Back

ⓘ 13 Désémber




                                     

ⓘ 13 Désémber

  • 2001 – Sansad Bhavan, gedong Parlemén India diserang ku téroris. Dua belas jalma palastra kaasup si téroris.
  • 2003 – Perang Irak: Operasi Subuh Beureum: Manten Présidén Irak Saddam Hussein kacerek di kota asalna, Tikrit.
  • 1989 – Serangan ka pos jaga Derryard: IRA ngalancarkeun serangan ka pos jaga kandaraan temporér Pasukan Inggris di deukeu Rosslea, Irlandia Kalér. Dua urang Inggris palastra sarta dua séjénna tatu.
  • 1939 – Perang Dunia II: Patempuran River Plate: Kaptén Hans Langsdorff nu mawa kapal pangjalajah Jérman Admiral Graf Spee patelak jeung kapal Karajaan Inggris HMS Exeter, HMS Ajax jeung HMS Achilles sarta tuluy kasoran.
  • 1862 – Perang Sipil Amérika: Dina Patempuran Fredericksburg, pasukan Jéndral Robert E. Lee ti Konféderasi ngéléhkeun pasukan Jéndral Ambros Burnside ti Union.
  • 1960 – Nalika Raja Haile Selassie ti Ethiopia keur nyaba ka Brasil, pasukan pangawal karajaanna ngarebut puseur nagri sarta ngaproklamirkeun panggantian dirina ku anakna, Putra Mahkota Pangéran Asfa Wossen.
  • 1977 – Pasawat Air Indiana 216 murag deukeut Bandara Régional Evansville, nelasan 29 jalma, kaasup tim baskét Universitas Evansville tur para pangiringna.
  • 2006 – Konvénsi ngeunaan Hak-Hak Jalma-Jalma nu Merlukeun Kahususan diadopsi ku Majelis Umum PBB.
  • 1982 – Lindu 6.0 M s   Yaman Kalér ngoyag-ngoyag Yaman kulon kidul ku Inténsitas Mercalli maksimum VIII Heuras, nelasan 2.800 jalma sarta nyideraan 1.500 lianna.
  • 1949 – Knesset badan législatif Israél mutuskeun Yérusalem jadi puseur nagri Israél.
  • 1758 – Kapal pangangkut Inggris, Duke William tilelep di Atlantik Kalér, niwaskeun leuwih ti 360 jalma.
  • 1937 – Kantor warta Indonésia, ANTARA, diadegkeun.
  • 1937 – Perang Cina - Jepang Kadua: Patempuran Nanking: kota Nanjing nu dijagaan ku Tentara Révolusionér Nasional dina pingpinan Jéndral Tang Shengzi murag ka Jepang. Hal ieu dituluykeun ku Pangbantéan Nanking, di mana tentara Jepang merkosa jeung maéhan ratusan rébu rakyat sipil.
  • 1957 – Déklarasi Djuanda ditanda tangan.
  • 2007 – Pasini Lisbon ditaréken ku nagara-nagara anggota EURO.
  • 2011 – Hiji serangan bunuh diri lumangsung di Liège, Belgia, nelasan genep jalma sarta natuan 125 séjénna di hiji pasar Natal.
                                     

1. Nu babar

  • 1984 – Hanna-Maria Seppälä, atlét ngojay Finlandia
  • 1929 – Christopher Plummer, aktor Kanada
  • 1936 – Aga Khan IV, pangusaha, Imam Syiah
  • 1981 – Amy Lee, musisi Amérika Evanescence
  • 1989 – Taylor Swift, panyanyi Amérika
  • 1967 – Jamie Foxx, aktor Amérika
  • 1957 – Steve Buscemi, aktor Amérika
  • 1816 – Werner von Siemens, insinyur jeung pangusaha Jérman, nu ngadegkeun Siemens td. 1892
  • 1916 – Archie Moore,bokser Amérika td. 1998
  • 1902 – Talcott Parsons, sosiolog Amérika td. 1979
                                     
  • 1 Désémber nyaéta poé ka - 335 dina sataun ka - 336 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 30 poé. 1913 Pausahaan Ford Motor ngenalkeun lajur
  • 10 Désémber nyaéta poé ka - 344 dina sataun ka - 345 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 21 poé. 1768 Édisi munggaran Encyclopædia Britannica
  • 16 Désémber nyaéta poé ka - 350 dina sataun ka - 351 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 15 poé. 1431 Perang Saratus Taun: Henry VI ti Inggris
  • 3 Désémber nyaéta poé ka - 337 dina sataun ka - 338 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 28 poé. 1800 Perang Koalisi Kadua: Patempuran Hohenlinde:
  • 29 Désémber nyaéta poé ka - 363 dina sataun ka - 364 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 2 poé. 1503 Patempuran Garigliano 1503 lumangsung
  • 4 Désémber nyaéta poé ka - 338 dina sataun ka - 339 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 27 poé. 1619 Tilu puluh dalapan kolonis nepi ka Berkeley
  • 20 Désémber nyaéta poé ka - 354 dina sataun ka - 355 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 11 poé. 1606 Pausahaan Virginia ngirim tilu kapal
  • 28 Désémber nyaéta poé ka - 362 dina sataun ka - 363 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 3 poé. 1836 Spanyol ngaku kana kamerdékaan Méksiko
  • 14 Désémber nyaéta poé ka - 348 dina sataun ka - 349 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 17 poé. 835 Insidén Ibun Manis: Kaésar Wenzong ti

Users also searched:

...
...
...