Back

ⓘ 10 Maret




                                     

ⓘ 10 Maret

  • 1959 – Perlawanan Tibét: Hariwang kana usaha panyulikan ku Tionghoa, rébuan urang Tibét ngurilingan istana Dalai Lama.
  • 1891 – Almon Strowger, tukang ngurebkeun ti Topeka, Kansas, maténtkeun Strowger switch, hiji alat nu nungtun kana otomatisasi parnggantian sirkuit telepon.
  • 1922 – Mahatma Gandhi ditahan di India alatan pamungpangan sarta dihukum genep taun panjara, tapi dibébaskeun sabada ampir dua taun alatan operasi usus buntuna.
  • 1865 – Amy Spain, hamba sahaya Amérika, dihukum mati alatan maok ti dununganna; dipercaya minangka éksékusi hukuman mati pamungkas pikeun hamba sahaya awéwé di Amérika.
  • 1933 – Lini 6.4 Mw di Long Beach narajang aréa Los Angeles Gedé, ngakibatkeun 115-120 jalma palastra, sarta karusakan ditaksir kana $40 jutana.
  • 1909 – Ku ditarékenna Perjangjian Inggris-Siam taun 1909, Thailand nyérénkeun nagara-nagara bagéan di Malayu; Kedah, Kelantan, Perlis jeung Terengganu jadi protéktorat Inggris.
  • 1969 – Di Memphis, Tennessee, James Earl Ray ngaku salah geus maéhan Martin Luther King, Jr. Kahareupna manéhna gagal ngabatalkeun pangakuanna.
  • 2019 – Pasawat Maskapai Éthiopia 302, Boeing 737 MAX, murag, nungtun kana palarangan ngapung sakabéh pasawaat 737 MAX di sakuliah dunya.
  • 241 SM – Perang Punik Kahiji: Patempuran Aegates: Romawi ngelebuhkeun armada laut Kartagan, ngaréngsékeun perang éta.
  • 1970 – Perang Viétnam: Kaptén Ernest Medina disidang ku dinas militer AS pikeun kajahatan perang My Lai.
  • 1804 – Amérika meuli wilayah Louisiana ti Perancis.
  • 1977 – Para astronom manggihan cingcin Uranus.
  • 1848 – Perjangjian Guadalupe Hidalgo diratifikasi ku Sénat AS, ngaréngsékeun Perang Méksiko-Amérika.
  • 1952 – Fulgencio Batista mingpin kudéta di Kuba sarta nunjuk manéh jadi" pajabat présidén”.
  • 1861 – Haji Umar Tall ngarebut Kota Ségou, ngancurkeun kakawasaan Raja Bamana ti Mali.
  • 947 – Dinasti Tutuluyan Han diadegkeun ku Liu Zhiyuan. Manéhna jadi rajana sarta ngadegkeun puseur nagri di Bian, kiwari Kaifeng.
  • 1915 – Perang Dunia I: Patempuran Neuve Chapelle dimimitian. Mangrupakeun operasi skala gedé nu munggaran ti Angkatan Perang Inggris dina perang éta.
  • 2017 – Pamakzulan Présidén Park Geun Hye ti Koréa Kidul dikabulkeun ku Pangadilan Konstitusi Nagara, mungkas kaprésidénanna.
  • 1876 – Alexander Graham Bell munggaran hasil nguji coba telepon.
  • 1607 – Susenyos I ngéléhkeun tentara gabungan Yakub jeung Abuna Pangéran Petros II dina Patempura Gol di Gojjam, ngajadikeun dirina Raja Éthiopia.
  • 1975 – Perang Viétnam: Kampanyeu Ho Chi Minh: Pasukan Viétnam Kalér nyerang Ban Mê Thuot dina lalampahanna rék ngarebut Saigon dina serangan pamungkas pikeun meunangkeun perang ti Viétnam Kidul.
  • 1990 – Di Haiti, Prosper Avril disingkirkeun sabada 18 bulan hasil ngarebut kakawasaan ku cara kudéta.
  • 1814 – Kaésar Napoléon I kasoran dina Patempuran Laon di Perancis.
  • 1968 – Perang Viétnam: Patempuran Lima Site 85, nu réngsé dina tanggal 11 di mana 12 urang personil Angkatan Udara AS perlaya.
  • 1629 – Charles I ngabubarkeun Parlemén Inggris, ngamimitian periode sabelas taun Pamaréntahan Pribadi.
  • 1906 – Musibah Tambang Courrières, pangparah-parahna musibah tambang di Éropa, nelasan 1.099 panambang di béh kalér Perancis.
                                     

1. Nu babar

  • 1972 – Timbaland, rapper Amérika
  • 1958 – Sharon Stone, artis Amérika
  • 1985 – Lassana Diarra, pamaén bola Perancis
  • 1957 – Osama bin Laden, pupuhu al-Qaeda td. 2011
  • 1973 – Chris Sutton, pamaén bola Inggris
  • 1940 – Chuck Norris, aktor Amérika
  • 1981 – Samuel Etoo, pamaén bola Kamerun
  • 1964 – Pangéran Edward ti Inggris
  • 1963 – Jeff Ament, pamaén bass Amérika Pearl Jam
                                     
  • Maret nyaéta bulan ka - 3 kalénder Maséhi, satutasna Pébruari sarta saméméh April. 1 Maret 1886 - Anglo - Chinese School, Singapore, was founded by Bishop
  • Taun ka - 1951 Maséhi dina Kalénder Grégorian. 10 Maret - Kijūrō Shidehara, Perdana Mentri Jepang ka - 44.
  • Grand Prix Australia 1996 mangrupa balapan F1 pamuka usum 1996 nu diayakeun di sirkuit Melbourne, Australia kaping 10 Maret 1996.
  • 21 Maret nyaéta poé ka - 80 dina sataun ka - 81 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 285 poé. 1801 Patempuran Iskandariah lumangsung antara
  • 23 Maret nyaéta poé ka - 82 dina sataun ka - 83 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 283 poé. 1568 Pasini Daméy Longjumeau ditaréken, mungkas
  • 27 Maret nyaéta poé ka - 86 dina sataun ka - 87 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 279 poé. 1513 Pangjalajah Spanyol Juan Ponce de León
  • 15 Maret nyaéta poé ka - 74 dina sataun ka - 75 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 291 poé. 44 SM Marcus Junius Brutus katut batur sabondrolna
  • 25 Maret nyaéta poé ka - 84 dina sataun ka - 85 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 281 poé. 1609 Pangjalajah Inggris, Henry Hudson miang
  • 14 Maret nyaéta poé ka - 73 dina sataun ka - 74 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 292 poé. 1647 Perang Tilu Welas Taun: Bavaria, Cologne

Users also searched:

...
...
...