Back

ⓘ 13 Juli




                                     

ⓘ 13 Juli

  • 1995 - Pajalanan Karéta api Argo Lawu tujuan Jakarta Gambir - Solo Balapan diresmikeun.
  • 1930 - Bubukaan Piala Dunya FIFA 1930, dilaksanakeun di Stadion Pocitos, Montevideo, Uruguay.
  • 1793 - Jean-Paul Marat, salah saurang pamingpin Révolusi Perancis, dimaténi.
  • 1943 – Patempuran Prokhorovka lekasan, Rusia ngéléhkeun Jérman di Kursk, ampir kana 6.000 téng waja campuh dina ieu perang.
  • 1908 - Pikeun kala munggaran awéwé milu dina Olimpiadeu modérn.
  • 1985 – Konsér Live Aid lumangsung di Stadion Wembley, London sarta di Stadion John F. Kennedy Philadelphia, ngumpulkeun dana leuwih ti $70 juta dolar pikeun nulungan nu kalaparan di Afrika.
  • 1996 - Pasawat DC-10 Garuda Indonésia murag leupas landas ti Bandara Fukuoka, Jepang, 3 urang palastra.
  • 1949 - Révolusi Nasional Indonésia: Kabinét Hatta ngesahkeun Pajangjian Roem-Roijen, Sjafruddin Prawiranegara nu ngajabat présidén Pamaréntahan Darurat Républik Indonésia PDRI kalayan resmi mungkasan ayana PDRI, sarta masrahkeun deui mandatna ka Soekarno.
  • 1835 – Panemun Swédia-Amérika, John Ericsson ngajukeun patén pikeun rancangan kipas pandonrong.
  • 1923 – Tanda Hollywood disérénkeun di pasir saluhureun Hollywood, Los Angeles. Asalna tuliisanna "Hollywoodland" tapi opat hurup pamungkas marurag nalika rénovasi di taun 1949.
                                     

1. Nu babar

  • 1918 – Alberto Ascari, tukang balpa mobil Italia td. 1955
  • 1940 – Patrick Stewart, aktor Inggris
  • 1942 – Harrison Ford, aktor Amérika
  • 1944 – Erno Rubik, tukang ngarancang kaulinan ti Hongaria, nu nyiptakeun Kubus Rubik
  • 100 SM – Julius Caesar, jéndral jeung nagarawan Romawi td. 44 SM
                                     
  • Juli nyaéta bulan ka - 7 kalénder Maséhi, satutasna Agustus sarta saméméh Juni.
  • Syifa Hadju gumelar di Jakarta, 13 Juli 2000 umur 20 taun mangrupikeun aktris Indonésia sareng modél. Syifa Hadju di Twitter Syifa Hadju di Instagram
  • bandeng, mujaer jeung nila. id Arti Ovivar diakses 13 Juli 2015 id Pengertian hewan Ovivar diakses 13 Juli 2015 id Ciri - ciri ovivar diakses 13 juli 2015
  • Fahim Saleh gumelar 12 Désémber 1986  tilar dunya 13 Juli 2020 dina umur 33 taun nyaéta saurang wirausaha Bangladeshi - Amérika sareng programer komputer
  • 4 Juli nyaéta poé ka - 185 dina sataun ka - 186 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 180 poé. 1187 - Salahuddin Al - Ayyubi ngéléhkeun Guy ti
  • 1 Juli nyaéta poé ka - 182 dina sataun ka - 183 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 183 poé. 1847 - Karl Ludwig Hencke manggih asteroid 6 Hebe
  • 20 Juli nyaéta poé ka - 201 dina sataun ka - 202 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 164 poé. 1304 - Perang Kamerdékaan Skotlandia: Rugrugna
  • 23 Juli nyaéta poé ka - 204 dina sataun ka - 205 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 161 poé. 1798 - Napoleon ngarebut Alexandria, Mesir. 1829
  • 29 Juli nyaéta poé ka - 210 dina sataun ka - 211 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 155 poé. 1279 Lima utusan nu dikirim Kublai Khan ditandasa
  • 30 Juli nyaéta poé ka - 211 dina sataun ka - 212 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 155 poé. 762 - Kota Baghdad diadegkeun ku khalifah Abbasiyyah

Users also searched:

...
...
...