Back

ⓘ 12 Maret




                                     

ⓘ 12 Maret

  • 1913 – Pijadieun puseur nagri Australia sacara rasmi dingaranan Canberra.
  • 1947 – Perang Tiis: Doktrin Truman diproklamirkeun pikeun ngareundeutkeun panyebaran komunisme.
  • 1999 – Manten anggota Pakta Warsawa, Céko, Hongaria jeung Polandia arasup NATO.
  • 1993 – Koréa Kalér ngabéwarakeun bakal kaluar tina Perjangjian Non-Proliferasi Nuklir sarta nolak ngijinan para inspéktor arasup ka lokasi nuklir di nagara éta.
  • 2011 – Hiji réaktor di Panyengkat Tanaga Nuklir Fukushima Daiichi ngabeledug sarta ngaluarkeun radioaktif ka sabudeureunna sapoé sabada lini jeung tsunami Tohoku 2011.
  • 1940 – Perang Usum Tiis: Finlandia néken Perjangjian Daméy Moskow jeung Uni Soviét, nyérénkeun ampir kabéh wilayah Karella Finlandia.
  • 2004 – Présidén Koréa Kidul, Roh Moo Hyun dimakzulkeun ku Déwan Nasional; pamakzulan munggaran dina sajarah nagara éta.
  • 1811 – Perang Bobojong: Sapoé sabada hasil ngalakukeun pangawalan, Marsekal Perancis Michel ney sakali deui hasil nahan pangudagan pasukan Inggris-Portugis dina Patempuran Redinha.
  • 1942 – Perang Jawa lekasan ku nyarerahna Komando Amérika-Inggris-Walanda-Australia ka Karajaan Jepang di Bandung, Jawa Kulon, Hindia Walanda.
  • 1689 – James II ti Inggris balabuh di Kinsale, ngamimitian Perang Williamite di Irlandia.
  • 2003 – The World Health Organization sacara rasmi medalkeun pangingetan global ngeunaan sumebarna Severe acute respiratory syndrome SARS.
  • 1993 – Sababaraha bom ngabeledug di Mumbay, India, nelasan kira-kira 300 jalma sarta nyideraan ratusan lianna.
  • 1918 – Moskow jadi puseur nagri Rusia deui sabada 215 taun saméméhna di Saint Petersburg.
  • 1950 – Musibah pasawat Llandow nelasan 80 jalma nalika pasawat éta murag di deukeut Sigingstone, Wales. Wanci harita kacilakaan ieu mangrupakeun kacilakaan jomantara pangparah-parahna.
  • 2009 – Pialang Bernard Madoff ngaku salah pikeun salah sahiji palanggaran panggedéna di sajarah Wall Street.
  • 1967 – Suharto dilantik ku MPR minangka Pajabat Présidén Indonésia.
  • 1928 – Di California, Waduk St. Francis rebah; ngabalukarkeun banjir nu nelasan 431 jalma.
  • 2003 – Zoran Dindić, PM Sérbia, ditelasan di Belgrade.
  • 1930 – Mahatma Gandhi ngamimitian Pawéy Uyah, pawéy 200 mil ka laut dina raraga protés kana monopoli uyah di India ku Inggris.
  • 1938 – Pasukan Jérman nyaplok Austria.
  • 1968 – Mauritius nampa kamerdékaan ti Inggris.
                                     

1. Nu babar

  • 1984 – Jaimie Alexander, artis Amérika
  • 1948 – James Taylor, gitaris Amérika
  • 1946 – Liza Minnelli, artis Amérika
  • 1927 – Sudharmono, wakil présidén Indonésia ka-5 td. 2006
  • 1962 – Andreas Köpke, kiper Jérman
  • 1910 - Masayoshi Ōhira, Perdana Mentri Jepang ka- 68 jeung 69.
  • 1956 – Steve Harris, pamaén bass Inggris Iron Maiden
  • 1963 – John Andretti, supir mobil balap Amérika
  • 1980 – Nirina Zubir, artis Indonésia
  • 1968 – Aaron Eckhart, aktor Amérika
  • 1957 – Marlon Jackson, musisi Amérika
                                     
  • 10 Maret nyaéta poé ka - 69 dina sataun ka - 70 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 296 poé. 241 SM Perang Punik Kahiji: Patempuran Aegates: Romawi
  • 16 Maret nyaéta poé ka - 75 dina sataun ka - 76 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 290 poé. 1190 Pangbantéyan urang Yahudi di Munara Clifford
  • 22 Maret nyaéta poé ka - 81 dina sataun ka - 82 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 284 poé. 1622 Pangbantéyan Jamestown: Indian Algonquian
  • 31 Maret nyaéta poé ka - 90 dina sataun ka - 91 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 275 poé. 1492 Ratu Isabella ti Kastile ngaluarkeun Dekrit
  • 7 Maret nyaéta poé ka - 66 dina sataun ka - 67 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 309 poé. 1573 Hiji perjangjian daméy ditanda tangan antara
  • 5 Maret nyaéta poé ka - 64 dina sataun ka - 65 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 301 poé. 1046 Nasir Khusraw ngamimitian lalampahan tujuh
  • 18 Maret nyaéta poé ka - 77 dina sataun ka - 78 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 288 poé. 1068 Lini narajang Levant jeung Bobojong Arab
  • 13 Maret nyaéta poé ka - 72 dina sataun ka - 73 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 293 poé. 624 Perang Badar, tempur munggaran antara Kaum
  • 29 Maret nyaéta poé ka - 88 dina sataun ka - 89 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 277 poé. 845 Paris dijarah ku panyerbu Viking, kamungkinan
  • 3 Maret nyaéta poé ka - 62 dina sataun ka - 63 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 303 poé. 1575 Raja Akbar ti Mogul ngéléhkeun pasukan

Users also searched:

...
...
...