ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 90




                                               

Sireum

Sireum mangrupa salah sahiji kelompok insékta nu nanjung terus hirup nepi ka kiwari, matak ngirut para élmuwan ku sabab kaasup insékta sosial sarta boga bentuk koloni atawa sayang nu ditata rapih, nu anggotana bisa nepi ka jutaan. Koloni sireum n ...

                                               

Cocopét

Cocopét dicirikeun ku jangjang nu nilep handapeun jangjang luar nu kandel, abdoménna panjang ngaleuwihan jangjangna, nu ditungtungan ku cacapit. Jumlah spésiés kacatet nu 1.800 ti sapuluh famili téh pikeun ukuran gegeremet mah kawilang saeutik, t ...

                                               

Kuntul

Kuntul atawa belekok nyaéta sebutan pikeun manuk ti kulawarga Ardeidae. Manuk ieu boga suku nu panjang, beuheung panjang sarta sumebar di sakuliah dunya. Mangsa hiber, manuk kuntul beuheungna ngawangun aksara "s" sarta henteu lempeng, béda jeung ...

                                               

Haphap

Haphap atawa cekibar nyaéta sato jenis réptil nu kaasup suku Agamedae.Kadal liana nu masih sasuku nyaéta londok jeung soa-soa. Haphap saenyana mah teu kaasup dulur tina cakcak upamana siga toké. Sato kadal nu bisa ngapung ieu ilahar kapanggih di ...

                                               

Umang

Umang, disebut ogé kumang mangrupa Dékapoda crustacea ti superfamili Paguroidéa, béda ti keuyeup dina infraordo Brachyura. lolobana umang ngeusian cangkang pikeun ngajaga abdoménna nu leuleus. Nu geus kanyahoan aya kana 500 spésiés di sakuliah du ...

                                               

Kukuyaan

Kukuyaan mangrupa insékta leutik anggota Coccinellidae kulawarga bangbung, nu ngawengku leuwih ti 4.500 spésiés. Awak kukuyaan bentukna buleud, kalawan diaméter ukur 1 - 10 mm, ilaharna boga warna karapas dasar konéng, oranyeu, atawa beureum dita ...

                                               

Tonggérét

Tonggérét nyaéta sajenis insékta anu ngaluarkeun sora anu has ti éta insékta. Sora anu dihasilkeun ku éta insékta téh ngoncrang pisan, cicingna tonggérét téh nyaéta dina tatangkalan jeung tahan lila dina tatangkalan. Tonggérét téh ayana heunteu d ...

                                               

Turaés

Turaés mangrupa tonggérét badag nu sumebar di Asia Tenggara. Turaés hirup di wewengkon iklim sedeng jeung tropis, kawentar ku sorana anu nongtoréng. Turaés bisa disebut spésiés tonggérét pangbadagna kalawan panjang hulu jeung saawak-awakna 7 cm j ...

                                               

Bolokotondo

Bolokotondo, kungkang atawa Pentatomidae, nyaéta kulawarga gegeremet dina ordo Hemiptera. Awak scutellum ilaharna satengah inci, kelir héjo atawa coklat, bentuk trapésoid, ku kituna dina basa Inggris katelah kutu taméng. Ieu sato ogé katelah wala ...

                                               

Mencek

Meunceuk atawa Kidang nyaéta bangsa uncal dina genus Muntiacus, anu dina basa Inggris katelah ogé Barking Deer. Mencek téh minangka bangsa uncal pangkolotna, umurna 15-35 juta taun, nu fosilna kapanggih ti lapisan Miosin di Prancis jeung Jérman. ...

                                               

Anopheles

Anopheles téh hiji genus reungit, kabagi kana kira 400 spésiés, nu 30-40 di antarana bisa mawa parasit ti genus Plasmodium nu nyababkeun malaria. Minangka nu paling kawentar nyaéta Anopheles gambiae, reungit nu boga jasa gede dina nyebarkeun para ...

                                               

Anopheles sundaicus

Anopheles sundaicus mangrupa hiji kompléks spésiés reungit Anopheles anu jadi véktor Plasmodium anu ngabalukarkeun malaria, utamana di wewengkon Asia Tenggara. Ieu reungit sumebar di basisir Bangladés, Kamboja, Cina, India, Indonésia, Malaysia, S ...

                                               

Bintang

Bintang atawa planit atawa planét nyaéta banda astronomi nu ngorbit ka hiji béntang atawa sésa béntang anu rada gedé pikeun boga gravitasi sorangan, henteu gedé teuing pikeun nyiptakeun fusi termonuklir, sarta geus "meresihkeun" daérah di sabudeu ...

                                               

Mata angin

Mata angin atawa puhu angin nyaéta pituduh dipaké pikeun nangtukeun tur menentukkan arah. Biasana bisa ningali dina peta, navigasi, sarta parabot pikeun nangtukeun arah nu kompas. Mata angin mantuan kami di mana urang kudu balik pikeun ngahontal ...

                                               

Lakonet

Murwa anu aya di luhur téh dicatet tina situs, hiji situs wayang di duniamaya anu diasuh ku Ki Harsono Siswocarito, kawit November 2007. Situs ieu nyanggakeun genre-genre enggal wayang, nyaéta lakonet, wayang visual, wayang digital, wayang grafis ...

                                               

Ali bin Abi Tolib

Alī bin Abī Tolib ‎ nyaéta salah saurang pemeluk Islam kahiji ogé kaluarga ti Nabi Muhammad. Numutkeun Islam Sunni, anjeunna nyaéta Khalifah pamungkas tina Khulafaur Rasyidin. Sedengkeun Syiah miboga pamadegan yén Ali téh nyaéta Imam sakaligus Kh ...

                                               

Benito Mussolini

Benito Mussolini nyaéta diktator aliran fasis sakaligus ngadegkeun paham pasisme di Italia anu jadi Perdana Mentri Italia dina taun 1922 jeung 1925. Nalika Mussolini mingpin, Italia jadi sekutu NAZI, Jerman dihandap paréntah Adolf Hitler. Mussoli ...

                                               

Matu Mona

Matu Mona nyaéta ngaran pena Hasbullah Parinduri, babar di Medan, Sumatra Utara, 21 Juni 1910, wafat di Jakarta, 8 Juli 1987, dina umur 77 taun. Pendidikan terakhir St. Anthonys Boys School di Medan. Pernah jadi wartawan Pewarta Deli, rédaktur Pa ...

                                               

Adolf Hitler

Adolf Hitler nyaéta konselir Jerman jeung pamingpin Jerman atawa biasa disebut Führer, Hitler jadi diktator Jerman sabada présidén Von Hindenburg maot. Adolf Hitler dianggap pamingpin anu boga pangaruh gedé dina sajarah Dunya lantaran aksi katut ...

                                               

The Imitation Game

The Imitation Game nyaéta pilem biografi drama sajarah 2014 anu diarahkeun ku Morten Tyldum sareng dikaluarkeun ku Nora Grossman, Ido Ostrowsky sareng Teddy Schwarzman. Skrin layar ieu ditulis ku Graham Moore dumasar kana buku Alan Turing: The En ...

                                               

Moenir Darman

Moenir Darman nyaéta salah saurang inohong nu babar di Sawah Tangah, Pariangan, Tanah Datar, Sumatera Barat ping 27 Juli 1952, nikah ka Daharna Bakar H.B Jassin. Atikan Pamungkas Sarjana Bahasa Inggris, Sekolah Tinggi Bahasa Asing Prayoga, Padang ...

                                               

Antologi

Antologi, kembang rampai, pusparagam, chrestomathy, miscellany nyaéta kumpulan karangan. Antologi ngabogaan peran penting sabab teu kabéh pangarang boga waktu jeung kasempatan pikeun nulis buku sacara gembleng. Sacara embrionik antologi mangrupa ...

                                               

Autobiografi

Autobiografi, asal kecap na nyaéta autos, bios, jeung graphein, nyaéta riwayat hirup anu disusun, ditulis, sorangan. Autobiografi dina umumna ditulis ku hiji pangarang atawa manusa-manusa kasohor séjénna. Tujuana nyaéta kaberhasilan, popularitas ...

                                               

Donatello

Donato di Niccolò di Betto Bardi, ogé anu dikenal Donatello, nyaéta salah saurang seniman jeung pamatung Italia ti Firenze dina awal abad Renaisans. Ajneunna dikenal sabagé salah sahiji pamatung anu pang hadéna dina jaman éta. Anjeunna maké tipe ...

                                               

Fenomenologi

Fénoménologi. Sacara umum fénoménologi bisa di sébut ogé élmu pangaweruh ngeunaan gejala-gejala,dipaténtangkeun jeung nouménon kantianisme. Shipley fénoménologi mimiti di paké ku Johann Heinrich Lambert dina buku anu jejerna Neue Organon. Jeung c ...

                                               

H. Kern

Johan Hendrik Caspar Kern Tempat ping gumelar 6 April 1833 di Purworejo, pupus di Utrecht, Belanda 4 Juli 1917 dina yuswa 84 taun. Kern téh nyaéta jalma anu orientalis, ahli dina basa Sansekerta, Melayu, dan Polinesia, sareng ogé agama Budha. Jeu ...

                                               

Lombang

Lombang nyaéta jinis kalian atawa ngalewona taneuh nu umumna mah leuwih jero batan rubakna, jeung deuih heureut tinimbang jeung panjangna. Dina géologi, lombang kacipta tina hasil urugan taneuh boh dibalukarkeun ku walungan atawa ku obahan géolog ...

                                               

Albania

Albania nyaéta hiji nagara anu perenahna di Éropa bagian wétan kidul. Albania wawatesan jeung Monténégro di palebah kalér, Sérbia di wétan sagara, Républik Makédonia di wétan, sarta Yunani di kidul. Sagara Adriatik perenahna di palebah kulon Alba ...

                                               

Direktorat Jenderal Aplikasi Telematika

Direktorat Jenderal Aplikasi Telematika nyaéta unsur palaksana pancén sarta fungsi departemén dina widang Aplikasi Telematika anu tanggung jawab ka Menteri Komunikasi dan Informatika Republik Indonesia. Ayeuna Ditjen APTEL dipingpin ku saurang Di ...

                                               

Kabupatén Teluk Bintuni

Kabupatén Teluk Bintuni nyaéta salah sahiji kabupatén anu aya di wilayah Papua Kulon. Dumasar hukum pambentukan wilayah ieu nyaéta UU Nomor 26 Tahun 2002/LN Nomor 129 Tahun 2002. Kabupaten Teluk Bintuni diresmikeun tanggal 11 November 2002. Taun ...

                                               

Badan Standardisasi Nasional

Badan Standardisasi Nasional, disingket BSN, nyaéta Lambaga Pamaréntah Non Departemén Indonesia anu boga pancén ngalaksanakeun tugas pamaréntahan dina widang standardisasi. BSN boga fungsi utama pikeun ngamekarkeun Standar Nasional Indonesia. Kap ...

                                               

Perang Tiis

Pikeun kagunaan séjén tina Perang Tiis, tempo Perang Tiis disambiguasi. Perang Tiis nyaéta sesebutan kana ayana kategangan politik jeung militer antara Dunya Kulon, nu dipimpin ku Amérika Sarikat jeung sekutu NATO, ngalawan Dunya Komunis, nu dipi ...

                                               

Sistem kamasarakatan

Sistem kamasarakatan mangrupa kesatuan-kesatuan sosial dumasar kana wilayah atawa teritorial administasi, nu umumna dibagi deui jadi kesatuan sosial nu leuwih leutik nyaéta banjar jeung teritorial adat. Banjar ngatur hal-hal anu sipatna kaagamaan ...

                                               

Josephine Butler

Josephine Butler nyaeta feminis Inggris, lahir dina tanggal 13 April 1828 di Northumberland. Bapana katelah John Gray mangrupa salah saurang pendukung kuat répormasi sosial jeung juru kampanye nolak ayana perdagangan budak. Sedengkeun Josephine n ...

                                               

Institut Pertanian Bogor

Institut Pertanian Bogor nyaéta hiji paguron luhur negeri dina widang tatanén nu perenahna di kota Bogor. Dina sajarahna, IPB mangrupa bagian ti Universitas Indonesia sarta ngaleupaskeun diri ti universitas kasebut dina ping 1 September taun 1963 ...

                                               

Mojang Priangan

Mojang Priangan nyaéta sebutan keur wanoja nu can kawin atawa wanoja nu parawan kénéh. Priangan atawa kota Bandung ti baheula dipikawanoh ku kageulisan, kaéndahan, sarta kasoméahan para wanojana. Mojang Bandung baheula mah papakéanana kaén batik ...

                                               

Pahlawan Nasional Indonésia

Pahlawan Nasional Indonesia mangrupikeun panghargaan tingkat pangluhurna di Indonésia. Judul anumerta ieu dipasihkeun ku Pamaréntah Indonésia pikeun tindakan anu dianggap heroik - didefinisikeun salaku "perbuatan nyata anu tiasa diinget sareng di ...

                                               

Tionghoa

Cina atanapi Tionghwa atanapi Huaren atawa jalma Cina atanapi Cina Serikat mangrupa istilah di Indonésia pikeun jalma nu suku atawa bangsa Cina. kecap ieu dina basa Indonésia anu mindeng dipaké pikeun ngaganti kecap Cina ", nu kiwari mibanda kono ...

                                               

Kentucky Fried Chicken

Kentucky Fried Chicken nyaéta bagian ti Yum! méré k, Inc, réstoran panggedéna di dunya dina hal sistem réstoran. Parusahaan ieu aya diperingkat ka 239 dina daftar Fortune 500. KFC Corporation nu aya di Louisville, Kentucky, nyaéta daging hayam pa ...

                                               

Pandémi koronavirus 2019 di Thailand

Pandémi koronavirus 2019 di Thailand mimiti kapanggih di tanggal 13 Januari 2020. Ieu mangrupa kasus munggaran anu kapanggih di luar Tiongkok. Per tanggal 30 Maret 2020, kacatet geus aya 1.524 kasus positip virus korona di Thailand, 9 urang tiwas ...

                                               

Pandémi koronavirus 2019 di Jérman

Pandémi koronavirus 2019 di Jérman mimiti kapanggih di tanggal 27 Januari 2020 di Bavaria, saenggeus hiji lalaki papanggih jeung babaturanana urang Tiongkok. Ieu ngajadikeun Jérman jadi nagara kadua anu ngonfirmasi ayana kasus positip virus koron ...

                                               

Déwan Pangwakil Daérah Républik Indonésia

Citakan:Tata Nagara Républik Indonésia Déwan Pangwakil Daérah Républik Indonésia atawa Dewan Perwakilan Daerah Republik Indonesia, saacan 2004 disebut Utusan Daerah, nyaéta lembaga tinggi negara dina sistem katatanagaraan Indonésia anu anggotana ...

                                               

Illuminati

Illuminati nyaéta ngaran anu dibikeun ka sababaraha golongan, boh nyata jeung samaran. Sajarahna, ngaran ieu nujul kana Bavarian Illuminati, hiji masarakat rusiah dina Pencerahan nu ieu didirikeun dina 1 Méi 1776. Saprak publikasi fiksi posmodern ...

                                               

Wikipédia:Daptar pamaké numutkeun minat jeung widang élmu

Ieu klasifikasi diringkes dumasar Klasifikasi Desimal Dewey. Upama perlu, mangga diédit deui. Mangga tambahkeun ngaran Anjeun dina salah sahiji widang nu jadi interes Anjeun. Lamun widang nu jadi minat Anjeun can aya, Anjeun dihaturanan keur namb ...

                                               

Afiliasi

Affiliate nyaéta hiji cara pikeun ngamekarkeun bisnis ku cara ngamangpaatkeun sosialisasi anu katojo dipilampah ku individu, éntitas bisnis atawa organisasi sarta dua pihakna téh bakal meunang kauntungan minangkana nu geus dipaheutkeun. Ieu pangw ...

                                               

Matematika terapan

Matematika terapan mangrupa cabang matematika anu patali jeung téknik matematika anu dipaké dina aplikasi élmu matematika pikeun domain anu séjén. Matematika terapan berkenaan kalawan pamakéan pakakas matematika abstrak guna mecahkeun masalah-mas ...

                                               

Pertambangan

Pertambangan nyaéta runtuyan kagiatan dina raraga usaha néangan, penambangan, pangolahan, pamangfaatan sarta ngajual bahan galian. Dina prak-prakanana mangrupa prosés ngagali cadangan bahan tambang anu aya dina jero taneuh sacara sistematik jeung ...

                                               

Méter

Méter nyaéta unit dasar panjang dina Sistim Internasional pikeun Unit, diwatesan minangka panjang lintasan nu kaliwatan ku cahaya dina vakum absolut dina selang waktu 1/299.792.458 detik. Saméter sarua jeung 10000/254 inci, kurang-leuwih 39.37 in ...

                                               

Yakub bin Ishak Al-Kindi

Al-Kindi Abu Yusuf, Yakub bin Ishak Al-Kindi lahir: 185 H/ 805 M -Pupus: 256 H/ 873 M katelah Al-Kindi mangrupa inohong arab muslim nu mimiti ngarintis filsafat Islam ahli di widang élmu kalam téologi Islam, filsafat, kimia, musik, psikologi di b ...

                                               

Meteorologi

Météorologi Meteorologi téh élmu interdisipliner ulikan tina atmosfir. Studi dina widang ieu geus dipigawé salila rébuan taun najan kamajuan anu signifikan lumangsung dina abad ka-18. Dina abad ka-19, gebrakan sanggeus observasi ngagabung dipigaw ...