Back

ⓘ 11 Juni




                                     

ⓘ 11 Juni

  • 1184 SM – Perang Troya: Troya dijarah jeung diduruk, dumasar kana itungan Eratosthenes.
  • 2009 – WHO ngabéwarakeun flu babi H1N1 minangka pandemi global, kajadian nu munggaran ti saprak leuwih ti 40 taun katukang.
  • 1930 - Gunung Anak Rakata mimiti mucunghul di beungeut cilaut, sanggeus kawénéhan saméméhna aya aktivitas magma di dadasar laut tanggal 11 Juni 1927.
  • 1937 - Marsékal Mikhail Nikolaevich Tukhachevsky jeung sawatara perwira sénior Tangtara Beureum didakwa tina Kasus Organisasi Anti-Soviét Trotsky, pangadilan rusiah salila Beberesihan Gedé-gedéan di Uni Soviét.
  • 1860 - Résiden Walanda di Banjarmasin, F.N. Nieuwenhuijzen ngumumkeun pamupusan karajaan di sakuliah Kalimantan kaasup pamaréntahan Kasultanan Banjar. Walanda nyabut pangrojong ka Tamjidullah II minangka Sultan Banjar.
  • 2010 - Bubukaan Piala Dunya FIFA 2010.
  • 1913 - Charles Fabry, fisikawan Perancis ngahasil manggihan ayana lapisan ozon di atmosfir.
  • 1770 - Kapal kaptén James Cook nyungseb di Great Barrier Reef.
  • 1963 - Pamisahan rasial di Universitas Alabama dileungitkeun lantaran Gubernur George Wallace nyisi pengeureunan di lawang panto gedung sakola.
  • 1950 - Républik Indonésia Sarikat jadi anggahota ka-16 ILO.
  • 1898 – Pasukan Marinir AS nu kahiji ngadarat di Guantanamo, Kuba, wanci Perang Spanyol-Amérika.
  • 1775 - Salaki Marie Antoinette, Louis Auguste naék tahta kalawan gelar Raja Luis XVI samaotna Raja Louis XV.
  • 1983 - Samagaha panonpoé total kasawang di Indonésia.
  • 1955 - Leuwih ti 80 orang kapaténi sanggeus Pierre Levegh jeung Lance Macklin tabrakan dina palombaan 24 Jam Le Mans.
  • 1945 - Radén Mas Suryaguritna nyaéta ngaran séjén Pakubuwana XII, saméméh naék tahta sarta robah ngaran jadi Sri Susuhunan Pakubuwana XII dina tanggal 11 Juni 1945.
  • 1964 - Komisi bareng Indonésia-Walanda kabentuk pikeun ngaréngsékeun pasaliaan Irian Kulon luyu jeung katangtuan dina Pajangjian New York taun 1962.
                                     

1. Nu babar

  • 1986 – Shia LaBeouf, aktor Amérika
  • 1990 – Sherina Munaf, tukang ngawih Indonésia
  • 1969 – Peter Dinklage, aktor Amérika
  • 1975 – Cho Ji-woo, artis Koréa Kidul