Back

ⓘ 1 Maret




                                     

ⓘ 1 Maret

  • 1873 – Di Illion, New York, E. Remington and Sons mimiti ngajieun mesin ketik praktis nu munggaran.
  • 1954 – The Castle Bravo, hiji bom hidrogén nu beuratna 15-megaton, dibekéskeun di Atol Bikini di Samudra Pasifik, ngakibatkeun kontaminasi radioaktif pangparahna nu kungsi dijieun ku AS.
  • 1954 – Nasionalis Puérto Riko basanjata nyerang Gedong Capitol AS, nyideraan lima urang anggota déwan.
  • 1949 – Tentara Indonésia ngarebut deui sarta nempatan salila genep jam puseur nagri Yogyakarta ti Walanda.
  • 1964 – Gunung Api Villarrica bitu sarta ngaluarkeun lahar nu ngancurkeun satengah kota Coñaripe di Chili.
  • 2006 – Wikipédia bahasa Inggris manjing artikel ka sajutana, Jordanhill railway station.
  • 1950 – Perang Tiis: Klaus Fuchs disidang pikeun alesan jadi mata-mata Uni Soviét ku ngabolékerkeun data rusiah bom atum.
  • 1992 – Bosnia jeung Herzegowina nyatakeun kamerdékaanna ti Républik Féderal Sosialis Yugoslavia.
  • 1941 – Perang Dunia II: Bulgaria néken Pakta Triparti, ngabilukkeun manéh ka kakuatan Axis.
  • 1815 – Napoleon mulang ka Perancis ti pangbuanganna di Elba.
  • 1870 – Marsekal F. S. López perlaya dina Patempuran Cerro Corá nu ku kituna mungkas Perang Paraguay.
  • 1896 – Henri Becquerel nimu pangudaran radioaktif.
  • 1973 – Séptémber Hideung nyerang kaudutaan Saudi di Khartoum, Sudan, ngakibatkeun maotna tilu urang sandera Barat.
  • 1893 – Nikola Tesla némbongkeun pamakéan radio nu munggaran ka balaréa di St. Louis, Missouri.
  • 1811 – Pamingpin Dinasti Mamluk nemasing pati ku pangawasa Mesir, Muhammad Ali.
  • 1946 – Bank Inggris dinasionalisasi.
  • 1896 – Patempuran Adwa: Pasukan Éthiopia nu leuwih réa jumlahna ngéléhkeun pasukan Italia, mungkas Perang Italia-Éthiopia Kahiji.
  • 1983 – Koléksi kahiji tina dua welas modél arloji Swatch dipintonkeun di Zürich, Swiss.
  • 1565 – Kota Rio de Janeiro diadegkeun.
  • 2002 – Serangan AS ka Afghanistan: Operasi Anakonda dimimitian di wétaneun Afghanistan.
  • 1966 – Partéy Baath ngawasa di Syria.
  • 1796 – VOC dinasionalisasi ku Républik Batavia.
  • 1942 – Perang Dunia II: Pasukan Jepang ngadarat di Jawa, pulo utama Hindia Walanda, di Merak, Banten, Érétan Wétan Indramayu sarta di Kragan Rembang.
  • 1961 – Présidén AS John F. Kennedy ngadegkeun Korp Kadaméyan.
  • 1936 – Waduk Hoover réngsé diwangun di Leuwi Colorado dina wates Nevada-Arizona.
  • 1872 – Taman Nasional Yellowstone diadegkeun minangka taman nasional nu munggaran di dunia.
  • 1956 – Asosiasi Angkutan Jomantara Internasional ngaréngsékeun draft éjaan alpabét radiotelepon pikeun Organisasi Pangapungan Sipil Internasional.
  • 1947 – The International Monetary Fund Dana Moneter Internasional ngamimitian operasi finansialna.
  • 1998 – Titanic jadi pilem munggaran nu ngahasilkeun leuwih ti sajuta dolar ti sakuliah dunya.
  • 2014 – Tilu puluh lima jalma palastra sarta 143 lianna taratu dina hiji panusukan masal di Stasion Karéta Kunming di Cina.
  • 2007 – Tornado narajang Amérika Sarikat béh kidul, nelasan 20 jalma kaasup dalapan urang di SLA Enterprise.
  • 2008 – Pulisi Arménia patelak jeung pawéy daméy oposisi nu protés ku ayana sangkaan kacurangan pamilu présidén, pamustunganna sapuluh jalma maraot.
                                     

1. Nu babar

  • 1973 – Chris Webber, pamaén baskét Amérika
  • 1978 – Jensen Ackles, aktor Amérika
  • 1980 – Djimi Traoré, pamaén bola Mali
  • 1810 – Frédéric Chopin, pianis jeung komposer Polandia td. 1849
  • 1817 – Giovanni Duprè, seniman Italia td. 1882
  • 1994 – Justin Bieber, tukang ngawih Kanada
  • 1974 – Mark-Paul Gosselaar, aktor Amérika
  • 1983 – Daniel Carvalho, pamaén bola Brasil
                                     
  • 10 Maret nyaéta poé ka - 69 dina sataun ka - 70 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 296 poé. 241 SM Perang Punik Kahiji: Patempuran Aegates: Romawi
  • 16 Maret nyaéta poé ka - 75 dina sataun ka - 76 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 290 poé. 1190 Pangbantéyan urang Yahudi di Munara Clifford
  • 22 Maret nyaéta poé ka - 81 dina sataun ka - 82 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 284 poé. 1622 Pangbantéyan Jamestown: Indian Algonquian
  • 31 Maret nyaéta poé ka - 90 dina sataun ka - 91 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 275 poé. 1492 Ratu Isabella ti Kastile ngaluarkeun Dekrit
  • 5 Maret nyaéta poé ka - 64 dina sataun ka - 65 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 301 poé. 1046 Nasir Khusraw ngamimitian lalampahan tujuh
  • 12 Maret nyaéta poé ka - 71 dina sataun ka - 72 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 294 poé. 1689 James II ti Inggris balabuh di Kinsale
  • 7 Maret nyaéta poé ka - 66 dina sataun ka - 67 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 309 poé. 1573 Hiji perjangjian daméy ditanda tangan antara
  • 18 Maret nyaéta poé ka - 77 dina sataun ka - 78 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 288 poé. 1068 Lini narajang Levant jeung Bobojong Arab
  • 29 Maret nyaéta poé ka - 88 dina sataun ka - 89 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 277 poé. 845 Paris dijarah ku panyerbu Viking, kamungkinan
  • 13 Maret nyaéta poé ka - 72 dina sataun ka - 73 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 293 poé. 624 Perang Badar, tempur munggaran antara Kaum
  • 3 Maret nyaéta poé ka - 62 dina sataun ka - 63 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 303 poé. 1575 Raja Akbar ti Mogul ngéléhkeun pasukan
  • 8 Maret nyaéta poé ka - 67 dina sataun ka - 68 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 298 poé. 1010 Ferdowsi, sastrawan Parsi, ngaréngsékeun

Users also searched:

...
...
...