Back

ⓘ Bungur




Bungur
                                     

ⓘ Bungur

Bungur nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawarga lythraceae. Tangkal bungur ilahar dipelak diburuan pikeun papaés, aya ogé di sisi jalan dimangpaatekun pikeun pangiuh jalan. Kembang beureum kayas, mangsa usum kembangna rampak ligar katempo éndah. Ngarekahkeun tangkal bungur kujalan dipelakeun sikina, anu darah tina buahna sabada usum kembangan, bisa waé direkahkeun kujalan dicangkok.

Aya dua rupa tangkal bungur anu remen dipiara pikeun papaés buruan: bungur biasa/gedé/kebo L. speciosa, jangkung bisa nepika 8 m, aya ogé bungur jepang leuwih leutik, tangkalna ngarungkun. Bungur gedé loba kapanggih hirup ngahaja dipelak di sisi jalan, pikeun pangiuh jalan ogé bisa jadi papaés jalan utamana mangsa kembangna mangkak ligar.

                                     

1. Dicutat tina

Bacaan lanjutan

  • "Lagerstroemia". Australian Plant Name Index APNI, IBIS database. Centre for Plant Biodiversity Research, Australian Government.
  • Flora, The Gardeners Bible, ABC Publishing, Ultimo, NSW, Australia, 2006
  • Flora of China: Lagerstroemia species list
                                     
  • Qencono nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Way Bungur Kabupatén Lampung Wétan, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan: Way Bungur Lampung Wétan
  • Mulyo nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Way Bungur Kabupatén Lampung Wétan, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan: Way Bungur Lampung Wétan
  • Tirto nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Way Bungur Kabupatén Lampung Wétan, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan: Way Bungur Lampung Wétan
  • Projo nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Way Bungur Kabupatén Lampung Wétan, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan: Way Bungur Lampung Wétan
  • Bungur nyaéta salasahiji kalurahan di kacamatan Senén, Kota Jakarta Pusat, Propinsi DKI Jakarta, Indonésia.
  • Lembak Bungur nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Sumay, Kabupatén Tebo, Propinsi Jambi, Indonésia. Citakan: Sumay, Tebo
  • Sungai Bungur nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Kumpeh, Kabupatén Muaro Jambi, Propinsi Jambi, Indonésia. Citakan: Kumpeh, Muaro Jambi
  • Pondok Bungur nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Rawang Panca Arga, Kabupatén Asahan, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan: Rawang Panca Arga
  • lengkepna di Jl Letkol Atang Sanjaya No 115 A, Kalurahan Désa Bantarjaya Kacamatan Ranca Bungur Kabupatén Bogor, Jawa Kulon kalawan nomor NPSN 69728034.

Users also searched:

...
...
...