Back

ⓘ 1 Pébruari



                                     

ⓘ 1 Pébruari

  • 2002 – Daniel Pearl, jurnalis Amérika nu diculik di Karachi dina tanggal 23 Januari 2002 ditelasan ku panyulikna.
  • 2012 – Tujuh puluh opat jalma maraot sarta leuwih ti 500 taratu alatan pacogrégan antara bobotoh tim sépakbola Mesir, Al Masry jeung Al Ahli di Kota Darmaga Said.
  • 1713 – Kalabalik atawa Campuh di Bendery, lumangsung ku paréntah Sultan Turki Utsmani pikeun néwak sémah teu diundang Raja Charles XII ti Swédia.
  • 1946 – Parlemén Hongaria ngagugurkeun kakawasaan monarki nu geus lumangsung salila salapan abad, sarta ngaproklamirkeun Républik Hongaria.
  • 1946 – Trygve Lie ti Norwégia kapilih minangka Sekertaris Jéndral PBB nu kahiji.
  • 1942 – Perang Dunia II: Angkatan Laut AS mesatkeun Serangan Marshalls–Gilberts, mangrupakeun serangan munggaran AS ka Jepang di Wilayah Pasifik.
  • 1992 – Pangadilan Bhopal India nyatakeun Warren Anderson, eks-CEO Union Carbide, minangka buronan sabada mangkir tina kasus Insidén Bhopal.
  • 1865 – Présidén Abraham Lincoln ngasahkeun Amandemén Katilu Welas kana Konstitusi AS.
  • 1814 – Gunung Mayon di Philipina bitu, nelasan kurang leuwih 1.200 jalma, minangka gunung bitu nu pangarusakna.
  • 2013 – Shard, adegan pangjangkungna di Uni Éropa dibuka pikeun balaréa.
  • 1974 – Kahuruan di Gedong 25 lantéy Joelma di Sao Paulo, Brasil, nelasan 189 jalma sarta nyideraan 293 lianna.
  • 1893 – Thomas A. Edison nganggeuskeun pangwangunan studio filem munggaran, Black Maria di West Orange, New Jersey.
  • 1979 – Ayatollah Ruhollah Khomeini mulang ka Téhéran sabada ampir 15 taun dina pangasingan.
  • 2005 – Raja Gyanendra ti Népal ngalakukeun kudéta pikeun mulangkeun démokrasi, tuluy jadi Pupuhu Déwan Kamentrian.
  • 1965 – Leuwi Hamilton di Labrador, Kanada ganti ngaran jadi Leuwi Churchill dina raraga ngahormatan ka Winston Churchill.
  • 2009 – Kabinét kahiji Jóhanna Sigurdardóttir diadegkeun di Islandia, ngajadikeun dirina minangka awéwé munggaran nu jadi perdana menteri di negeri éta sarta jalma nu geus ngaku lésbian munggaran di dunia nu jadi pamingpin hiji nagara.
  • 1996 – Akta Kasopananan Komunikasi dikaluarkeun ku Kongrés AS, pikeun ngarégulasi pornografi.
  • 1864 – Perang Schleswig Kadua: Pasukan Prusia meuntas watés Dénmark ka Schleswig pikeun ngamimitian perang.
  • 1884 – Volume kahiji A nepi ka Ant tina Kamus Inggris Oxford dipedalkeun.
  • 1793 – Perang Révolusioner Perancis: Perancis nyatakeun perang ka Inggris jeung Walanda.
  • 1908 – Panelasan Raja di Lisboa: Raja Carlos ti Portugal katut Pangéran Luis Filipe ditémbak mati di Lisboa ku simpatisan Républik.
  • 1895 – Landeuh Fountains, Pretoria, pangkolotna suaka alam di Afrika dirasmikeun ku Présidén Paul Kruger.
  • 1942 – Voice of America, radio jeung télévisi luar rasmi pamaréntah AS mimiti siaran ku program-program nu ditujukeun ka wilayah-wilayah nu dikawasa ku kakuatan Axis.
  • 2004 – Kakacoan Haji 2004: Dina hiji kakacoan ibadah haji di Arab Saudi, 251 jalma maot kaleyek sarta 244 tatu.
                                     

1. Nu babar

  • 1994 – Harry Styles, tukang ngawih Inggris
  • 1930 – Hussain Muhammad Ershad,présidén Bangladesh ka-10 td. 2019
  • 1969 – Gabriel Batistuta, pamaén bola Argéntina
  • 1965 – Brandon Lee, aktor Amérika td. 1993
  • 1965 – Putri Stéphanie ti Monako
  • 1931 – Boris Yeltsin, présidén kahiji Rusia td. 2007
  • 1930 – Shahabuddin Ahmed, présidén Bangladesh ka-12
  • 1968 – Lisa Marie Presley, tukang ngawih Amérika
                                     

2. Nu pupus

  • 1976 – Werner Heisenberg, élmuwan Jérman l. 1901
  • 1976 – George Whipple, élmuwan Amérika l. 1878
  • 1922 - Yamagata Aritomo, Perdana Mentri Jepang ka-3 jeung 9.
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →