Back

ⓘ Orok-orok




Orok-orok
                                     

ⓘ Orok-orok

Orok-orok ; Oorokan;, nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawargga Fabaceae. Dina urusan balantik internasional dipiwanohna sun hemp atawa sunn hemp, asalna ti Asia tropis ilaharna biasa dimangpaatekun pikeun tutuwuhan panutup taneuh utamana taneuh-taneuh anu tacan kaburu digarap. Sagigireun éta, orok-orok ilahar ogé dimangpaatkeun pikeun gemuk héjo sarta héjoan parab ingon - ingon. Sarua jeung legum séjén, orok-orok ogé ieu tutuwuhan aya simbiosis jeung bakteri bintil akar ogé bisa nunda nitrogén bebas ti luar kalawan engké ditunda kana taneuh dina wujud "hara" anu bisa dimangpaatekun pikeun tutuwuhan séjén.

Orok-orok ogé bisa dimekarkeun kagunaanna pikeun bahan bakar ramah lingkungan bio-fuel.