Back

ⓘ 10 Nopémber




                                     

ⓘ 10 Nopémber

  • 937 – Li Bian ngarebut singasana raja ti Kaésar Yang Pu, jadi kaésar munggaran ti Dinasti Tang Kidul.
  • 1293 – Raden Wijaya manjing raja di Majapahit.
  • 1702 – Dina pingpinan James Moore, Inggris ngepung koloni Spanyol di Amérika, St. Augustine, dina Perang Ratu Anne.
  • 1944 – Kapal amunisi USS Mount Hood ngabeledug di Palabuan Seeadler, Manus, Kapuloan Admiralty, nelasan saheunteuna 432 sarta nyideraan 371 jalma.
  • 1580 – Sanggeus tilu poé pangepungan, tentara Inggris meuncitan 600 jalma kaasup soldadu papal jeung warga sipil di Dún an Óir, Irlandia.
  • 1871 – Henry Morton Stanley, pangjalajah ti Wales, manggihan pangjalajah ogé misionaris nu kasasar, Dr. David Livngstone di Ujiji, deukeut Dano Tanganyika, Afrika. Sohor ku pangbagéana wanci panggih, "Dr. Livingstone, panginten?".
  • 1969 – Sesame Street mimiti medal di Télévisi Pangdidikan Nasional Amérika.
  • 1945 – Perang rongkah di Surabaya antara pajoang Indonésia ngalawan pasukan Inggris, kiwari sohor kusebutan Poé Pahlawan.
  • 1942 – Jérman nyerang Vichy Perancis dina Perang Dunia II sabada Admiral François Darlan ti Perancis nyatujuan daméy jeung Sakutu di Afrika Kalér.
  • 1971 – Di Kamboja, Khmer Mérah nyerang Phnom Penh jeung bandarana, nelasan 44, natuan saheunteuna 30 jalma sarta ngancurkeun salapan pasawat udara.
  • 2006 – Politisi Tamil Sri Langka Nadarajah Raviraj ditelasan di Kolombo.
  • 2009 – Kapal-kapal laut Koréa Kidul jeung Kalér campuh dina perang leutik di Pulo Daecheong di Laut Konéng.
  • 1989 – Pangawasa nu geus sakitu lilana di Bulgaria Todor Zhivkov diléngsérkeun tina jabatanna sarta diganti ku Petar Mladenov.
  • 1972 – Pasawat Southern Airways Flight 49 ti Birmingham, Alabama dibajak, sarta diancam bakal ditabrakeun ka instalsi nuklir di Laboratorium Nasional Oak Ridge. Sanggeus dua poé, pasawat ngadarat di Havana, Kuba, di mana pangbajona dibui ku Fidel Castro.
  • 1975 – Majelis Umum PBB ngaluarkeun Résolusi 3379 dina konflik Palestina-Israél nu muguhkeun yén Zionisme téh minangka hiji bentuk tina rasisme.
  • 1989 – Jérman mimiti nutuhan Témbok Bérlin.
  • 1983 – Bill Gates ngawanohkeun Windows 1.0.
                                     

1. Nu babar

  • 1968 – Tracy Morgan, komédian Amérika
  • 1971 – Magnus Johansson, pamaén bola Swédia
  • 1944 – Askar Akayev, présidén munggaran Kyrgyzstan
  • 1919 – Mikhail Kalashnikov, jéndral Rusia, disainer AK-47 td. 2013
  • 1942 – Hans-Rudolf Merz, présidén Swiss ka-92
  • 1973 – Patrik Berger, pamaén bola Céko
  • 1969 – Jens Lehmann, kiper Jérman
  • 1989 – Taron Egerton, aktor Wales
  • 1977 – Brittany Murphy, artis Amérika td. 2009
  • 1983 – Craig Smith, pamaén baskét Amérika
  • 1977 – Josh Barnett, pagulat UFC Amérika
  • 1981 – Ryback, pagulat Amérika
                                     
  • 26 Nopémber nyaéta poé ka - 330 dina sataun ka - 331 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 35 poé. 1778 Di Kapuloan Hawaii, Kaptén James Cook
  • 22 Nopémber nyaéta poé ka - 326 dina sataun ka - 327 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 39 poé. 1574 - Navigator Spanyol, Juan Fernández manggihan
  • 8 Nopémber nyaéta poé ka - 312 dina sataun ka - 313 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 53 poé. 1519 Hernán Cortés nepi ka Tenochtitlán sarta
  • 2 Nopémber nyaéta poé ka - 306 dina sataun ka - 307 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 59 poé. 1899 Kaum Boer ngamimitian ngepung Kota Ladysmith
  • 21 Nopémber nyaéta poé ka - 325 dina sataun ka - 326 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 40 poé. 164 SM Judas Maccabeus, anak Mattathias
  • 23 Nopémber nyaéta poé ka - 327 dina sataun ka - 328 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 38 poé. 1510 Kampanye militer meunggaran Karajaan
  • 19 Nopémber nyaéta poé ka - 323 dina sataun ka - 324 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 42 poé. 636 Khulafaur Rashidin ngéléhkeun Karajaan
  • 20 Nopémber nyaéta poé ka - 324 dina sataun ka - 325 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 41 poé. 1739 Awal Patempuran Porto Bello antara
  • 18 Nopémber nyaéta poé ka - 322 dina sataun ka - 323 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 43 poé. 1095 Déwan Clermont dimimitian, diluluguan
  • 3 Nopémber nyaéta poé ka - 307 dina sataun ka - 308 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 58 poé. 644 - Khalifah Umar bin Khattab ditelasan ku
  • 1 Nopémber nyaéta poé ka - 305 dina sataun ka - 306 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 60 poé. 1009 Pasukan Barbar pimpinan Sulaiman bin
  • 13 Nopémber nyaéta poé ka - 317 dina sataun ka - 318 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 48 poé. 1093 Patempuran Alnwick: Inggris meunang

Users also searched:

...
...
...