Back

ⓘ 12 Juli




                                     

ⓘ 12 Juli

  • 1191 – Pasukan Solehudin kasoran ku Pasukan Richard si Haté Singa di Paléstina. Mungkas Pangepungan Acre.
  • 1576 – Karajaan Mogul nyapluk Béngala sabada ngéléhkeun Karajaan Béngala dina Patempuran Raj Mahal.
  • 1861 – Wild Bill Hickok némbak tur nelasan David McCanles, tapi tuluy dibébaskeun ku alesan ngabela diri.
  • 1998 - Perancis ngajawaraan Piala Dunya FIFA 1998.
  • 1862 – The Medal of Honor disatujuan ku Kongrés AS.
  • 1677 - Poé jadi Kabupatén Cianjur
  • 2010 - Spanyol ngajawaraan Piala Dunya 2010.
  • 1812 - Amérika Sarikat nginvasi Kanada di Windsor, Ontario.
  • 1975 - Monumén Nasional resmi dibuka pikeun umum.
  • 1975 - São Tomé jeung Príncipe ngébréhkeun kamerdékaanna.
  • 1943 – Patempuran Prokhorovka dina PD II: Rusia ngéléhkeun Jérman dina campuh téng waja pangtohagana nu kungsi lumangsung.
  • 1979 - Nagara pulo Kiribati merdéka.
                                     

1. Nu babar

  • 1854 – George Eastman, pangusaha Amérika, nu ngadegkeun Kodak td. 1933
  • 1977 – Brock Lesnar, tukang gulat Amérika
  • 1956 – Didi Pétét, aktor, komédian Indonésia td. 2015
  • 1937 – Bill Cosby, aktor, komédian Amérika
  • 1962 – Julio César Chávez, tukang tinju Méksiko
  • 1997 – Malala Yousafzai, aktipis wanita Pakistan
                                     

2. Nu pupus

  • 1536 – Desiderius Erasmus, pilosop tur pandita Walanda l. 1466
  • 1892 – Alexander Cartwright, pagawé pemadam kebakaran, nu nyiptakeun bésbol l. 1820