Back

ⓘ 11 April




                                     

ⓘ 11 April

  • 1713 – Perang Suksési Spanyol Perang Ratu Anne: Perjangjian Utrecht.
  • 2019 – Présidén Sudan Omar al-Bashir dirubuhkeun sarta ditahan ku tentara di Khartoum, sabada ngawasa salila 29 taun.
  • 1965 – Tornado Minggu Palma: Lima puluh hiji tornado narajang di genep nagara bagéan kulon tengah, nelasan 256 jalma.
  • 1868 – Manten shōgun Tokugawa Yoshinobu nyérénkeun Kastil Édo ka pasukan Karajaan, mungkas Shogun Tokugawa.
  • 2002 – Leuwih ti dua ratus rébu jalma ngabandalet di Karakas ka istana présidén pikeun nungtut mundurna Présidén Hugo Chavez. Salapan belas di antara kapaténi.
  • 1856 – Patempuran Rivas Kadua: Juan Santamaría ngaduruk losmén di mana milisi William Walker caricing.
  • 1689 – William III jeung Mary II diistrénan minangka pangawasa réréongan di Karajaan Inggris.
  • 1512 – Perang Liga Cambrai: Pasukan Perancis nu dipingpin ku Gaston de Foix meunang dina Patempuran Ravenna.
  • 1921 – Emir Abdullah ngadegkeun pamaréntahan pusat di protéktorat Inggris nu anyar dijieun, Transyrodania.
  • 1987 – Pasini London sacara rerencepan ditaréken ku Menlu Israél Shimon Peres jeung Raja Hussein ti Yordania.
  • 2007 – Pangeboman Aljazair: Dua pangeboman di Aljazair nelasan 33 jalma sarta nyideraan 222 urang lianna.
  • 2018 – Pasawat Ilyushin Il-76 nu dipimilik jeung dioperasikeun ku AU Aljazair murag di deukeut Boufarik, Aljazair, nelasan 257 jalma.
  • 2002 – Pangeboman Sinagog Ghriba di Tunisia, nelasan 21 jalma.
  • 1981 – Kakacoan di Brixton, kiduleun London, ngakibatkeun ampir 300 pulisi cidera sarta 65 rahayat sipil tatu parna.
  • 1814 – Perjangjian Fontainebleau mungkas Perang Koalisi Kagenep ngalawan Napoléon Bonaparte, sarta maksa manéhna taluk tanpa syarat pikeun kali kahijina.
  • 1544 – Perang Italia 1542–1546: Tentara Perancis ngéléhkeun pasukan Habsburg dina Patempuran Ceresole, tapi gagal mawa hasil tina kameunanganna.
  • 1986 – Tétémbakan FBI Miami: Hiji campuh sanjata pabeubeurang di jalanan di Dade County, Florida, antara dua parampog bank nu nunggang mobil anti peluru jeung agén-agén FBI nu marerikna. Dina tétémbakan éta, agén FBI Benjamin P. Grogan jeung Jerry L. Dove perlaya sarta lima urang lianna cidera. Minangka hasilna, pélor.40 S&W dimekarkeun.
  • 1951 – Perang Koréa: Présidén Harry Truman ngabébastugaskeun Jéndral Angkatan Perang Douglas MacArthur tina komando di Koréa.
  • 2011 – Hiji beledugan di Metro Minsk, Belarusia, nelasan 15 jalma sarta nyideraan 204 lianna.
  • 1241 – Batu Khan ngéléhkeun Béla IV ti Hongaria dina Patempuran Mohi.
  • 1955 – Pasawat Air India, Puteri Kashmir, dibom sarta murag dina hiji usaha gagal panelasan Zhou Enlai ku Kuomintang.
  • 2012 – Sapasang lindu lumangsung di Basin Wharton di kuloneun Sumatra, Indonésia. Sapuluh urang palastra sarta dua belas taratu, ogé tsunami nu teu pati bahaya kajadian di Pulo Nias.
  • 1970 – Apollo 13 dipesatkeun.
  • 1979 – Diktator Uganda, Idi Amin disingkirkeun, ku alpukahna Pasukan Tanzania ngarebut Kampala. Idi Amin kabur ka Libya.
  • 2019 – Nu ngadegkeun WikiLeaks, Julian Assange dipaksa kaluar ti kadutaan Ékuador di London ku pulisi sarta tuluy ditahan alatan teu bisa ngahadiran pangadilan ku dakwaan ékstradisi AS.
  • 1976 – Komputer Apple I dijieun.
  • 2015 – Barack Obama jeung Raúl Castro masamoan di Panama, patemon munggaran antara pupuhu kadua nagara éta ti saprak Révolusi Kuba.
  • 1945 – Perang Dunia II: Pasukan Amérika ngabébaskeun kémp konséntrasi Buchenwald.
  • 2006 – Présidén Iran Mahmoud Ahmadinejad ngabéwarakeun pangakuan Iran nu geus hasil mekarkeun uranium.
  • 1909 – Kota Tél Aviv diadegkeun.
  • 2001 – Kru pasawat AS EP-3E nu ngadarat di Hainan, Cina, sabada kapalna tabrakan jeung pasawat tempur J-8, dibarébaskeun.
  • 1968 – Présidén Lyndon B. Johnson nanda tangan Akte Hak-Hak Sipil 1968, ngalarang diskriminasi dina pangjualan, séwa jeung urusan duduitan perumahan.
  • 1968 – Usaha panelasan ka Rudi Dutchke, pamingpin pagerakan mahasiswa Jérman.
  • 1957 – Karajaan Inggris nyatujuan kana pamaréntahan mandiri Singapura.
                                     

1. Nu babar

  • 1981 – Alessandra Ambrosio, modél Brasil
  • 1899 – Percy Lavon Julian, African-American chemist and academic d. 1975
  • 1973 – Jennifer Esposito, artis Amérika
  • 1996 – Dele Alli, pamaén bola Inggris
  • 1944 – Putu Wijaya, sastrawan Indonésia
  • 1966 – Lisa Stansfield, panyanyi Inggris
  • 1935 – Richard Kuklinski, mafia Amérika td. 2006
                                     
  • 18 April nyaéta poé ka - 108 dina sataun ka - 109 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 257 poé. 1506 Panggoléran batu kahiji wangunan Basilika
  • 14 April nyaéta poé ka - 104 dina sataun ka - 105 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 261 poé. 43 SM Patempuran Forum Gallorum: Mark Antony
  • 3 April nyaéta poé ka - 93 dina sataun ka - 94 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 272 poé. 1559 Perjangjian daméy Cateau - Cambrésis ditaréken
  • 8 April nyaéta poé ka - 98 dina sataun ka - 99 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 267 poé. 217 Kaésar Romawi Caracalla ditelasan, tuluy
  • 16 April nyaéta poé ka - 106 dina sataun ka - 107 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 259 poé. 1457 SM Dikira - kira minangka tanggal Patempuran
  • 19 April nyaéta poé ka - 109 dina sataun ka - 110 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 256 poé. 65 SM Milichus nu dibebaskeun, ngahianatan
  • 4 April nyaéta poé ka - 94 dina sataun ka - 95 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 271 poé. 1581 Francis Drake dileler jadi Satria ku Ratu
  • 17 April nyaéta poé ka - 107 dina sataun ka - 108 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 268 poé. 1349 Kakawasaan Dinasti Bavand di Mazandaran
  • 12 April nyaéta poé ka - 102 dina sataun ka - 103 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 262 poé. 238 Gordian II kasoran dina Patempuran Carthage
  • 22 April nyaéta poé ka - 112 dina sataun ka - 309 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 253 poé. 1500 Navigator Portugis, Pedro Alvares Cabral

Users also searched:

...
...
...