Back

★ Kaséhatan



                                               

Kaséhatan réproduksi

Kaséhatan réproduktif nyaéta kaayaan kaséhatan fisik sarta mental jalma anu sampurna di kaasup kahirupan sosialna, teu ngan bébas ti panyakit atawa ceda tina sagala hal nu aya patalina jeung sistim baranahan, sato galak jeung prosés. Ieu téh sabab nurutkeun organisasi kaséhatan dunya nu Kaséhatan Réproduktif nyaéta kaayaan pisik jeung mental lengkep, teu ngan bébas ti panyakit atawa cacad tina sagalahal nu aya patalina jeung sistim baranahan, sato galak jeung prosés.

                                               

Kolkalsiferol

Kolkalsiferol atawa nu ilahar disebut salaku vitamin D3 nyaéta vitamin nu mantuan awak pikeun nyerep kalsium jeung fosfor jeung fungsi anak nyaéta pikeun nangtayungan kaséhatan jeung density tulang.

                                               

Tatu

Tatu tapak nu leuwih gede dina anggahota awak anu disababkeun ku pakarang, kabedil, kasogok, nu keuna jeung sagala barang teuas, sabab tina karuksakan nu sejen ka baloboran getih, nu buncunur, potong tulang, gudawang atawa nyéréngéh.

                                               

Hidroksiklorokuin

Hidroksiklorokuin nyaéta turunan ubar klorokuin nyaéta ubar nu dipaké pikeun nyingkahan jeung vérsi panyakit malaria. Sajaba ubar ieu ogé dipaké versi panyakit sistem kekebalan awak atawa autoimun, saperti lupus, atawa radang sendi. Pamakéan hidroksiklorokuin pikeun vérsi kadua kaayaan ieu téh léngkah alternatif,saperti pangobatan di imah geus dijieun saméméhna henteu deui gawé.

                                               

Karét (tuwuhan)

Minangka penghasil latéks, maké karét bisa disebut mangrupa nu ngan hiji tangkal anu dipelak di hiji masif. Maké karét téh hiji tangkal anu tumuwuh luhur sarta boga tangkal anu cukup badag. Luhur tangkal dewasa ngahontal 15-25 méter. Tangkal tutuwuhan biasana tumuwuh lempeng sarta ngabogaan dahan di luhur. Di sawatara kebon karét aya kacondongan pepelakan ieu tumuwuh rada di arah kalér. Tangkal pepelakan ieu ngandung geutah anu dipikawanoh kalawan ngaran latéks. Daun karét diwangun ku gagang daun utama sarta gagang anak daun. Panjang gagang daun utama 3-20 cm. Panjang gagang anak daun kira ...

                                               

Kebul

Koran, majalah nyaeta ngaran umum keur jumlah partikel padet anu leutik, kalawan diaméter kurang ti 500 mikrométer. Di atmosfir Bumi, koran, majalah asalna ti jumlah sumber: loess, nu sumebar ku angin, nu bituna gunung seuneuan, polusi, jeung loba-loba deui. Koran, majalah dina hawa téh dianggap aérosol jeung bisa mibanda énergi radiasi lokal anu kuat di atmosfir jeung geus an pangaruh dina iklim. Di sagigireun éta, lamun jumlah leutik partikel nu disebarkeun kana hawa di wewengkon nu tangtu, dina kaayaan nu tangtu eta bisa ngabalukarkeun bahaya ngabeledug.

                                               

UNICEF

UNICEF téh wancahan tina United Nations Childrens Fund. Lamun ditarjamahkeun kana basa Sunda, UNICEF téh hartina waragad keur barudak ti Pasarikatan Bangsa-Bangsa. Dibandingkeun jeung program kamanusaan anu lain, waragad keur barudak téh mangrupa program anu panglobana. UNICEF ngadeg ping 11 Désémber 1946, kasang tukangna pikeun mantuan barudak di nagara Éropa, Tiongkok, jeung Timur Tengah anu kamusibahan lantaran perang. Nalika mimiti ngadeg, udagan UNICEF pikeun mantuan barudak anu kamusibahan lantaran kaayaan nagarana darurat. Tapi, di taun 1953, éta udagan téh diropéa jadi leuwih lega ...

                                               

Halusinasi

Halusinasi nyaéta gangguan psikologis kalawan gejala ayana sénsasi anu diprosés ku uteuk jeung bisa mangaruhan sistem indra manusa nepi ka ngalaman hal-hal anu teu nyata. Halusinasi teu bisa dipikapaham ku batur, sabab bener-bener mangrupa pangaruh sénsorik anu dijieun ku pikiran jalmana sorangan. Tapi, keur anu ngalamanana mah karasa nyata pisan, ngadesek jeung kacida jéntréna. Keur jalma anu kakeunaan Skizofrenia 70 persen di antarana bakal ngalaman halusinasi. Halusinasi béda jeung gangguan waham sindiran, béda ogé jeung thought echo, thought insertion, thought withdrawal, thought broad ...

