Back

ⓘ 13 Juni




                                     

ⓘ 13 Juni

  • 1325 – Ibnu Battuta ngamimitian lalampahanna, miang ti imahna di Tangiers ka Mekah nyanyabaan salila 24 taun,
  • 1547 – Raja Ferdinand ti Austria nyerah ka Sultan Sulaéman Agung ti Kasultanan Utsmaniyah.
  • 1982 - Bubukaan Piala Dunya FIFA 1982.
  • 2008 - Istrénan Ahmad Heryawan jeung Dédé Yusuf jadi Gubernur jeung Wakil Gubernur Jawa Kulon mangas bakti 2008-2013.
  • 2013 - Istrénan Ahmad Heryawan jadi Gubernur Jawa Kulon jeung Déddy Mizwar nu ngagantikeun Dédé Yusuf jadi Wakil Gubenur Jawa Kulon mangsa bakti 2013-2018
  • 1906 - Sinn Fein, organisasi pulitik tentara Républik Irlandia, ngadeg. Ieu organisasi diwangun pikeun ngawadahan perjoangan warga Kapuloan Irlandia nu hayang merdéka ti Inggris.
  • 2006 - Nota kawijakan pikeun nguatkeun jeung ngalegaan hubungan bilateral nu lega antara Walanda jeung Indonésia ditandatangan ku mentri luar negri kadua nagara harita, Hassan Wirajuda ti Indonésia jeung Bernard Bot ti Walanda.
  • 1983 - Pioneer 10 ngaliwatan orbit Néptunus sarta jadi banda jieunan manusa munggaran nu ninggalkeun tata surya, sanajan acan ngaliwatan heliopause atawa awan Oort mah.
  • 1964 - Konfrontasi Indonésia-Malaysia: Béntrokan badag antara gerilyawan Indonésia jeung pasukan Malaysia di Sarawak, Bornéo Britania.
  • 1944 - V-1, pélor kadali munggaran nu dipaké dina mangsa perang, dipuragkeun di London, Inggris.
  • 1886 - Raja Ludwig II ti Bayern tikerelep di Danau Starnberg.
  • 1996 - Garuda Indonésia Panerbangan 865 murag di Bandara Fukuoka 272 Salamet, 3 Palastra
                                     

1. Nu babar

  • 1986 – Mary-Kate Olsen, artis Amérika
  • 1986 – Kat Dennings, artis Amérika
  • 1981 – Chris Evans, aktor Amérika
  • 1980 – Darius Vassell, pamaén bola Inggris
  • 1831 – James Clerk Maxwell, fisikawan Skotlandia td. 1879
  • 1944 – Ban Ki-moon, diplomat Koréa Kidul, Sekjén PBB ka-8
  • 1986 – Ashley Olsen, artis Amérika