Back

ⓘ 11 Januari




                                     

ⓘ 11 Januari

  • 630 – Fathul Makkah: Kanjeng Nabi Muhammad SAW lebet ka Mekah, urang Qurais serah bongkokan.
  • 1998 – Leuwih ti 100 jalma palastra dina pangbantéan Sidi-Hamed di Aljazair.
  • 1935 – Amelia Earhart jadi jalma munggaran nu ngapungkeun pasawat sorangan ti Hawaii ka California.
  • 1942 – Perang Dunia II: Pasukan Jepang ngarebut Kuala Lumpur, puseur nagri Malaysia.
  • 1908 – Grand Canyon dijadikeun taman nasional.
  • 1957 – Konvénsi Afrika diadegkeun di Dakar, Sinegal.
  • 1972 – Pakistan Wétan ngaganti ngaranna sorangan jadi Bangladesh.
  • 1922 – Pamakéan munggaran insulin pikeun nambaan diabetes.
  • 1759 – Di Philadelphia, Pennsylvania, pausahaan asuransi hirup nu munggaran diadegkeun.
  • 1654 – Perang Arauco: Angkatan basanjata Spanyol kasoran ku urang pribumi Mapuche-Huilliches nalika nyoba ngaliwatan Leuwi Bueno di Chili Kidul.
  • 1787 – William Herschel nimu Titania jeung Oberon, dua bulan Uranus.
  • 1923 – Pasukan Perancis jeung Bélgia ngadiukan Distrik Ruhr pikeun maksa Jérman mayar ganti rugi balas Perang Dunia I.
  • 1996 – Ryutaro Hashimoto, pamingpin Partéy Démokratik Liberal jadi perdana menteri Jepang.
  • 1962 – Hiji longsor salju di Huascarán di Peru ngabalukarkeun kurang leuwih 4.000 jalma maraot.
  • 1879 – Perang Anglo-Zulu dimimitian, antara Inggris ngalawan Karajaan Zulu di wewengkon Afrika Kidul.
  • 1942 – Perang Dunia II: Pasukan Jepang nyerang Tarakan di Kalimantan, Hindia Walanda.
  • 2013 – Saurang soldadu Perancis jeung 17 militan naremasing pati dina hiji usaha gagal pikeun ngabébaskeun sandera Perancis di Bulo Marer, Somalia.
  • 2003 – Gupernur Illinois George Ryan ngurangan hukuman mati pikeun 167 tahanan dumasar kana skandal Jon Burge, nu geus nyiksa para kasangka kriminal sangkan ngaku.
                                     

1. Nu babar

  • 1911 - Zenko Suzuki, Perdana Mentri Jepang ka-70.
  • 1997 – Cody Simpson, musisi jeung aktor Australi
  • 1996 – Leroy Sané, pamaén bola Jérman
  • 1992 – Dani Carvajal, pamaén bola Spanyol
  • 1993 – Michael Keane, pamaén bola Inggris.
                                     
  • 31 Januari nyaéta poé ka - 31 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 334 poé 335 dina taun kabisat 1504 - Pasini Lyon ngaréngsékeun Perang Italia
  • 19 Januari nyaéta poé ka - 19 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 346 poé 347 dina taun kabisat 1419 Perang Saratus Taun: Rouen nyerah ka Henry
  • 26 Januari nyaéta poé ka - 26 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 339 poé 340 dina taun kabisat 1500 Vicente Yáñez Pinzón jadi urang Éropa
  • 5 Januari nyaéta poé ka - 5 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 360 poé 361 dina taun Kabisat 1757 Raja Louis XV ti Perancis salamet tina usaha
  • 21 Januari nyaéta poé ka - 21 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 344 poé 345 dina taun kabisat 1720 Swédia jeung Prusia néken Perjangjian
  • 10 Januari nyaéta poé ka - 10 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 355 poé 356 dina taun kabisat 1870 John D. Rockefeller ngadegkeun Standard
  • 3 Januari nyaéta poé ka - 3 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 362 poé 363 dina taun kabisat 1777 Jénderal Amérika George Washington ngéléhkeun
  • 28 Januari nyaéta poé ka - 28 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 337 poé 338 dina taun kabisat 1393 Raja Charles VI ti Perancis méhméhan nemasing
  • 18 Januari nyaéta poé ka - 18 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 347 poé 348 dina taun kabisat 1591 Raja Naresuan ti Siam maténi Putra Mahkota

Users also searched:

...
...
...