Back

ⓘ Gambaran kongkrit teorema central limit




                                     

ⓘ Gambaran kongkrit teorema central limit

Jejer ieu ngagambarkeun tiori central limit ngaliwatan conto keur penghitungan bisa diitung sacara gancang ku leungeun dina kertas, teu saperti conto-intesip dina jejer gambaran dina teorema central limit. Anggap sebaran probabiliti variabel random X beuratna sarua dina 1, 2, jeung 3:

X = { 1 with probability 1 / 3, 2 with probability 1 / 3, 3 with probability 1 / 3. {\displaystyle X=\left\Z\leq 1.606602\dots\approx 0.8555778}

nu mana Z mangrupa standar normal sebaran. béda antara 0.85185. sarta 0.8556. katempo beuki ngaleutikan waktu éta ditempo salaku wilangan variabel random bébas nu ditambahkeun ngan tilu.

                                     

1. Conto dina simulasi

Gambar dihandap nembongkeun hasil simulasi dumasar kana conto di luhur. Data dicokot tina sebaran seragam ku cara "pengulangan" 1000 kali tur hasilna dijumlahkeun.

Conto ieu dumasar kana