Back

ⓘ 12 Pébruari




                                     

ⓘ 12 Pébruari

  • 1935 – USS Macon, salah sahiji tina dua balon udara panggedéna nu kungsi dijieun, murag di Laut Pasifik, di leupas basisir California.
  • 1502 – Ratu Isabella I ngaluarkeun aturan nu nganggap Islam mangrupakeun palanggaran hukum di Karajaan Kastile, sacara nyata maksa umat Islam sangkan parindah agama ka Karisten.
  • 1988 – Perang Tiis: Insidén tabarakan Laut Hideung 1988: Kapal pangjalajah AS Yorktown CG-48 ngahaja diteunggar ku kapal frigate Soviét Bezzavetnyy di wilayah pacaian Soviét, najan Yorktown ngaku teu rumasa salah.
  • 2002 – Pangadilan pikeun Slobodan Milošević, manten Présidén Républik Féderal Yugoslavia dimimitian di Pangadilan Panjahat Internasional PBB di Dén Haag, Walanda. Manéhna maot opat taun ti harita, saméméh aya kaputusan.
  • 1963 – Pangwangunan Kubah Gerbang Gateway Arch dimimitian di St. Louis, Missouri.
  • 1946 – Perang Dunia II: Operasi Deadlight réngsé sabada ngabeuleum 121 tina 154 parahu-nu katéwak.
  • 1999 – Présidén AS Bill Clinton dibébaskeun tina sidang pamakzulan ku Sénat AS.
  • 1994 – Opat bangsat ngabongkar Galeri Nasional Norwégia sarta maling lukisan Edvard Munch nu kasohor, The Scream.
  • 2016 – Paus Fransiskus jeung Patriarch Krill néken Déklarasi Ecumenical dina pasamoan munggaran pamingpin Garéja Katolik jeung Ortodoks Rusia nu geus papisah ti taun 1054.
  • 1912 – Kaésar Xuantong, Puyi, kaésar pamungkas di Tionghoa, dipaksa turun tahta.
  • 2019 – Nagara nu nelah ku Républik Makédonia ngaganti ngaranna jadi Républik Makédonia Kalér luyu jeung kasapukan Prespa, ngaréngsékeun pacogrégan ngeunaan ngaran nu geus lumansung sakitu lilana jeung Yunani.
  • 1946 – Véteran Tentara Amérika Sarikat turunan Afrika, Isaac Woodard, digebugan bébéakan ku saurang pulisi South Carolina nepi ka dua panonna teu bisa nempo. Insidén ieu ngabekéskeun pagerakan rakyat sipil sarta ngilu ngailhaman kana pilem Touch of Evil beunang Orson Welles.
  • 1832 – Ékuador nyaplok Kapuloan Galapagos.
  • 1974 – Aleksandr Solzhenitsyn, sastrawan nu meunang Nobel di taun 1970, dibuang ti Uni Soviét.
  • 1947 – Météor wesi pangbadagna mangsa harita ngakibatkeun kawangunna logak kawah balas muragna di Sikhote-Alin, di Uni Soviét.
  • 2009 – Pasawat Colgan Air 3407 ragrag kana hiji imah di Clarence Center, New York nalika ngadeukeutan ka Bandara Internasional Buffalo Niagara, nelasan sakabéh jalma sajeroeunna sarta saurang nu di darat.
  • 2002 – Pasawat Iran Airtour Tupolev Tu-154 murag di pagunungan saluareun Khorramabad, Iran, nalika rék ngadarat di Bandara Khorramabad, nelasan 119 jalma.
  • 1593 – Kurang leuwih 3.000 urang pajoang Joseon nu dipingpin ku Jénderal Kwon Yul hasil nadah serangan ti leuwih ti 30.000 pasukan Jepang dina Patempuran Haengju.
                                     

1. Nu babar

  • 1950 – Steve Hackett, musisi Inggris Genesis
  • 1809 – Abraham Lincoln, présidén Amérika ka-16 td. 1865
  • 1828 – George Meredith, sastrawan Inggris td. 1909
  • 1934 – Anne Osborn Krueger, Ékonom Amérika
  • 1974 – Naseem Hamed, atlit tinju Inggris
  • 1876 – Dalai Lama ka-13 td. 1933
  • 1877 – Louis Renault, mékanik jeung pangusaha Perancis td. 1944
  • 1966 – Paul Crook, gitaris Amérika
  • 1809 – Charles Darwin, géolog Inggris td. 1882
  • 1980 – Juan Carlos Ferrero, pamaén ténes Spanyol
  • 1942 – Ehud Barak, PM Israél ka-10
  • 1939 – Ray Manzarek, musisi Amérika the Doors td. 2013
  • 1968 – Josh Brolin, aktor Amérika
  • 1983 – Iko Uwais, aktor Indonésia
                                     
  • 25 Pébruari nyaéta poé ka - 56 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 309 poé 310 dina taun kabisat 1336 Opat rébu pajoang Pilėnai miiih maraéhan
  • 22 Pébruari nyaéta poé ka - 53 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 312 poé 313 dina taun kabisat 1819 Ngaliwatan Perjangjian Adams Onís, Spanyol
  • 18 Pébruari nyaéta poé ka - 49 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 319 poé. 320 dina taun kabisat 1478 George, Pangéran Clarence, nu didakwa
  • 21 Pébruari nyaéta poé ka - 52 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 313 poé 314 dina taun kabisat 1440 Konféderasi Prusia ngadeg. 1797 Hiji
  • 4 Pébruari nyaéta poé ka - 35 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 330 poé 331 dina taun kabisat 960 Zhao Kuangyin diistrénan jadi Kaésar Taizu
  • 9 Pébruari nyaéta poé ka - 40 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 325 poé 326 dina taun kabisat 1895 William G. Morgan nyien hiji kaulinan nu
  • 1 Pébruari nyaéta poé ka - 32 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 333 poé 334 dina taun kabisat 1713 Kalabalik atawa Campuh di Bendery, lumangsung
  • 7 Pébruari nyaéta poé ka - 38 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 327 poé 328 dina taun kabisat 1900 Perang Boer Kadua: Pasukan Inggris gagal
  • 14 Pébruari nyaéta poé ka - 45 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 320 poé 321 dina taun kabisat 1655 Indian Mapuche mesatkeun serangan ka Spanyol
  • 24 Pébruari nyaéta poé ka - 55 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 310 poé 311 dina taun kabisat 1303 Patempuran Roslin dina Perang Kamerdékaan

Users also searched:

...
...
...