Back

ⓘ 10 Maret



                                     

ⓘ 10 Maret

  • 1959 – Perlawanan Tibét: Hariwang kana usaha panyulikan ku Tionghoa, rébuan urang Tibét ngurilingan istana Dalai Lama.
  • 1891 – Almon Strowger, tukang ngurebkeun ti Topeka, Kansas, maténtkeun Strowger switch, hiji alat nu nungtun kana otomatisasi parnggantian sirkuit telepon.
  • 1922 – Mahatma Gandhi ditahan di India alatan pamungpangan sarta dihukum genep taun panjara, tapi dibébaskeun sabada ampir dua taun alatan operasi usus buntuna.
  • 1865 – Amy Spain, hamba sahaya Amérika, dihukum mati alatan maok ti dununganna; dipercaya minangka éksékusi hukuman mati pamungkas pikeun hamba sahaya awéwé di Amérika.
  • 1933 – Lini 6.4 Mw di Long Beach narajang aréa Los Angeles Gedé, ngakibatkeun 115-120 jalma palastra, sarta karusakan ditaksir kana $40 jutana.
  • 1909 – Ku ditarékenna Perjangjian Inggris-Siam taun 1909, Thailand nyérénkeun nagara-nagara bagéan di Malayu; Kedah, Kelantan, Perlis jeung Terengganu jadi protéktorat Inggris.
  • 1969 – Di Memphis, Tennessee, James Earl Ray ngaku salah geus maéhan Martin Luther King, Jr. Kahareupna manéhna gagal ngabatalkeun pangakuanna.
  • 2019 – Pasawat Maskapai Éthiopia 302, Boeing 737 MAX, murag, nungtun kana palarangan ngapung sakabéh pasawaat 737 MAX di sakuliah dunya.
  • 241 SM – Perang Punik Kahiji: Patempuran Aegates: Romawi ngelebuhkeun armada laut Kartagan, ngaréngsékeun perang éta.
  • 1970 – Perang Viétnam: Kaptén Ernest Medina disidang ku dinas militer AS pikeun kajahatan perang My Lai.
  • 1804 – Amérika meuli wilayah Louisiana ti Perancis.
  • 1977 – Para astronom manggihan cingcin Uranus.
  • 1848 – Perjangjian Guadalupe Hidalgo diratifikasi ku Sénat AS, ngaréngsékeun Perang Méksiko-Amérika.
  • 1952 – Fulgencio Batista mingpin kudéta di Kuba sarta nunjuk manéh jadi" pajabat présidén”.
  • 1861 – Haji Umar Tall ngarebut Kota Ségou, ngancurkeun kakawasaan Raja Bamana ti Mali.
  • 947 – Dinasti Tutuluyan Han diadegkeun ku Liu Zhiyuan. Manéhna jadi rajana sarta ngadegkeun puseur nagri di Bian, kiwari Kaifeng.
  • 1915 – Perang Dunia I: Patempuran Neuve Chapelle dimimitian. Mangrupakeun operasi skala gedé nu munggaran ti Angkatan Perang Inggris dina perang éta.
  • 2017 – Pamakzulan Présidén Park Geun Hye ti Koréa Kidul dikabulkeun ku Pangadilan Konstitusi Nagara, mungkas kaprésidénanna.
  • 1876 – Alexander Graham Bell munggaran hasil nguji coba telepon.
  • 1607 – Susenyos I ngéléhkeun tentara gabungan Yakub jeung Abuna Pangéran Petros II dina Patempura Gol di Gojjam, ngajadikeun dirina Raja Éthiopia.
  • 1975 – Perang Viétnam: Kampanyeu Ho Chi Minh: Pasukan Viétnam Kalér nyerang Ban Mê Thuot dina lalampahanna rék ngarebut Saigon dina serangan pamungkas pikeun meunangkeun perang ti Viétnam Kidul.
  • 1990 – Di Haiti, Prosper Avril disingkirkeun sabada 18 bulan hasil ngarebut kakawasaan ku cara kudéta.
  • 1814 – Kaésar Napoléon I kasoran dina Patempuran Laon di Perancis.
  • 1968 – Perang Viétnam: Patempuran Lima Site 85, nu réngsé dina tanggal 11 di mana 12 urang personil Angkatan Udara AS perlaya.
  • 1629 – Charles I ngabubarkeun Parlemén Inggris, ngamimitian periode sabelas taun Pamaréntahan Pribadi.
  • 1906 – Musibah Tambang Courrières, pangparah-parahna musibah tambang di Éropa, nelasan 1.099 panambang di béh kalér Perancis.
                                     

1. Nu babar

  • 1972 – Timbaland, rapper Amérika
  • 1958 – Sharon Stone, artis Amérika
  • 1985 – Lassana Diarra, pamaén bola Perancis
  • 1957 – Osama bin Laden, pupuhu al-Qaeda td. 2011
  • 1973 – Chris Sutton, pamaén bola Inggris
  • 1940 – Chuck Norris, aktor Amérika
  • 1981 – Samuel Etoo, pamaén bola Kamerun
  • 1964 – Pangéran Edward ti Inggris
  • 1963 – Jeff Ament, pamaén bass Amérika Pearl Jam
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →