Back

ⓘ 1 Nopémber




                                     

ⓘ 1 Nopémber

  • 1009 – Pasukan Barbar pimpinan Sulaiman bin al-Hakam ngéléhkeun Khalifah Umayyah Muhammad II ti Kordoba dina patempuran Alcolea.
  • 1911 – Pangeboman udara munggaran dina patempuran di dunia, lumangsung di Libya dina Perang Itali - Turki. Letnan dua Giulio Gavotti ti Itali muragkeun sababaraha bom.
  • 1755 – Di Portugis, Lisabon bener-bener burakrakan alatan ditarajang gempa jeung tsunami rohaka, korban palastra antara 60.000 nepi ka 90.000 jalma.
  • 1805 – Napoléon Bonaparte nyerang Austria dina Perang Koalisi Katilu.
  • 1814 – Kongrés Wina dibuka pikeun ngaréka ulang peta Éropa sabada éléhna Perancis dina Perang Napoléon
  • 1896 – Gambar nu némbongkeun pinareup nu boléklak munggaran kaluar dina majalah National Geographic.
  • 1520 – Selat Magellan kiduleun Amérika Kidul nu ngahubungkeun Samudra Pasifik jeung Atlantik mimiti katimu jeung karambah ku pangjalajah Ferdinand Magellan dina ékspédisi ngulilingan dunya ka hiji.
  • 1922 – Pamupusan Kasultanan Turki Ustmani: sultan pamungkas Mehmed VI léngsér.
  • 1943 – Patempuran Basisir Ratu Augusta dina Perang Dunia II. Divisi katilu Marinir AS ngadarat di Pulo Bougainville di Kapuloan Solomon pikeun nyerang Pasukan Jepang. Sajaba ti éta kapal induk AS nyerang markas Jepang di Rabaul.
  • 1955 – Perang Viétnam dimimitian.
  • 1970 – Klub Cinq-Sept di Saint-Laurent-du-Pont, Perancis, kahuruan. Nelasan 146 rumaja.
  • 1955 – Pasawat Douglas DC-6B nu Amérika ngajelegur alatan bom di Longmont, Kolorado. Tilu puluh salapan panumpang jeung lima kru maraot.
  • 1950 – Nasionalis Puerto Riko Griselio Torresola jeung Oscar Collazo nyoba maténi Présidén AS Harry S. Truman di Gedong Blair.
  • 1963 – Kudéta di Viétnam Kidul. Présidén Ngô Dình Diem dikudéta ku sakelompok Tentara Républik Viétnam.
  • 1979 – Kudéta badarah di Bolivia, ku Kolonél Alberto Natusch ka pamaréntahan konstitusional Wálter Guevara.
  • 1948 – Genep rebu jalma palastra sabada hiji kapal dagang Cina tilelep di kiduleun Manchuria.
  • 1937 – Kaum Stalinis ngaéksékusi Pastur Paul Hamberg jeung tujuh anggota komunitas Lutheran Azerbaijan.
  • 1942 – Serangan Matanikau dimimitian dina Kampanye Guadalcanal dina Perang Dunia II. Amérika nyerang Pasukan Jepang di sabudeureun Leuwi Matanikau jeung Aréa Titik Cruz di Pulo Gudalacanal. Lumangsung tilu poé pikeun kameunangan Amérika.
  • 1952 – AS hasil ujicoba nuklir Ivy Mike di atol Eniwetok. Beleduganna satara jeung 10 megaton TNT.
  • 1981 – Antigua jeung Barbuda merdéka ti Britania Raya.
  • 1982 – Honda jadi pausahaan mobil Asia munggaran nu ngaproduksi mobil di AS ku muka pabrik di Marysville, Ohio. Honda Accord minangka mobil munggaran nu diproduksi di dinya.
  • 1993 – Pasini Maastricht mimiti éféktif, sacara résmi ngadegkeun Uni Éropa.
  • 2012 – Treuk béngsin nabrak jeung ngabeledug di puseur dayeuh Arab Saudi, Riyadh, nelasan 26 jalma sarta natuan 135.
  • 1999 – Bank Indonésia medalkeun duit kertas Rp. 100.000 nu munggaran.
                                     

1. Nu babar

  • 1973 – Cut Tari, pamaén sinétron
  • 1963 – Mark Hughes, pamaén bola jeung manajer Wales
  • 1973 – Aishwarya Rai Bachchan, modél jeung artis India
  • 1963 – Rick Allen, panabeuh dram Inggris Def Leppard
  • 1949 – David Foster, musisi Kanada
  • 1960 – Tim Cook, CEO Apple Inc.
  • 1962 – Anthony Kiedis, vokalis Red Hot Chilli Peppers
  • 1782 – F. J. Robinson, perdana menteri Inggris Raya td. 1859
  • 1937 – Titiek Puspa, musisi senior Indonésia
  • 1762 – Spencer Perceval, perdana menteri Inggris Raya td. 1812
                                     
  • 22 Nopémber nyaéta poé ka - 326 dina sataun ka - 327 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 39 poé. 1574 - Navigator Spanyol, Juan Fernández manggihan
  • 8 Nopémber nyaéta poé ka - 312 dina sataun ka - 313 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 53 poé. 1519 Hernán Cortés nepi ka Tenochtitlán sarta
  • 2 Nopémber nyaéta poé ka - 306 dina sataun ka - 307 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 59 poé. 1899 Kaum Boer ngamimitian ngepung Kota Ladysmith
  • 21 Nopémber nyaéta poé ka - 325 dina sataun ka - 326 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 40 poé. 164 SM Judas Maccabeus, anak Mattathias
  • 23 Nopémber nyaéta poé ka - 327 dina sataun ka - 328 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 38 poé. 1510 Kampanye militer meunggaran Karajaan
  • 19 Nopémber nyaéta poé ka - 323 dina sataun ka - 324 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 42 poé. 636 Khulafaur Rashidin ngéléhkeun Karajaan
  • 20 Nopémber nyaéta poé ka - 324 dina sataun ka - 325 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 41 poé. 1739 Awal Patempuran Porto Bello antara
  • 18 Nopémber nyaéta poé ka - 322 dina sataun ka - 323 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 43 poé. 1095 Déwan Clermont dimimitian, diluluguan
  • 3 Nopémber nyaéta poé ka - 307 dina sataun ka - 308 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 58 poé. 644 - Khalifah Umar bin Khattab ditelasan ku

Users also searched:

...
...
...