – Gerald Ford, présidén AS ka-38 td. 2006
  • 1988 – Conor McGregor, patarung gaya campuran Irlandia
  • 1862 – Gustav Klimt, tukang lukis Australia td. 1918
  • 1985 – Lee Kwang-soo, aktor Koréa Kidul
  • 1958 – Eva Arnaz, artis Indonésia
  • 1977 – Victoria, Putri Swédia
                                     
  • 23 Juli nyaéta poé ka - 204 dina sataun ka - 205 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 161 poé. 1798 - Napoleon ngarebut Alexandria, Mesir. 1829
  • 29 Juli nyaéta poé ka - 210 dina sataun ka - 211 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 155 poé. 1279 Lima utusan nu dikirim Kublai Khan ditandasa
  • 30 Juli nyaéta poé ka - 211 dina sataun ka - 212 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 155 poé. 762 - Kota Baghdad diadegkeun ku khalifah Abbasiyyah
  • 19 Juli nyaéta poé ka - 200 dina sataun ka - 201 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 165 poé. 711 - Patempuran Syudzunah: Pasukan Muslim Umayyah
  • 2 Juli nyaéta poé ka - 183 dina sataun ka - 184 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 182 poé. 626 Li Shimin, pijadieun Kaésar Taizong ti Dinasti
  • 16 Juli nyaéta poé ka - 197 dina sataun ka - 198 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 168 poé. 622 - Dimimitianna kalénder Islam. 1661 Banknote
  • 5 Juli nyaéta poé ka - 186 dina sataun ka - 187 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 179 poé. 1687 - Volume munggaran buku Philosophiae Naturalis
  • 7 Juli nyaéta poé ka - 188 dina sataun ka - 189 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 177 poé. 1456 Hiji sidang ulang ngabébaskeun Joan ti
  • 24 Juli nyaéta poé ka - 205 dina sataun ka - 206 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 160 poé. 1411 - Patempuran Harlaw, salahsahiji patempuran
  • 17 Juli nyaéta poé ka - 198 dina sataun ka - 199 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 167 poé. 1774 Kaptén James Cook anjog ka New Hebrides
  • 25 Juli nyaéta poé ka - 206 dina sataun ka - 207 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 159 poé. 1511 - Pasukan Portugis pingpinan Afonso de Albuquerque

Users also searched:

...
...
...