Back

ⓘ 1 Juli




                                     

ⓘ 1 Juli

  • 1979 – Sony ngenalkeun Walkman.
  • 1923 - Jalur karéta api munggaran jeung panungtung ni diwangun ku Pamaréntah Hindia-Walanda di Pulo Sulawesi dioperasikeun.
  • 1946 - Kapulisian Nagara Républik Indonésia diadegkeun.
  • 1997 - Britania Raya nyerahkeun Hongkong ka Republik Rakyat Tiongkok.
  • 1967 - Tipi warna munggaran disiarkeun ku BBC Inggris.
  • 1916 – Perang Dunia I: Poé kahiji tina Patempuran Somme, 19.000 urang soldadu Inggris palastra sarta 40.000 tatu.
  • 1944 – Konferénsi Bretton Woods dimimitian, nungtun kana diadegkeunna IMF jeung Bank Dunya.
  • 1950 - Kota Médan diadegkeun.
  • 2013 - Kroasia gabung ka Uni Éropa.
  • 1974 – Jéndral Augusto Pinochet jadi présidén jeung diktatur Chili.
  • 1847 - Karl Ludwig Hencke manggih asteroid 6 Hebe.
  • 1991 - Pakta Warsawa lekasan sacara resmi.
  • 1997 – Komisi Atlétik Nevada ngalarang tarung Mike Tyson pikeun mangsa nu teu ditangtukeun sarta ngadenda $20 juta alatan ngagégél ceuli Evander Hohfield nalika laga parebutan gelar juara dunia kelas beurat dina tanggal 28 Juni.
                                     

1. Nu babar

  • 1906 – Estée Lauder, pangusaha Amérika td. 2004
  • 1987 – Jenita Janet, tukang ngawih dangdut Indonésia
  • 1976 – Ruud van Nistelrooy, pamaén bola Walanda
  • 1646 – Gottfried Wilhelm Leibniz, matématikawan Jérman td. 1716
  • 1989 – Daniel Ricciardo, tukang balap mobil Australia
  • 1955 – Li Keqiang, PM Cina katujuh
  • 1982 – Fedi Nuril, aktor, musisi Indonésia
  • 1940 – Sinyo Aliandoe, palatih méngbal Indonésia td. 2015
  • 1977 – Liv Taylor, artis Amérika
  • 1961 – Carl Lewis, sprinter Amérika
  • 1934 – Sydney Pollack, sutradara Amérika td. 2008
  • 1976 – Patrick Kluivert, pamaén bola Walanda
  • 1971 – Missy Elliott, rapper Amérika
  • 2000 – Lalu Muhammad Zohri, sprinter Indonésia
  • 1961 – Diana, Putri Wales td. 1997
  • 1974 – Aryo Wahab, tukang ngawih Indonésia
  • 1983 – Park Jung-soo, aktor, tukang ngawih Koréa Kidul
  • 1967 – Pamela Anderson, artis Amérika-Kanada
  • 1995 – Savvy Shields, Miss America 2017
  • 1903 – Amy Johnson, pilot Inggris td. 1941
  • 1909 – Abdul Rahman Saleh, pahlawan nasional Indonesia td. 1947
                                     

2. Nu pupus

  • 2004 – Marlon Brando, aktor Amérika l. 1924
  • 1974 – Juan Perón, présidén Argéntina l. 1895
  • 2006 - Ryutaro Hashimoto, Perdana Mentri Jepang ka-53 babar 1937
                                     
  • 19 Juli nyaéta poé ka - 200 dina sataun ka - 201 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 165 poé. 711 - Patempuran Syudzunah: Pasukan Muslim Umayyah
  • 2 Juli nyaéta poé ka - 183 dina sataun ka - 184 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 182 poé. 626 Li Shimin, pijadieun Kaésar Taizong ti Dinasti
  • 22 Juli nyaéta poé ka - 203 dina sataun ka - 204 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 204 poé. 838 - Perang Arab - Bizantium: Pasukan Bani Abbasiyah
  • 14 Juli nyaéta poé ka - 195 dina sataun ka - 196 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 170 poé. 1789 - Révolusi Perancis dimimitian kalawan digempurna
  • 5 Juli nyaéta poé ka - 186 dina sataun ka - 187 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 179 poé. 1687 - Volume munggaran buku Philosophiae Naturalis
  • 7 Juli nyaéta poé ka - 188 dina sataun ka - 189 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 177 poé. 1456 Hiji sidang ulang ngabébaskeun Joan ti
  • 24 Juli nyaéta poé ka - 205 dina sataun ka - 206 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 160 poé. 1411 - Patempuran Harlaw, salahsahiji patempuran
  • 17 Juli nyaéta poé ka - 198 dina sataun ka - 199 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 167 poé. 1774 Kaptén James Cook anjog ka New Hebrides
  • 25 Juli nyaéta poé ka - 206 dina sataun ka - 207 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 159 poé. 1511 - Pasukan Portugis pingpinan Afonso de Albuquerque
  • 31 Juli nyaéta poé ka - 212 dina sataun ka - 213 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 153 poé. 781 - Bibitu buhun Gunung Fuji nu kungsi kacatet
  • 12 Juli nyaéta poé ka - 193 dina sataun ka - 194 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 172 poé. 1191 Pasukan Solehudin kasoran ku Pasukan Richard

Users also searched:

...
...
...