Back

ⓘ Cantigi




Cantigi
                                     

ⓘ Cantigi

Cantigi ; Vaccinium varingifolium ; nyaéta tutuwuhan kai anu asalna tina kulawarga Ericaceae. Cantigi hirup di pigunungan anu perenahna 1000 méter luhureun beungeut cai laut. Cantigi ilaharna kapanggih di gunung-gunung anu mibanda kawah, taneuhna henteu subur malahan dina tempat anu taringul kubatu cantigi masih bisa hirup.

Tangkal cantigi sok hirup di daérah nu sarua jeung kembang edelweiss Anaphalis javanica, tangkal na ngababadeg kawas ngajagaan kembang Edelweiss sangka ulah aya nu ganggu. Backer & Bakhuizen van den Brink 1965 mertelakeun yén tangkal cantigi kapanggih hirup di sakabéh pulo Jawa digunung anu perenahna 1500-3300 méter dpl. Cantigi di daérah Jawa sok disebut manisrejo,