                                     

★ Kaséhatan

Kaséhatan nyaéta kaayaan sajahtra tina awak, jiwa, jeung sosial ngamanwakeun sakabéh jalma hirup produktif dina sosial jeung ékonomis. Kaséhatan nyaéta action poé jeung panyegah ti wabah kaséhatan nu merlukeun dédéngéan, pangubaran jeung / atawa pangawulaan kaasup kakandungan jeung ngalahirkeun.

Pangajaran kaséhatan nyaéta prosés pikeun mantuan hiji jalma, ku ngalakonan boh sorangan boh babarengan, pikeun nyieun hiji kaputusan dumasar kana nu teu dipikanyaho ngeunaan perkara-perkara anu mangaruhan kaséhatan privasi anjeun kitu oge sareng nu mana wae nu jalma séjén.

Harti yén komo leuwih basajan diusulkeun ku Larry Héjo jeung réngrénganna wrote yén pangajaran kaséhatan nyaéta campuran pangalaman diajar nu dirancang pikeun mantuan adaptasi nu sukarela dina parilaku nu leuwih gampang pikeun kaséhatan.Data tukang nunjukeun yen ayeuna leuwih ti 80 persén urang Indonésia henteu mampuh pikeun meunangkeun jaminan kaséhatan lembaga atawa pausahaan dina widang pangurusan kaséhatan, saperti Aksés, Taspen, jeung Jamsosték.

Grup jalma anu katempo "dianaktérékeun" dina urusan jaminan kaséhatan nyaéta jumplukan leutik jalma jeung tukang dagang. Dina pangawulaan kaséhatan, masalah ieu jadi leuwih jangar, sabab dina manajemen pangawulaan kaséhatan teu aya-aya patali jeung sababaraha jenis jalma hungkul, tapi éta ogé watek nu husus dina pangawulaan kaséhatan eta sorangan.

                                     

1. Kaséhatan Nurutkeun Undang-Undang. (Health According To The Constitution)

Dina undang-undang anu dimaksud kaséhatan téh ditataan ieu di handap:

  • Tanaga kaséhatan nyaéta pikeun-sakur jalma anu geus ngabdikeun manéh di widang kaséhatan sarta boga pangaweruh jeung rarapékan ngaliwatan atikan dina widang kaséhatan nyaéta pikeun tipe nu ditangtukeun merlukeun otoritas pikeun ngalaksanakeun bisnis kaséhatan.
  • Kaséhatan bisnis nyaéta pikeun-unggal kagiatan nyaéta pikeun ngajaga jeung ngaronjatkeun kaséhatan nu dilakonan ku pamaréntah atawa masarakat.
  • Kaséhatan nyaéta kaayaan sajahtra tina awak, jiwa, jeung sosial ngamumkinkeun sakabéh jalma hirup produktif dina sosial jeung ékonomis.
  • Kaséhatan mangrupa salah sahiji hal yang pohara kapaké.
  • Kaséhatan fasilitas tempat anu dipaké pikeun ngayakeun bisnis kaséhatan.
                                     

2. Tujuan kaséhatan dina sakabéh aspék. (The goal of health in all aspects)

Salah sahiji nasional tujuan pikeun ngamajukeun kabeungharan bangsa, nu hartina eta meets kaperluan dasar manusa, nyaéta pangan, sandang, papan, atikan, kaséhatan, widang karya jeung katingtriman hirup.

Tujuan pangwangunan kaséhatan nyaéta cumponna kamampuh pikeun hirup sehat kanggo masarakat, jadi tanggung jawab pikeun ngawujudna darajat kaséhatan nu optimal dina sagala bagian tina masarakat Jeung pamarentah, sarta swasta babarengan.

                                     

3. Tujuan jeung wengkuan kaséhatan lingkungan. (The purpose and scope of the health of the environment)

Tujuan jeung wengkuan kaséhatan lingkungan bisa dibagi kana dua, nu umum jeung husus.

  • Tujuan jeung wengkuan umum, kaasup.
  • Nyokot usaha pikeun nyegah ieu ku cata pikeun ngatur sumber daya lingkungan dina hiji usaha pikeun ngaronjatkeun darajat kaséhatan jeung kasajahteraan hirup manusa.
  • Pikeun ngalakonan gawé babarengan jeung nerapkeun ka program integrasi antara masarakat jeung lembaga pamarentah jeung lembaga nonpamarétah dina nyanghareupan bancana alam atawa wabah panyakit anu nular.
  • Anjeun teu fisik atawa ngoméan sagala bahaya sarta hiji ancaman pikeun kaséhatan jeung kasajahteraan hirup manusa.
  • Tujuan wengkuan husus kaasup usaha ngoméan atawa ngadalikeun lingkungan hirup manusa, anu di antarana.
  • Wangunan padumukan anu layak kamiskinan jeung pikeun minuhan sarat kaséhatan.
  • Polusi nu hawa salaku hasil tina sésa tina pameuleuman imah di BBM, batu bara, kahuruan leuweung, jeung gas nu ngandung racun nu bahya pikeun kaséhatan jeung kahirupan séjén jeung salaku hasil tina ayana parobahan ékosistem.
  • The control of the arthropod jeung rodent anu jadi vektor panyakit jeung kumaha pikeun megatkeun ranté nularna panyakit.
  • A survey of sanitasi pikeun tata, review, jeung evaluasi program kaséhatan sarta lingkungan.
  • Kagandéngan, radiasi, sarta kaséhatan gawé.
  • Kadaharan jeung inuman anu dihasilkeun dina skala badag sarta dikonsumsi kalayan masarakat anu leuwih lega.
  • Eta nyadiakeun cai bérésin cukup jeung nyumponan sarat kaséhatan.
  • Runtah cair jeung padet nu diturunkeun ti rumahtangga, tatanén, peternakan", insutri, rumah sakit, sarta séjén-séjén.


                                     
  • Organisasi Kaséhatan Dunya basa Inggris: World Héalth Organization WHO nyaéta hiji badan PBB nu tumindak minangka koordinator kaséhatan umum internasional
  • operasional, Dokter nyaéta saurang tanaga kaséhatan anu jadi tempat pikeun ngabéréskeun kabéh masalah kaséhatan anu disanghareupan tanpa melong jenis panyakit
  • Dina basa Sunda, istilah parasit mibanda konotasi goréng. Dina élmu kaséhatan parasit identik jeung organisme nu jadi sabab kasakit. Lolobana panyakit
  • alam ngan sok aya dina wangun senyawa. Anu uyahna dipaké dina widang kaséhatan Kalium mangrupa mineral penting nu mantuan ngatur fungsi jantung, tekanan
  • popok. Manusa Imunisasi en Sentra Kaséhatan Orok Lucu en Pati orok di sagala rupa nagara sarta indikator kaséhatan séjénna en Aksi Susu Orok boga
  • lingkungan, kaséhatan jeung budaya. Dina kontéks kaséhatan manusa diperedih pikeun ngadahar rupaning kadaharan nu cumpon kana standar - standar kaséhatan upamana
  • komunikasi kabudayaan kawarganagaraan, paspor, jeung visa sosial jeung kaséhatan Markas Francophonie aya di Paris. Anggota Francophonie ayeuna jeung
  • gulung. 1948 - Ratu Wilhélmina ti Walanda turun tahta lantaran masalah kaséhatan 1963 - Pangapungan 306 Swissair ragrag deukeut Dürrenäsch, Swiss, sakumna
  • saminggu sakali. Olahraga pisan nguntungkeun pikeun kaséhatan sareng tiasa ningkatkeun status kaséhatan olahraga éta sorangan mangrupikeun kabutuhan poko
  • lianna nu ngajurus kana paningkatan kaparigelan bidan sarta liwat patugas kaséhatan Paraji mah jalma nu dianggap bisaan sarta dipercaya ku masarakat pikeun
  • mangrupa gula alami ti buah nu jumlah teu seueur teuing, jadi geus aman keur kaséhatan Fruktosa ogé bisa kapanggih dina rupa - rupa pangamis kayaning sirop jagong
                                     
  • nyaéta mikroorganisme hirup anu dipromosikeun kalayan klaim hadé pikeun kaséhatan lamun dikonsumsi, umumna ku cara ngaronjatkeun atawa mulihkeun flora usus
  • Panutupan kadutaan AS di Kabul, Afghanistan. 1995 Para pagawé ti Institut Kaséhatan Nasional ngabéwarakeun geus hasil uji coba kahiji pikeun nambaan panyakit
  • panyicingan Ratu Walanda. Centraal Bureau voor de Statistiek, 2006. Statistik Kaséhatan taun2000 tabel data dina basa Inggris Diaksés 17 Juni 2006. Paul Arblaster
  • gizi séjénna. Salain ti ngandung nutrisi anu kacida mangpaatna pikeun kaséhatan awak urang, bayem ogé bisa jadi bahan kadaharan anu bisa nyegah rupa - rupa
  • teratur. Kaséhatan Tulang: Kismis loba ngandung Boron, nutrisi mikro anu pohara diperlukeun pikeun pembentukan tulang sarta penyerapan kalsium. Kaséhatan Panon:
  • nu aya dina belut leuwih loba batan nu aya dina endog, mangpaat pikeun kaséhatan tulang pikeun nyingkahan ostéoporosis, sedengkeun zat beusi mah mangpaatna
  • isuk - isuk saméméh dimimitian palajaran. Ageman Kewarganegaraan Jasmani sarta Kaséhatan Téknologi Informatika sarta Komunikasi Basa Indonésia Basa Inggris Basa
  • loba asosiasi kaséhatan dunya jeung para ahli di nagara maju nyarankeun pikeun ngurangan konsumsi kadaharan nu ararasin. Organisasi Kaséhatan Dunya ngarékoméndasikeun
  • jeung mangpaatna pikeun kaséhatan Al Gizzai ogé bisa dihartikeun salaku saripati kadaharan anu loba mangpaatna pikeun kaséhatan Di Indonésia istilah gizi
  • jalaran ayana kandungan walirang anu loba tapi engkol, boga mangpaat keur kaséhatan di antarana ngurangan beurat awak, kulit buruk jeung sembelit. Ngadahar
                                     
  • miara kaséhatan jeung nyegah sarupaning kasakit kangker jeung kasakit jantung koronér. Najan studi - studi nunjukkeun kauntungan pikeun kaséhatan uji coba
  • mangpaat pikeun kaséhatan Kandungan protéin, lemak séhat, mineral jeung rupa - rupa vitamin kacida pentingna pikeun ngariksa kaséhatan anu ngonsumsina
  • Fisiologi Genetika Genetika populasi, Genomika, Proteomika Histologi Élmu kaséhatan Farmakologi Hematologi Imunoserologi Kedokteran Kedokteran huntu Kedokteran
  • dikurangan ku cara dikeueum atawa dikulub. Sajaba bau, jéngkol bisa ngaganggu kaséhatan hiji jalma alatan konsumsi nu kaleuleuwihi nu ngabalukarkeun numpukna
  • sarta UV rohangan hapa 200 10 nm Dumasar pangaruh radiasi UV kana kaséhatan manusa sarta lingkungan, panjang gelombang UV mindeng dibagi deui jadi
  • téh kandungan sodiumna bisa jadi nambahan. Ieu hal patali jeung masalah kaséhatan saperti tekanan darah tinggi jeung obésitas lamun daharna kamalinaan
  • ngarebut Wina. 1948 Pangbantéyan sakola médis RS Hadassah: 79 pagawé kaséhatan murid, jeung tentara Inggris maraot ditelasan di Sheikh Jarrah. 1953
  • ahli kaséhatan dunya anu ngalakonan panalungtikan ngeunaan mangpaat Rosélla pikeun kaséhatan Rosella ngandung elemen penting nu alus pikeun kaséhatan Kandungan
  • Lamun dibandingkeun, gula beureum mangrupa gula anu leuwih hadé pikeun kaséhatan lamun dibandingkeun jeung gula bodas atawa gula batu. Nurutkeun élmu kadokteran
Carécét
                                               

Carécét

Carécét nyaéta lawon nu bentukna kotak nu sarua ka buntut, anu ilahar dilaksanakeun di saku, nepi ka bisa dipaké pikeun kaberesihan diri, salaku ti leungeun atawa nyingsring tina irung, atawa kaperluan estetika salaku hiasan dina saku. Carécét bodas nu geus dipaké ogé dina perang salaku lambang atawa tanda kaluman vices.

Users also searched:

Kashatan, kaséhatan, hirup-hurip. kaséhatan,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

Inovasi Perawatan Berita Kaséhatan Inpormasi Kaséhatan.

Dokter Anu Alih kanggo Médis sareng Kaséhatan. Lorem ipsum dolor calik amet, konsipsiasi aditiscing elit. Buku pasini. Lorem ipsum dolor calik amet,. Cardiac Clinic – SUXYS ® N1 de la Création de Label Privé. Tips Kaséhatan Kanggo Gamblers Online. Juni 18, 2019 Spin Istana warta & bonus kasino. 0 Komentar. Salah sahiji tunjangan paling pikaresepeun ngeunaan.





Rumah sakit pangsaéna kanggo Pemeriksaan Kaséhatan Awéwé di.

Saleresna kaayaan kaséhatan di Selandia Anyar henteu ngamungkinkeun pikeun waktos didirikeun sareng dibuka agénsi lokal kami anu pangsaéna kaayaan. Tips Kaséhatan Kanggo Gamblers Online Taya Bonus deposit. Milarian Pamariksaan Kaséhatan Awéwé di luar negeri sareng Mozocare, Naon anu mangaruhan biaya akhir tina Pemeriksaan Kaséhatan Awéwé?. COVID 19 Pembukaan SUXYS di Selandia Anyar Peluncuran. Pangénggalna prosedur médis, Industri Kaséhatan & Perusahaan, Teknologi Téhnologi Kasihatan & Pembaruan, Genomik, Kawijakan Podomoro. Jelajah deui.





...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →