Back

ⓘ 14 Juni




                                     

ⓘ 14 Juni

  • 2012 - Caraka Group, Ltd. diakuisisi ku yayasan nirlaba kasohor di dunya.
  • 1822 - Charles Babbage ngedalkeun ideuna ngeunaan komputer.
  • 1940 - Pasukan Jérman asup ka kota Paris dina Perang Dunya II.
  • 1940 - Lobana 728 tawanan pulitik Nazi ti Tarnów, Polandia, jang panghuni massal munggaran kamp konséntrasi Auschwitz.
  • 1965 - Nguyén Cao Ky jadi Pardana Mentri Viétnam Kidul dina kapamingpinan junta militér, Jéndral Nguyén Van Thieu jadi kapala nagara bonéka.
  • 1985 - Pajangjian Schengen ditandatangan ku Bélgia, Perancis, Luksemburg, Walanda, jeung Jérman Kulon pikeun mupus pangawasan wates antarnagara.
  • 1982 - Tangtara Argéntina nyerah ka pasukan Inggris dina Perang Falkland.
  • 2018 - Bubukaan Piala Dunya 2018 di Stadion Luzhniki di Moskow.
  • 1913 - Pamaréntah Hindia Walanda ngabentuk badan kapurbakalaan Oudheidkundige Dienst biasa disingget "OD", pikeun mancén candi-candi purbakala nu kapanggih di Hindia Walanda kiwari Indonésia kalawan leuwih soson-soson.
                                     

1. Nu babar

  • 1928 – Ernesto "Che" Guevara, pulitisi, pamingping gerilya Kuba td. 1967
  • 1838 - Yamagata Aritomo, Perdana Mentri Jepang ka-3 jeung 9.
  • 1969 – Steffi Graf, pamaén ténes Jérman
  • 1946 – Donald Trump, présidén Amérika ka-45
  • 1989 – Lucy Hale, artis Amérika
  • 1999 – Chou Tzuyu, tukang ngawih Taiwan TWICE
                                     
  • 3 Juni nyaéta poé ka - 154 dina sataun ka - 155 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 211 poé. 1482 - Sri Baduga Maharaja dipaheutkeun minangka
  • 11 Juni nyaéta poé ka - 162 dina sataun ka - 163 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 203 poé. 1184 SM Perang Troya: Troya dijarah jeung diduruk
  • 29 Juni nyaéta poé ka - 180 dina sataun ka - 181 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 185 poé. 1534 Jacques Cartier nimu Kapuloan Pangéran
  • 20 Juni nyaéta poé ka - 171 dina sataun ka - 172 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 194 poé. 451 - Attila sang Hun dipaksa mundur ku tangtara
  • 8 Juni nyaéta poé ka - 159 dina sataun ka - 160 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 206 poé. 632 - Abu Bakar ash - Shiddiq jadi kholifah munggaran
  • 6 Juni nyaéta poé ka - 157 dina sataun ka - 158 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 208 poé. 1664 - Bitu perang antara Inggris jeung Walanda
  • 13 Juni nyaéta poé ka - 164 dina sataun ka - 165 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 201 poé. 1325 Ibnu Battuta ngamimitian lalampahanna
  • 17 Juni nyaéta poé ka - 168 dina sataun ka - 169 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 197 poé. 656 Utsman bin Affan, ditelasan ku pangbarontak
  • 26 Juni nyaéta poé ka - 177 dina sataun ka - 178 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 188 poé. 1522 - Kakaisaran Utsmaniyah meunang dina Pengepungan
  • 9 Juni nyaéta poé ka - 160 dina sataun ka - 161 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 205 poé. 68 - Kaisar Romawi Néro maéhan manéh sanggeus
  • 4 Juni nyaéta poé ka - 155 dina sataun ka - 156 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 210 poé. 781 SM - Samagaha panonpoé munggaran dicatet di
  • 10 Juni nyaéta poé ka - 161 dina sataun ka - 309 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 204 poé. 671 Kaésar Tenji ti Jepang ngenalkeun jam cai

Users also searched:

...
...
...