Back

★ 15 Pébruari



                                     

★ 15 Pébruari

  • 1989 – Perangna of Soviet-Afghan: Uni Soviet sacara rasmi dibewarakeun yén sadaya pasukan geus ninggalkeun Kabul.
  • Dina 2010 Dua – time api téh diadu di Halle, Bélgia, killing sapuluh urang jeung nyideraan 171 séjénna.
  • 1961 – Pasawat Sabena 548 murag di Bélgia, killing 73 jalma kaasup sakabéh tim sapatu luncur AS, peringkat pelatih jeung anggota kulawargana.ngadat.
  • 1798 – the Republic of Roma diproklamirkeun lima poé Louis-Alexandre Berthier, umum Napoleon pikeun nyerang kota.
  • 2003 – a Protes lawan Perang di Irak lumangsung di leuwih ti 600 kota di sakuliah dunya. Kira-kira antara dalapan nepi ka 30 juta urang gusti ilibiung, naon ngajadikeun ieu protes panggedé-gedéna démonstrsi daméy dina sajarah.
  • Taun 1898 – kapal perang USS Maine ledakan jeung nu tikelebuh dina Port di Havana Cuba, killing 274 urang. Butuh sarikat Amérika Sarikat ka Spanyol.
  • 1982 – Pangeboran minyak Sagara Bima tilelep alatan badéy dina leupas basisir Newfoundland, Kanada, killing 84 pagawé.
  • Dina taun 2012 – Tilu ratus genep puluh urang paéh dina seuneu di panjara of Honduras di Kota Comayagua.
  • 1942 – Perang Dunya II: serangan Jepang di Singapura, Umum tina basa inggris Arthur Percival nyerah. Kurang leuwih 80.000 urang pikeun tentara di India, Uk jeung Australia, jadi tawanan perang, sajumlah panggedé-gedéna dina sajarah nu tanaga dipingpin ku Inggris getih jaradi sacara.
  • 1965 – Kanada nyaéta ngarobah bandéra ngagunakeun desain bodas, beureum jeung daun maple.
  • Taun 1946 – ENIAC, komputer mangrupa multiguna éléktronik ieu kahiji, éta rasmi dipaké di University of Pennsylvania di Philadelphia.
  • 1933 Di Miami, Giuseppe Zangara niat killing présidén kapilih AS, Franklin D. Roosevelt, tapi nu katémbak dina kanyataan, walikota Chicago, Anton J. Cermak, nu tuluy paeh kusabab tatuna dina tanggal 6 Maret 1933.
  • 1944 – Perang Dunya II: Serangan ka Narva dimimitian jeung Hareup Leningrad.
  • 1991 – Kasapukan nu Visegrád nu diadegkeun pikeun gawé bareng nuju ka hiji sistem pasar bebas ditarékeun pamingpin Chékoslowakia, Hungaria jeung Polandia.
  • 1944 – Perang Dunya II: Serangan ka Monte Cassino, Italia, pikeun dimimitian.
  • 2001 – Salaku kahiji génom hiji jalma nu ngalengkepan hal ieu diterbitkeun dina majalah jurnal Alam.
  • 2013 – teu Hiji meteor ledakan di luhur Rusia, nyideraan 1.500 urang pikeun anak hébosanna ngarujadkeun jandela jeung adegan-adegan tina batu. Kajadian teu disangka-sangka ieu ngan hiji jam saméméh ngaliwatna astéroid 2012 DA14 dina jarak pangdeukeutna nu geus disangka ti anggalna, leuwih gedé jeung teu aya patali nanaon jeung pancuran ledakan tadi, eta téh.
                                     

1. Jawara. (Champion)

  • 1954 – Matt Groening, animator, produser American nu Simpsons.
  • Dina taun 1980, – Olla Ramlan, artis Indonesia.
  • 1564 – Galileo Galilei, élmuwan di Italia. 1642.
  • 1812 – Charles Lewis Tiffany, pangusaha adi Améria, pangadeg Tiffany & Co. dina. 1902.
  • 1951 – Jane Seymour, artis inggris-American.
  • 1949 – Hamzah Haz, wakil présidén 0.
                                     
  • jeung Sam Ruben. 3 Pébruari 1929 - A. K. Erlang 1 Januari 1878 lahir ahli matematik, statistik, jeung insinyur Denmark 15 Pébruari 1849 - Pierre François
  • Prawiranegara Éjahan heubeul gumelar di Sérang, Banten, 28 Pébruari 1911  tilar dunya di Jakarta, 15 Pébruari 1989 dina umur 77 taun Ahli ékonomi monétér, pulitikus
  • bulan ka - 1 kalénder Maséhi, satutasna Désémber sarta saméméh Pébruari Wikipédia dikawitan ti 15 Januari 2001 ku Jimmy Wales, Larry Sanger, sarta sababaraha
  • 29 Pébruari nyaéta poé ka - 60 dina taun Kabisat, poé ieu panambah dina bulan Pébruari Tanggal ieu ngan aya dina taun - taun nu angkana bisa dibagi angka
  • 16 Pébruari nyaéta poé ka - 47 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 318 poé 319 dina taun kabisat 1796 Kolombo di Sélong kiwari Sri Langka
  • 26 Pébruari nyaéta poé ka - 57 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 308 poé 309 dina taun kabisat 1233 Perang Mongol Jin: Kaum Mongol ngarebut
  • 23 Pébruari nyaéta poé ka - 54 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 311 poé 312 dina taun kabisat 1554 Pasukan Mapuche dina pingpinan Lautaro
  • 20 Pébruari nyaéta poé ka - 51 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 314 poé 315 dina taun kabisat 1935 Caroline Mikkelsen jadi awéwé munggaran
  • 2 Pébruari nyaéta poé ka - 33 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 332 poé 333 dina taun kabisat 1207 Terra Mariana diadegkeun, nagara nu diwangun
  • 25 Pébruari nyaéta poé ka - 56 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 309 poé 310 dina taun kabisat 1336 Opat rébu pajoang Pilėnai miiih maraéhan
                                     
  • 22 Pébruari nyaéta poé ka - 53 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 312 poé 313 dina taun kabisat 1819 Ngaliwatan Perjangjian Adams Onís, Spanyol
  • 18 Pébruari nyaéta poé ka - 49 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 319 poé. 320 dina taun kabisat 1478 George, Pangéran Clarence, nu didakwa
  • 21 Pébruari nyaéta poé ka - 52 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 313 poé 314 dina taun kabisat 1440 Konféderasi Prusia ngadeg. 1797 Hiji
  • 4 Pébruari nyaéta poé ka - 35 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 330 poé 331 dina taun kabisat 960 Zhao Kuangyin diistrénan jadi Kaésar Taizu
  • 9 Pébruari nyaéta poé ka - 40 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 325 poé 326 dina taun kabisat 1895 William G. Morgan nyien hiji kaulinan nu
  • 1 Pébruari nyaéta poé ka - 32 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 333 poé 334 dina taun kabisat 1713 Kalabalik atawa Campuh di Bendery, lumangsung
  • 7 Pébruari nyaéta poé ka - 38 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 327 poé 328 dina taun kabisat 1900 Perang Boer Kadua: Pasukan Inggris gagal
  • 14 Pébruari nyaéta poé ka - 45 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 320 poé 321 dina taun kabisat 1655 Indian Mapuche mesatkeun serangan ka Spanyol
  • 24 Pébruari nyaéta poé ka - 55 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 310 poé 311 dina taun kabisat 1303 Patempuran Roslin dina Perang Kamerdékaan
  • 17 Pébruari nyaéta poé ka - 48 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 317 poé 318 dina taun kabisat 1370 Karajaan Lithuania Raya patelak jeung
  • 28 Pébruari nyaéta poé ka - 59 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 306 poé 307 dina taun kabisat 1525 Raja Aztek Cuauhtémoc diéksékusi ku paréntah


                                     
  • 8 Pébruari nyaéta poé ka - 39 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 326 poé 327 dina taun kabisat 1238 Urang Mongol ngaduruk Kota Vladimir, Rusia
  • 3 Pébruari nyaéta poé ka - 34 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 331 poé 332 dina taun kabisat 1488 Bartolomeu Dias ti Portugal ngadarat di
  • 11 Pébruari nyaéta poé ka - 42 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 323 poé 324 dina taun kabisat 1659 Serangan Swédia ka Kopenhagen neunggar
  • 6 Pébruari nyaéta poé ka - 37 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 328 poé 329 dina taun kabisat 60 SM Tanggal nu mimiti dipakéna ngaran poé
  • 19 Pébruari nyaéta poé ka - 50 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 315 poé 316 dina taun kabisat 1600 Gunung Huaynaputina di Péru bitu, minangka
  • 12 Pébruari nyaéta poé ka - 43 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 322 poé. 323 dina taun kabisat 1502 Ratu Isabella I ngaluarkeun aturan nu
  • 27 Pébruari nyaéta poé ka - 58 dina sataundina kalénder Gregorian, sésana 307 poé 308 dina taun kabisat 425 Universitas Konstantinopel diadeugkeun ku
  • 13 Pébruari nyaéta poé ka - 44 dina sataun ka - 309 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 57 poé. 1462 Perjangjian Westminster diréngsékeun
  • 10 Pébruari nyaéta poé ka - 41 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 324 poé 325 dina taun kabisat 1258 Invasi Mongol: Baghdad murag ka urang

Users also searched:

Pbruari, 15 Pbruari, 15 pébruari, disain. 15 pébruari,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

15 Free spins Bonus kasino online.

4250 euweuh deposit kode bonus Diropéa: 15 Pébruari 2017 Panulis: Liam Sievert. Nyebarkeun cinta. Lucky Bonus Kodeu Beureum Kasino. Rumah Sakit Pangalusna pikeun pangobatan Rumah Sakit. Tinjauan: 15. Meunangkeun Quote Info ringkes. Rumah Sakit Primus Super Khusus tiasa janten kaayaan rumah sakit seni multi istiméwa, anu ayana di jantung. Baruntung kode Kupon kasino beureum Taya Bonus deposit. 15 Free spins diropéa: Pébruari 15, 2016 Author: Burton Shepherd. Klaim 777 kasino Ngawitan maénkeun kalayan 15 Spins Gratis teu aya bonus deposit.





...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →