Back

ⓘ Jukut Jongkrang



Jukut Jongkrang
                                     

ⓘ Jukut Jongkrang

Jukut jongkrang ; Spinifex longifolius nyaéta tutuwuhan anu asalna tina kulawarga Poaceae. Kagolongkeun jujukutan anu hirupna nahun, loba kapanggih hirup di sisi basisir utamana dina taneuh anu loba miband akeusik utamana di Indonésia jeung Australia. Ieu jukut mibanda organ generatifna anu wujudna kawas landak tur hampang, dimana ieu jukut lesot tina rungkun indungna ieu jukut bisa haliberan katebak angin.

Sagigireun Indonésia jeung Australia, Spinifex ogé kapanggih hirup di Asia Timur subtropika nepika Selandia Baru jeung Kaledonia Baru. Jinis anu asli Asia tayalian S. littoreus, sedengkeun tilu rupa anu liannahirup liar di Australia jeung Selandia Baru. Jukut jongkrang mibanda kagunaan penting dina ngajaga ékosistem keusik basisir, alatan ieu jukut ngajaga keusik basisir henteu palid atawa katebak angin. Wujud kembangna anu husus ngajadikeun ieu jukut bisa tetep hirup kalawan nyebar siki pibiniheun di habitatna.

                                     

1. Ngaran daérah

Ngaran daérahna rumput lari atawa rumput angin. Urang Jawa menyebutna jantran, ketranan atawa tikusan. Urang Sunda nyebutna jukut jongkrang di Madura disebutna rebba angin.

                                     

2. Tutumbu ka luar

  • Spinifex the Beach Roller Grass. Artikel di blog tentang rumput lari.
  • Stretch, John 1996 Fire management of spinifex pastures in the coastal and west Pilbara South Perth, W.A. Agriculture Western Australia. Miscellaneous publication, 1326-4168 ; 23/96
  • Williams. A.R. and Tauss, R editors 1990 The Utilization of spinifex for pastoral purposes: proceedings of a workshop held at Yeelirrie Station on November 14, 1989 Sandstone, W.A. Sandstone Land Conservation District.
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →