Back

★ Sosiologi



Sosiologi
                                     

★ Sosiologi

Sosiologi nyaéta élmu sosial aturan jeung anu patali jeung prosés, jeung pikeun ngabagi masarakat henteu ngan minangka individu, tapi salaku anggota pakumpulan, kelompok, jeung lembaga.

Salah harti tina hiji buku pangajaran sosiologi nyaéta pikeun nelepon eta ulikan ngeunaan kahirupan sosial manusa, grup-na urang. Sosiologi nyaéta kabetot dina kabiasaan jalma salaku mahluk sosial, sarta ku kituna sosiologis widang dipikaresep analisis kontak jangka antara November indipidu jadi hiji cara pikeun ngalakukeun pangajaran prosés global sosial.

                                     

1. Ngenal Sosiologi. (Ngenal Sociology)

Sosiologi minangka hiji disiplin mecenghul dina pertengahan abad ka-19, jadi response ka editor tantangan modernitas: salaku dunya ieu jadi leuwih leutik jeung leuwih terpadu, nu pangalaman Urang di dunya ieu meunang ngaleutikan jeung buyar. Ahli sosiologi ngaharepkeun teu ngan ngarti naon diayakeun gugus sosial babarengan, tapi ogé ka perkembangan hiji "ubar pikeun panawar racun" pikeun disintegrasi sosial.

Dinten ieu ahli sosiologi Panalungtikan macro - struktur nu ngatur masarakat, saperti ras atawa etnis, kelas jeung gender, jeung lembaga saperti kulawarga, sosial Prosés nu ngagambarkeun baku ti, atawa Ngarecah struktur, kaasup kajahatan jeung cerai, jeung mikro-prosés saperti interaksi interpersonal.

Ahli sosiologi mindeng ngandelkeun métode kuantitatif sosial panalungtikan nyaéta pikeun ngagambarkeun pola dina hubungan sosial, jeung dina raraga ngamekarkeun hiji model nu bisa mantuan ngaduga parobahan sosial jeung kumaha urang bakal ngabales parobahan sosial. Cabang séjén tina sosiologi yakin yén métode kualitatif, saperti fokus wawancara, diskusi group jeung metoda ethnograpi - wates pikeun pamahaman leuwih alus ti prosés sosial. Taneuh tengah, di nu duanana geus deukeut ka loka, éta téh hasil tina pendekatan unggal pikeun bisa ngeusi dina hasil deukeut nu séjén. Contona,métodeukuantitatip bisa ngajelaskeun pola raya jeung masarakat, sedengkeun nu ngadeukeutan tina kualitatif bisa jadi mantuan ngarti kumaha individu ngarti jeung ngabales ka nu robah.

                                     

2. Sajarah

Sosiologi nyaéta ulikan nu panghandapna ti antara disiplin élmu sosial séjénna, saperti ékonomi, élmu politik, antropologi, jeung psikologi.

Istilah ieu dikedalkeun ku Auguste Comte, saha nu hayang bisa ngahijikeun sakabéh ulikan manusa - kaasup sajarah, psikologi, jeung ékonomi. Nu skéma a sosiologis manéhna pribadi nyirikeun kaayaan abad ka-18, manéhna percaya yén sadaya manusa hirup geus ngaliwatan ieu tahapan sajarah nu sarua, lamun hiji bisa nangkep kamajuan ieu, hiji bisa nulis resep téh terus-terusan pikeun panyakit sosial.

Dina ahir, Sosiologi teu ngaganti élmu sosial séjénna, tapi eta datang ka jadi di eta, jeung maranéhanana nu tangtu sorangan dina watesan masalah jeung métode. Ayeuna, Sosiologis ulikan manusa, organisasi jeung lembaga sosial nu urang, di wewengkon métodeu komparatif. Geus ngumpul utamana dina organisasi hiji kompléks industri masarakat.

                                     

3. Wewengkon Husus. (Special Area)

Ahli sosiologi ulikan a great topic. Pikeun meunangkeun hiji pamanggih anu alus ti wengkuan jejer, nganjang ka Assosiasi Sosiologis Publikasi International Committee Panalungtikan nu Kaca ieu daptar jejer saperti sepuh, Seni, Konflik Pakarang, bencana, studi di turn, Kaséhatan, Hukum, rineh, Hijrah, Populasi, Agama, Pariwisata, Awewe di masarakat, Pagawean, jeung leuwih loba nu sejénna. kaca bagian tina Association of Sosiologi Amérika nyaéta bagian daptar ngawengku loba jejer nu sarua, nu sejénna ogé sarua.

                                     

4. Husus wewengkon. (The specific areas of the)

Ahli sosiologi diajar gréat rupa-rupa jejer. Pikeun meunangkeun alus idéa tina rupa jejer, nganjang Internasional Sosiologis Asosiasi jeung Panalungtikan Komite kaca nu mangrupa daptar jejer saperti Sepuh, Seni, Konflik Pakarang, Bencana, Futures Reséarch, Héalth, Hukum, Rineh, Hijrah, Populasi, Agama, Pariwisata, Awewe di Masarakat, Pagawean, jeung loba batur. American Sosiologis Asosiasi bagian kaca daptar bagian ngawengku loba jejer sarua, kitu ogé batur.

Di handap ieu aya sababaraha wewengkon kasebut jeung jejer, jeung numbu ka Wikipedia sawala ieu wewengkon jeung jejer.

  • Médis Sosiologi. (Medical Sociology)
  • Sosiologi sains jeung téhnologi.
  • Perkembangan Ékonomi. (The Development Of The Economy)
  • Désa sosiologi. (Rural sociology)
  • Sosiologi agama. (Sociology of religion)
  • Ékologi Manusa Hak kadang kaasup dina sosiologi ditangtoskeun.
  • Téori Sistem. (The Theory Of The System)
  • Industri Sosiologi. (Industrial Sociology)
  • Sosiologi musibah. (Sociology of disaster)
  • Sosiologi Lingkungan. (Sociology Of The Environment)
  • Sosiologi Politik. (Sociology Of Politics)
  • Sosiologi Ékonomi. (Sociology Economics)
  • Mikro-sosiologi. (The micro-sociology)
  • Sosiologi Industri Hubungan. (Sociology Of Industrial Relations)
  • Parobahan Sosial. (Social Change)
  • Sosiologi Pasar. (Sociology Of The Market)
  • Sosiologi Urban. (Urban Sociology)
  • Élmu jeung téknologi dina Sosial.
  • Evaluasi Program. (The Evaluation Of The Program)


                                     

5. Jejer Key Of Sosiologi. (Key Topics Of Sociology)

  • Kelas. (Class)
  • Peran. (The role of the)
  • Générasi.
  • Budaya. (Culture)
  • Karya. (The work of the)
  • Anyar. (New)
  • Peran jeung peran homogénitas.
  • Ras. (Race)
  • Sosiologi pangaweruh atawa nu: pangwangunan sosial.
  • Struktur sosial. (The structure of the social)
  • Modernitas. (Modernity)
  • Strukturalisme. (Structuralism)
  • Déviansi.
  • Ieu téh teu tanggung jawab diyakinkeun.
  • Gender / sex.
                                     

6. Sosiologi jeung Internét. (Sociology and the Internet)

Internet anu dipikaresep ku ahli sosiologi dina tilu pintonan saeutikna: salaku alat pikeun panalungtikan, pikeun conto, ku pamakéan kuesionér online tinimbang kertas leuwih, salaku hiji sawala kasampak di luar Tutumbu bagian handap, jeung salaku hiji topik panalungtikan. Sosiologi Internet dina rasa hiji taun ngawengku analisis online masarakat saperti nu kapanggih di pausahaan group, masarakat alam maya jeung alam maya parobahan organisasi dikatalisan ngaliwatan media anyar kawas Internet, jeung parobahan sosial nu badag transformasi ti industri ka umum informational atawa masarakat informasi.

                                     

7. Ahli sosiologi. (Sociologists)

Pikeun ningali Daptar ahli sosiologi ka ahli sosiologi jeung ganda dina Wikipédia, énsiklopédia bébas.

Ahli sosiologi kawentar kaasup Auguste Comte, Emile Durkheim, Ferdinand Toennies Ferdinand Tönnies, Georg Simmel, Max Weber, C, Wright Nu, Albion Woodbury Leutik, Charles Horton Cooley, Ibnu Khaldun, Pitirim Sorokin, Vilfredo Pareto, Robert E. Taman, Karl Mannheim, Talcott Parsons, Robert K. Merton, Peter Blau, Reinhard Bendix, Norbert Elias, Anu Dahrendorf, John Rex, David Lockwood, Erving Goffman, Harold Garfinkel, jeung Anthony Giddens. Karl Marx teu bakal boga disebut dirina sosiolog, tapi ieu pikir geus miboga hiji dampak badag pisan dina teori sosiologi. Rujukan séjénna bisa kapanggih dina "Kawentar ahli sosiologi" bagian.

                                     

8. A ngabandingkeun jeung élmu sosial séjénna. (A comparison with other social sciences)

Dina awal abad ka-20, ahli sosiologi jeung psikolog anu ngalakukeun Panalungtikan di tingkat lokal, non-industri nyumbang ka perkembangan antropologi. Ieu kudu dicatet, kumaha oge, nu antropolog éta ogé dilumangsungkeun Panalungtikan dina industri lokal. Ayeuna, sosiologi jeung antropologi anu pangalusna dina nurutkeun masalah Téori beda jeung metoda tinimbang ka objek ulikan. Sosiologi geus sababaraha tutumbu jeung psikologi sosial, tapi urut anu leuwih kabetot dina struktur sosial jeung saterusna dina paripolah sosial. Bédana kudu dilakukeun antara ieu jeung studi forensik dina disiplin ieu, utamana mana carrier anu aub. Ieu ngarupakeun ulikan kiwari dimungkinkeun bisa jadi leuwih alus ngaranna Psikologi Forensik.

                                     

9. Teori sosial. (The theory of social)

Téori nu beda nu diterapkeun pikeun karya téh dianggap luar sosiologi. di antara ahli sosiologi anu model pikeun karya maranéhanana di élmu pikeun jadi suksés dina fisika atawa kimia, teori sosial bisa diterapkeun ka sadaya karya nu dihasilkeun di luar metoda ilmiah, dina kontradiksi ka sosiologis téori nu geus "bener" diuji. Tapi, éta téh hiji model élmu alam saméméhna geus lengkep sosiologis predominasi, atawa geus aya kungsi teuing konsensus a, komo di antara panganut model, salaku ka naon anu bakal jadi bukti valid atawa komo unit pikeun analisis ditangtoskeun. Akibatna, bedana antara sosiologi jeung teori sosial geus sok geus leuwih Réflektif jeung Klasifikasi teori disebutkeun minangka milik hiji atawa séjénna. Loba ahli téori nu resep asup pikeun ngagambarkeun dirina minangka théorists sosial sabab éta téh kritis masarakat nyaéta sosiologi jeung teu dilatih salaku ahli sosiologi.

Marxist theory, kritis teori, pos-kolonial teori, téori féminis, structuralist teori, post-structuralist teori, queer teori Posmodern tiori, jeung téori séjén bisa teu, kumaha oge boga sadaya dina waktu nu geus dianggap luar tina sosiologi jeung geus disebut teori sosial. Tapi, salaku sadaya teori ieu geus iinditan ka sajumlah sosiologis, distingsi nyieun eta kurang sering.

Tempo ogé Kategori: Filsafat.



                                     

10. Tempo ogé. (See also)

criminology, disabilities, atikan, tata titi, Frankfurt School, Gemeinschaft jeung Gesellschaft, gender & seksualitas, Marxism, média massa, media studi, Milgram percobaan, bio, rékayasa sosial, pulitik, ékonomi, ras & etnis, kontrol sosial, pergerakan sosial, tautology, teleology, tiori, sosiologis imajinasi, sistem sosial ékonomi, rasis, order sosial, struktur sosial, isu sosial, skala élmu sosial, nu Penting publikasi dina sosiologi

                                     

11. Tumbu luar. (External links)

  • American Sosiologis Association ASA.
  • Sosial teori pikeun fans tina budaya populér.
  • Julian Dierkes Lengkep Pituduh ka Sosiologi.
  • Métode dina ieu Panalungtikan Élmu Sosial.
  • Sosiologis Snippets. (Sociological Snippets)
  • Konférénsi tanda - sosiologi.
  • International Sosiologis Association ISA.
  • SocioSite di Universitas Amsterdam.
  • Nu Society for Dilarapkeun Sosiologi.
                                     
  • Norma bisa ngarujuk ka sababaraha hal ieu: Norma sosiologi patokan kalakuan di sahiji kumpulan masarakat nu tangtu. Norma rasi béntang salah sahiji
  • listrik tanaga nuklir Réaktor nuklir Pakarang nuklir Limbah radioaktif Dina sosiologi kulawarga inti Basa Inggris: nuclear family angrupakeun salah sahiji
  • Démografi mangrupa ulikan dinamika populasi manusa. Aspék séjén diulikna dina sosiologi ékonomi, jeung géografi. Populasi tutuwuhan jeung sasatoan diulikna dina
  • Jawa. Ieu kajadian dina acara Simfoni Semesta Raya. Maryati, Kun 2007 SOSIOLOGI : - Jilid 2. Jakarta: Esis. p. 164. ISBN 9789797345280. Diakses tanggal
  • Ganjar Kurnia dibabarkeun di Bandung, 3 Januari 1956 guru besar sosiologi pertanian Unpad, kiwari jadi réktor di almamaterna. Saméméhna, ti taun 2004
  • Alam Fisika Biologi Kimia Sajarah Élmu Kanyaho Sosial Geografi Ékonomi Sosiologi Atikan Ageman Atikan Pancasila sarta Kewarganegaraan Basa Indonésia Matématika
  • saurang cindikiawan muslim anu kacida kawentarna hususna mah dina widang sosiologi sajarah - filsafat, sarta ékonomi - pulitik. Anjeunna ogé nelah disebut bapak
  • 1948, nikah jeung Ninuk Probonegoro 1980 Pendidikan terahir Doktor Sosiologi Universitas Biefeld, Jerman 1995 Hahargaan nu kungsi di hontal nyaéta
  • Aspék Sosiologi Sastra dina Novél Saéni Karya Hadi AKS kaca 26. Departemen Pendidikan Bahasa Daerah UPI, 2014 Adiwisastra, Prayoga: Aspék Sosiologi Sastra
  • 24 Januari 2020. A. S, Galuh 2018 Dukun dan Bidan Dalam Perspektif Sosiologi Jakarta: SAH MEDIA. p. 85. ISBN 9786026928436. Diakses tanggal 24 Januari
  • Morse td. 1872 1820 Herbert Spencer, ahili biologi, antropologi, sosiologi jeung pilosop Inggris td. 1903 1822 Ulysses S. Grant, présidén AS


                                     
  • Psikologi pertumbuhan Psikologi sensasi sarta persepsi Psikologi sosial Sosiologi Ilmu komputer sarta informatika Élmu komputer Élmu kognitif Informatika
  • Jakarta, nikah jeung Leila Chairani Budiman, miboga gelar Doktor di bidang sosiologi di paguron luhur Harvard, Amerika Serikat. dugika taun 1996 Budiman mangrupa
  • Kiblat Buku Utama. ISBN 9793631937. Supriatna, Nana 1862 IPS Terpadu Sosiologi Geografi, Ekonomi, Sejarah Universitas Harvard: PT Grafindo Media Pratama
  • nyaéta sakabéh palaku anu kalibet dina éta upacara. Sztompka, P. 2007 Sosiologi Perubahan Sosial. Jakarta: Prenada Media Group. Peursen, V. 1988 Strategi
  • jeung lingkunganana raket pisan hubunganana jeung ékologi biologis, sosiologi ogé disiplin séjénna. Di saluareun kontéks ilmiah, kecap ékologi mindeng
  • sosial budaya nalungtik kahirupan manusa. Unggal cabang élmu budaya sosiologi psikologi, hukum, sastra, sajarah, pulitik, komunikasi, ekonomi, arkeologi
  • Pangaweruh Paripolah manusa Periode manusa Antropologi Linguistik Psikologi Sosiologi budak & orok peradaban énvironmentalisme Évolusi Homo sapiens biologi
  • Ngawengku 8 Jurusan nyaéta: Kurikulum dan Teknologi Pendidikan Filsafat dan Sosiologi Pendidikan Administrasi Pendidikan Psikologi Pendidikan dan Bimbingan
  • pragmatik, ekspresif jeung objektif. Mimetik mangrupa indung tina pamarekan sosiologi sastra nu medalkeun métode kritik sastra. Mimesis atawa mimetik asalna
  • Juni, Gramedia Pustaka Utama: 2015 Sosiologi Sastra: Sebuah pengantar ringkas A Perkenalan singket jeung Sosiologi Sastra 1977 Novél Sastra Indonesia
                                     
  • 707 Fakultas Ilmu Sosial, Politik & Ekonomi Program Strata - 1 1. Jurusan Sosiologi 2. Jurusan State Administration 3. Jurusan Management 1. Konséntrasi Ulumul
  • Djakarta: 1958: 184 - 187 Numutkeun P.J.Bouman terjemahan Sugito - Sujitno Sosiologi Pengertian dan Masalah - Masalah, Jajasan Pendidikan Masjarakat. Djakarta
  • Nelasan manéh nyaéta peta maéhan diri sorangan, kalawan alesan nu rupa - rupa: wirang, rumasa boga salah, pegat harepan, kasakit anu kacida, teu kuat nandangan
  • Keluarga, 1951 Kebudajaan Rakjat Usaha Penerbitan Indonesia, 1951 Dasar Sosiologi dan Kebudajaan untuk Pendidikan Indonesia Merdeka Prapancha, Jogjakara
  • Hak asasi manusya sok disingget HAM nyaéta hak dasar hirup nu dipibanda ku unggal manusya ti saprak gumelar ka alam dunya. Hak asasi manusya lain dibéré
  • Patelak atawa konflik nujul kana sawatara wangun padungdengan atawa pasalingsingan nu ngancik di sabubuhan kelompok nalika pamanggihna atawa lalampahanna
  • Pembelian panik mangrupa salah sahiji tindakan meuli barang dina jumlah gede keur nyegah efek kalangkaan stok barang lantaran bencana atawa naik - turunna
                                               

Norma (disambiguasi)

Norma bisa ningali ka sajumlah hal ieu: Norma rasi béntang, mangrupa salah sahiji rasi béntang leutik di kidul. Norma sosiologis patokan paripolah kumpulan masarakat nu tangtu.

                                               

Nuklir

Kecap nuklir hartina bagian tina atawa nu patali jeung nukleus atom. Pakarang nuklir. (Nuclear weapons) Téknik nuklir. (Nuclear engineering) Inti atom. (The nucleus of the atom) Suluh nuklir. (Nuclear fuel) Peluruhan radioaktif. (Peluruhan radioactive) Daya nuklir énergi. (The power of nuclear energy) Pikeun topik anu patali jeung inti atom, nempo. Daya nuklir. (Nuclear power) Réaksi nuklir. (Nuclear reactions) Réaktor nuklir. (Nuclear reactor) Runtah radioaktif. (Radioactive waste) Daur suluh nuklir. (The cycle of nuclear fuel) Dina sosiologi, kulawarga inti tina Basa inggris: kulawarga nuklir angrupakeun mangrupa salah sahiji bentuk kulawarga.

Users also searched:

definisi komunikasi, komunikasi, menurut, ahli, para, pengertian, tahun, komunikasi menurut lasswell, definisi komunikasi, pustaka, komunikasi menurut aristoteles, aristoteles, lasswell, definisi, tahunnya, daftar, Sosiologi, komunikasi menurut para ahli pdf, pengertian komunikasi menurut para ahli dan tahunnya, pengertian komunikasi menurut para ahli tahun 2013, pengertian komunikasi menurut para ahli dan daftar pustaka, pengertian komunikasi menurut para ahli tahun 2017, pengertian komunikasi menurut para ahli tahun, sosiologi, téori informasi . sosiologi,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

Pengertian komunikasi menurut para ahli dan tahunnya.

送料無料 まとめ買い×20個セット ×10個 ×2個 第2類医薬品. 28, MASYARAKAT: Jurnal Sosiologi. 29, Pharmaceutical Sciences & Research. 30, Bisnis & Birokrasi. 31, Jurnal Psikologi Sosial. 32, Antropologi Indonesia. Pengertian komunikasi menurut para ahli tahun 2017. Komunikasi pdf. Dalam proses sosialisasi, kemahiran ini dapat membantu ahli sosiologi bagi melahirkan Learn to light a candle in the darkest moments of someones life. pdf​.





Komunikasi menurut lasswell.

Komunikasi menurut aristoteles. Definisi komunikasi. Pengertian komunikasi menurut para ahli dan daftar pustaka. Pengertian komunikasi menurut para ahli tahun 2013. Komunikasi menurut para ahli pdf.





...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →