Back

ⓘ 4 Nopémber




                                     

ⓘ 4 Nopémber

  • 2008 - Barack Obama jadi urang Amérika turunan Afrika nu munggaran nu kapilih jadi présidén Amérika Sarikat.
  • 1966 - Caah Leuwi Arno di Florens, Itali, nepi ka 6.7m, ngabalukarkeun rébuan jalma leungiteun imahna sarta ngancukeun mangpirang-pirang karya seni jeung buku-buku langka. Venice ogé kakeueum dina poé éta.
  • 1962 - Amérika Sarikat ngaréngsékeun Operasi Fishbowl, mangrupakeun urutan pamungkas dina uji coba nuklir luhuren lemah, pikeun ngaantisipasi Kapaheutan Larangan Uji Coba Nuklir Sapihak di taun 1963.
  • 1576 - Perang dalapan puluh taun: Di Bélgia, Spanyol ngarebut Antwerp sanggeus tilu poé kota ampir ancur.
  • 1922 - Di Mesir, arkéolog Inggris, Howard Carter jeung kanca-kancana manggihan jalan asup ka makam Raja Tutankhamun di Landeuh Raja.
  • 2010 - Pasawat ATR 72 nu Aero Caribbean ragrag di Désa Guasimal, Sancti Spíritus, Kuba. Sakabéh 68 panumpang jeung kru-na maraot.
  • 1737 - The Teatro di San Carlo, pangkolot-kolotna padépokan opera nu jalan di Éropa diresmikeun di Naples, Itali.
  • 1861 - Universitas Washington dibuka di Seattle, Washington, minangka Universitas Daérah.
  • 1995 - PM Israél Yitzhak Rabin ditelasan ku saurang ékstrimis Israél.
  • 1429 - Joan of Arc ngabébaskeun Saint-Pierre-le-Moûtier dina Perang Sodara Armagnac - Burgundi.
  • 1979 - Krisis sandera Iran, sakolompok mahasiswa Iran ngaranjah kadutaan Amérika di Téhéran sarta nyandera 90 jalma.
  • 1847 - Sir James Young Simpson, fisikawan Skotlandia, manggihan fungsi anestesi tina kloroform.
  • 1921 - Sturmabteilung organisasi paramiliter Partéy Nazi sacara resmi dibentuk ku Adolf Hitler
  • 1852 - Count Camillo Benso di Cavour jadi perdana menteri Piedmont-Sardinia, nu tuluy ngalegaan pikeun ngajadi Itali.
  • 2015 - Hiji kapal kargo ragrag saharita sabada leupas landas di Bandara Intérnasional Juba, Sudan Kidul. Korban 37 urang.
  • 1980 - Ronald Reagan kapilih jadi présién AS ka-40, ngéléhkeun patahana Jimmy Carter.
  • 1921 - Perdana menteri Jepang, Hara Takashi ditelasan di Tokyo ku Nakaoka Konichi.
  • 1952 - Pameréntah Amérika Sarikat ngadegkeun Agénsi Kaamanan Nasional National Security Agency / NSA.
  • 1780 - Pamohaan Túpac Amaru II hgalawan pamaréntahan Spanyol di Propinsi Viceroyalty, Péru dimimitian.
  • 1868 - Di Kota Camagüey, Kuba, timbul pamohaan ngalawan Spanyol dina Perang Sapuluh Taun.
  • 1918 - Révolusi Jérman dimimitian nalika 40.000 nalayan ngarebut palabuan di Kiel.
  • 1918 - Dina Perang Dunia I, Kasapukan Villa Giusti antara Itali jeung Austria-Hungaria diterapkeun, ngeureunan perang antara kadua beulah pihak.
  • 2015 - Hiji gedong rubuh di Kota Lahore, Pakistan, saheunteuna 45 jalma palastra sarta 100 tatu.
  • 1869 - Jurnal Nature medal munggaran.
                                     

1. Nu babar

  • 1765 - Pierre Girard, matématikawan Perancis d. 1836
  • 1969 - Sean Jean "Diddy" Combs, rapper Amérika
  • 1575 - Guido Reni, tukang lukis Itali td. 1642
  • 1969 - Matthew McConaughey, aktor Amérika
  • 1836 - Henry J. Lutcher, Business léader td. 1912
  • 1963 - Ines Sukandar, penyiar TVRI
  • 1470 - Raja Edward V ti Inggris
  • 1972 - Luís Figo, pamaén bola Portugis
  • 1951 - Traian Băsescu, présidén Romania
  • 1913 - Gig Young, aktor Amérika td. 1978
  • 1965 - Jeff Scott Soto, musisi Amérika Band Yngwie Malmsteen, Journey
  • 1923 - Basuki Rahmat, Pahlawan Nasional Indonésia td. 1969
  • 1985 - Marcell Jansen, pamaén bola Jérman
  • 1918 - Art Carney, aktor Amérika td. 2003
  • 1631 - Mary ti Orange, anak Charles I tiInggris sarta indung William III ti Inggris td. 1660
  • 1919 - Martin Balsam, aktor Amérika td. 1996
  • 1955 - Matti Vanhanen, PM Finlandia
  • 1908 - Józef Rotblat, fisikawan Polandia, panampa Nobel td. 2005
  • 1935 - Laela Sari, artis, tukang kawih, komédian td. 2017
  • 1932 - Thomas Klestil, présidén Austria td. 2004
  • 1984 - Ashanty, panyanyi Indonésia
  • 1918 - Cameron Mitchell, aktor Amérika td. 1994
  • 1901 - Putri Bang-ja ti Korea td. 1989
  • 1956 - James Honeyman-Scott, gitaris Inggris The Pretenders td. 1982
  • 1448 - Raja Alphonso II ti Naples td. 1495
  • 1976 - Mario Melchiot, pamaén bola Walanda
  • 1956 - Jordan Rudess, musisi Amérika Dream Theater
  • 1978 - Nova Arianto, pamaén boal Indonésia
  • 1961 - Kathy Griffin, komédian Amérika
  • 1946 - Laura Bush, Ibu negara Amérika
  • 1932 - Ali Alatas, Menlu Indonésia td. 2008
  • 1949 - Ram Soraya, produser Indonésia
                                     

2. Nu pupus

  • 1994 - Fred Sonic Smith, pamaén hitar Amérika MC5 l. 1949
  • 1988 - Takeo Miki, Perdana Mentri Jepang ka-66.
  • 1921 - Hara Takashi, Perdana Mentri Jepang ka-19.
  • 1954 - H. Agus Salim, Pahlawan Nasional l. 1884
  • 1995 - Yitzhak Rabin, PM Israél l. 1922
  • 2018 - Pretty Asmara, artis Indonésia l. 1977
                                     

3. Tumbu luar

  • BBC: On This Day
  • On This Day in Canada
  • The New York Times: On This Day

3 Nopémber - 5 Nopémber - 4 Oktober - 4 Désémber - ulang taun bersejarah séjénna

                                     
  • 27 Nopémber nyaéta poé ka - 331 dina sataun ka - 332 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 34 poé. 1868 Patempuran Leuwi Washita: Létkol Angkatan
  • 29 Nopémber nyaéta poé ka - 333 dina sataun ka - 334 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 32 poé. 903 Pasukan Abbasiyah dina pimpinan Muhammad
  • 10 Nopémber nyaéta poé ka - 314 dina sataun ka - 315 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 51 poé. 937 Li Bian ngarebut singasana raja ti Kaésar
  • 26 Nopémber nyaéta poé ka - 330 dina sataun ka - 331 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 35 poé. 1778 Di Kapuloan Hawaii, Kaptén James Cook
  • 8 Nopémber nyaéta poé ka - 312 dina sataun ka - 313 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 53 poé. 1519 Hernán Cortés nepi ka Tenochtitlán sarta
  • 22 Nopémber nyaéta poé ka - 326 dina sataun ka - 327 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 39 poé. 1574 - Navigator Spanyol, Juan Fernández manggihan
  • 2 Nopémber nyaéta poé ka - 306 dina sataun ka - 307 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 59 poé. 1899 Kaum Boer ngamimitian ngepung Kota Ladysmith
  • 23 Nopémber nyaéta poé ka - 327 dina sataun ka - 328 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 38 poé. 1510 Kampanye militer meunggaran Karajaan
  • 21 Nopémber nyaéta poé ka - 325 dina sataun ka - 326 dina taun kabisat dina kalénder Gregorian, sésana 40 poé. 164 SM Judas Maccabeus, anak Mattathias

Users also searched:

...