ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 86




                                               

Cucurbitaceae

Cucurbitacéae nyaéta salah sahiji kulawarga tutuwuhan tina ordo Violales nu mangrupa anggota tina kelompok utama Angiospermae. Kulawarga ieu miboga 98 genus jeung antara 975 spésiés nu jadi panghasil dahareun jeung tutuwuhan hias. Spésiés curcubi ...

                                               

Pandémi koronavirus di Kanada

Pandémi koronavirus 2020 di Kanada mangrupa bagian tina pandemi seluruh dunia panganyarna tina penyakit koronavirus 2019 disababkeun ku sindrom pernapasan akut koronavirus 2. Kasakit mimiti sumping ka Kanada dina tanggal 25 Januari 2020, saatos s ...

                                               

Wellington

Wellington, nyaéta ibu kota nagara Selandia Anyar. Kota ieu mangrupa wewengkon urban kadua panggedena di Selandia Anyar, sarta mangrupa ibu kota nasional pangpadetna di Oséania. Pangeusina 370.000 jiwa.

                                               

Elba

Elba nyaéta salasahiji pulo di Toscana, Italia, 20 km ti kota Grosseto. Pulo ieu mangrupa pulo panggedéna di Semenanjung Toscana, sarta mangrupa pulo panggedéna katilu di Italia. Elba jeung pulo lianna di semenanjung éta ditangytayungan di Taman ...

                                               

Amsterdam

Amsterdam nyaéta puseur dayeuhna nagri Walanda sacara de jure, ditulis di jero undang-undang dasar. Tapi dayeuh pamaréntahan Walanda sacara de facto nyaéta Den Haag. Di dayeuh pamungkas ieu ogé aya wawakil-wawakil ti nagara deungeun, parlemen, ma ...

                                               

Dén Haag

Den Haag nyaéta puseur dayeuhna nagri Walanda sacara de facto. Tapi dayeuh pamaréntahan Walanda sacara de jure nyaéta Amsterdam, sakumaha ditulis di jero undang-undang dasar. Di Den Haag ogé aya wawakil-wawakil ti nagara deungeun, parlemen, mahka ...

                                               

San Marino

Républik San Marino mangrupa salah sahiji nagara nu aya di buana Éropa. Dikurilingan ku Italia pasna di beulah kalér tepung wates jeung propinsi Rimini, daérah Emilia-Romagna jeung di beulah kidul propinsi Pesaro jeung Urbino, daérah Marche. San ...

                                               

Gunung Gedé

Gunung Gedé nyaéta salah sahiji gunung nu ukuranana badag nu aya di pulo Jawa, Indonésia. Gunung gedé aya dina wewengkon sabudeureun Taman Nasional Gedé Pangrango, anu mangrapusa salah sahiji tina lima taman nasional nu munggaran diumumkeun di In ...

                                               

Gunung Putri, Lémbang

Gunung Putri nyaéta salah sahiji pagunungan éndah nu aya di Bandung anu perenahna aya di Désa Cihideung, Lémbang teu jauh ti Gunung Tangkuban Parahu.Tempat anu cocog kanggo Réfréshing margi ngabogaan pamandangan alam anu éndah sarta gampil pisan ...

                                               

Selasar Sunaryo

Selasar Sunaryo nyaéta galéri seni anu perenahna di bagian kalér Bandung, Jawa Kulon. Selasar Sunaryo diwangun ku Sunaryo, seniman kontemporer sakaligus urut dosen seni rupa Institut Téknologi Bandung sarta diresmikeun dina poé Saptu, 5 Séptember ...

                                               

Kabupatén Bangkalan

Kabupatén Bangkalan nyaéta salah sahiji kabupatén di Pulo Madura, Propinsi Jawa Timur, Indonésia. Ibukotana Bangkalan. Kabupatén ieu perenahna di tungtung kulon Pulo Madura; wawatesan jeung Laut Jawa di beulah kaler, Kabupatén Sampang di wetan, s ...

                                               

Kabupatén Bogor

Pikeun artikel kota nu ngaranna sarua, tempo Kota Bogor. kabupatén Bogor mangrupa salah sahiji Kabupatén di Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Puseur dayeuhna nyaéta Cibinong. Kabupatén ieu diwatesan ku Kabupatén Tangerang Banten, Kota Dépok, Kota B ...

                                               

Kabupatén Cirebon

Pikeun artikel kota nu ngaranna sarua, tempo Kota Cirebon. Kabupatén Cirebon mangrupa hiji kabupatén nu aya di Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Ibukotana nyaéta Sumber. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Brebes di beulah wétan, Kabupatén Kara ...

                                               

Kabupatén Garut

Garut mangrupa salah sahiji kabupatén di propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Legana 3065.19 km², nu sacara géografis, aya di antara 6°57′34″ – 7°44′57″ Lintang Kidul jeung 107°24′34″ – 108°7′34″ Bujur Wétan. Wawatesanana, beulah kalér: kabupatén Sume ...

                                               

Kabupatén Grobogan

Grobogan dialihkeun ka halaman ieu. Tingali ogé artikel Kacamatan Grobogan. Kabupatén Grobogan nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah. Ibukotana Purwodadi. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Blora di beulah wétan; Kabupatén Ng ...

                                               

Kabupatén Indramayu

Kabupatén Indramayu mangrupa salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Ibukotana nyaéta Indramayu. Kabupatén ieu wawatesan jeung Laut Jawa di beulah kalér, Kabupatén Cirebon di wétan kidul, Kabupatén Majalengka jeung Kabupatén Sum ...

                                               

Kabupatén Jember

Kabupatén Jember nyaéta hiji kabupatén di Propinsi Jawa Wétan, Indonésia. Ibukotanya nyaéta Jember. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Probolinggo sarta Kabupatén Bondowoso di kalér, Kabupatén Banyuwangi di wétan, Samudra Hindia di kidul, sa ...

                                               

Kabupatén Jepara

Kabupatén Jepara, nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah. Ibukotana nyaéta Jepara. Kabupatén ieu wawatesan jeung Laut Jawa di beulah kulon jeung kalér, Kabupatén Pati jeung Kabupatén Kudus di beulah wétan, sarta Kabupatén Demak di ...

                                               

Kabupatén Karanganyar

Kabupatén Karanganyar nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah. Ibukotana Karanganyar, kurang leuwih 14 km wétaneun Kota Surakarta. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Sragén di beulah kalér, Kabupatén Ngawi jeung Kabupatén Maget ...

                                               

Kabupatén Karawang

Kabupatén Karawang mangrupa hiji kabupatén di Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Ibukotana nyaéta Karawang. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Bekasi tur Kabupatén Bogor di beulah kulon, Laut Jawa di beulah kalér, Kabupatén Subang di beulah wét ...

                                               

Kabupatén Kebumén

Kabupatén Kebumén nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah. Ibukotana Kebumén. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Banjarnegara di beulah kalér, Kabupatén Wonosobo jeung Kabupatén Purworejo beulah wétan, Samudra Hindia di beulah ...

                                               

Kabupatén Kendal

Kabupatén Kendal nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah. Ibukotana Kendal. Kabupatén ieu wawatesan jeung Laut Jawa di beulah kalér, Kota Semarang jeung Kabupatén Semarang di beulah wétan, Kabupatén Temanggung di beulah kidul, sarta ...

                                               

Kabupatén Klatén

Kabupatén Klatén, nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah. Ibukotana Klatén. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Boyolali di kalér, Kabupatén Sukoharjo di wétan, sarta Propinsi Daérah Istiméwa Yogyakarta di kulon kiduleunnana. K ...

                                               

Kabupatén Kudus

Kabupatén Kudus nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah. Ibukotan nyaéta Kudus, 51 km wétaneun Kota Semarang. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Pati di beulah wétan, Kabupatén Grobogan di beulah kidul, sarta Kabupatén Demak je ...

                                               

Kabupatén Lampung Kidul

Kabupatén Lampung Kidul mangrupa salah sahiji kabupatén di Propinsi Lampung. Ngaran ieu kabupaten biasa disebut Lamsel ngarah gampang nyebutkeuna. Nu miboga ngaran ibukotana nyaéta Kaliada. Nyaeta hiji kota kecamatan deukeut Gunung Rajabasa, kota ...

                                               

Kabupatén Magelang

Pikeun artikel kota nu ngaranna sarua, tempo Kota Magelang. Kabupatén Magelang nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah. Ibu kotana nyaéta Mungkid. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Temanggung di béh kalér, Kabupatén Semarang j ...

                                               

Kabupatén Majalengka

Kabupatén Majalengka nyaéta hiji kabupatén di Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Ibukotana nyaéta Majalengka. Ieu kabupatén diwatesan ku Kabupatén Indramayu di beulah kalér, Kabupatén Cirebon jeung Kabupatén Kuningan di beulah wétan, Kabupatén Ciami ...

                                               

Réog

Réog nyaéta salah sahiji kasenian budaya anu asalna ti Jawa Wétan sarta Ponorogo dianggap minangka dayeuh asal Réog anu sabenerna. Réog mangrupa salah sahiji budaya wewengkon di Indonésia anu masih kentel kana hal-hal anu mistik sarta élmu kebati ...

                                               

Kabupatén Pringséwu

Pringséwu nyaéta salah sahiji kabupatén di Provinsi Lampung, Indonésia. Kabupatén Pringséwu ieu mangrupakeun daérah otonom nu diremsikeun tanggal 3 April 2009 jeung dumasar kana Undang-Undang nomer 48 taun 2008. Kiwari Kabupatén Pringséwu téh tin ...

                                               

Kabupatén Purbalingga

Kabupatén Purbalingga nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah. Ibukotana Purbalingga. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Pemalang di beulah kalér, Kabupatén Banjarnegara di wétan kidul, sarta Kabupatén Banyumas di beulah kulone ...

                                               

Kabupatén Purwakarta

Kabupatén Purwakarta Aksara Sunda: ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮕᮥᮁᮝᮊᮁᮒ mangrupa hiji kabupatén di Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Ibukotana nyaéta Kacamatan Purwakarta. Kabupatén Purwakarta wawatesan jeung Kabupatén Karawang di beulah kulon kalér, Kabupatén Subang ...

                                               

Situ Wanayasa

Situ Wanayasa perenahna di Kacamatan Wanayasa, Kabupatén Purwakarta, ±23 km kidul wétaneun kota Purwakarta. Situ Wanayasa mangrupa situ alam nu legana ±7 ha nu aya dina 600 m DPL kalayan hawa nu nyecep ditambahan ku éndahna kasang tukang panorama ...

                                               

Kabupatén Purworejo

Kabupatén Purworejo, nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah. Ibukotana nyaéta Purworejo. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Wonosobo sarta Kabupatén Magelang di beulah kalér, Propinsi Daérah Istiméwa Yogyakarta di beulah wétan ...

                                               

Kabupatén Sléman

Kabupatén Sléman, nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Daérah Istiméwa Yogyakarta, Indonésia. Ibukotana nyaéta Sléman. Kabupatén ieu wawatesan jeung Propinsi Jawa Tengah di beulah kalér jeung wétan, Kabupatén Gunung Kidul, Kabupatén Bantul, ...

                                               

Kabupatén Subang

Kabupatén Subang mangrupa hiji kabupatén di Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Ibukotana nyaéta Subang. Kabupatén ieu wawatesan jeung Laut Jawa di beulah kalér, Kabupatén Indramayu di beulah wétan, Kabupatén Sumedang di wétan kidul, Kabupatén Bandun ...

                                               

Kabupatén Sukabumi

Pikeun artikel kota nu ngaranna sarua, tempo Kota Sukabumi. Kabupatén Sukabumi, nyaéta hiji Kabupatén di Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Ibukotana nyaéta Palabuhanratu. Kabupatén ieu kawates ku Kabupatén Bogor di kalér, Kabupatén Cianjur di wétan ...

                                               

Kabupatén Sumedang

Kabupatén Sumedang mangrupa salah sahiji kabupatén nu aya di Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Sacara géografis aya di 6°40 - 7°83 Lintang Kidul jeung 107°44 Bujur Wétan. Lebah kalér wawatesan jeung Kabupatén Indramayu ogé jeung Kabupatén Subang, d ...

                                               

Kabupatén Sérang

Kabupatén Sérang mangrupa salah sahiji kabupatén di Propinsi Banten. Ibukotana Baros. Kabupatén ieu aya di tungtung kulon kaler Pulo Jawa, wawatesan jeung Sagara Jawa, sarta Kota Sérang di béh kaler, Kabupatén Tangerang di wetan, Kabupatén Lebak ...

                                               

Kabupatén Tangerang

Keur artikel kota kalayan ngaran nu sarua, tempo Kota Tangerang. Kabupatén Tangerang nyaéta hiji kabupatén di Propinsi Banten, Indonésia. Ibukotana Tigaraksa. Kabupatén ieu perenahna di kuloneun Jakarta; wawatesan jeung Laut Jawa di kaler, Propin ...

                                               

Purwokerto

Kota Purwokerto nyaéta ibu kota Kabupatén Banyumas, Jawa Tengah, Indonésia. Jumlah pangeusina 249.705 jiwa dina taun 2005. Sababaraha sesebutan cocog keur kota nu aya di jalur kidul Jawa Tengah ieu ti mimiti kota wisata, kota kiripik, kota transi ...

                                               

Kabupatén Banyuwangi

Kabupatén Banyuwangi nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Wétan, Indonésia. Ibukotana nyaéta Banyuwangi. Kabupatén ieu perenahna di tungtung wétan Pulo Jawa, wawatesan jeung Kabupatén Situbondo di kalér, Selat Bali di wétan, Samudra Hin ...

                                               

Kabupatén Blitar

Artikel ieu ngeunaan Blitar minangka kabupatén. Keur kota kalayan ngaran nu sarua, tempo Kota Blitar. Kabupatén Blitar nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Timur, Indonésia. Ibu kotana nyaéta Blitar. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupa ...

                                               

Kabupatén Bojonegoro

Kabupatén Bojonegoro nyaéta hiji kabupatén di Propinsi Jawa Timur, Indonésia. Ibukotana Bojonegoro. Ieu kabupatén wawatesan jeung Kabupaten Tuban di béh kalér, Kabupaten Lamongan di béh wétan, Kabupaten Nganjuk, Kabupaten Madiun, jeung Kabupaten ...

                                               

Kabupatén Bondowoso

Kabupatén Bondowoso nyaéta hiji kabupatén di Propinsi Jawa Wétan, Indonésia. Ibukotana nyaéta Bondowoso. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Situbondo di kalér, Kabupatén Banyuwangi di wétan, Kabupatén Jember di kidul, sarta Kabupatén Proboli ...

                                               

Kabupatén Tana Toraja

Kabupaten Tana Toraja nyaéta hiji kabupatén di Propinsi Sulawesi Kidul, Indonésia. kalayan bupati namina Ir. Nico Biringkanae. Ibukotana nyaéta Makale. Sateuacan paméran, kabupaten éta ngagaduhan wilayah 3.203 km² sareng gaduh populasi 285.867 ji ...

                                               

Kabupatén Lampung Kulon

Kabupatén Lampung Kulon nyaéta salasahiji kabupatén di propinsi Lampung, Indonésia. Puseur dayeuh kabupatén ieu perenahna di Liwa. Kabupatén ieun dibentuk dumasar Undang-Undang Nomer 6 Taun 1991 tanggal 16 Agustus 1991 anu mangrupa hasil pamekara ...

                                               

Mekarsari, Pasirjambu, Bandung

Désa Mekarsari anu kawentarna Gambung, mangrupa hiji désa hasil pamekaran ti Désa Cibodas. Kuwu anu munggaran ngajabat ti taun 1982 dugi ka taun 1990 nyaéta: Bapa Sukanda Kuwu anu kaopat ngajabat ti taun 1999 dugi ka taun 2002 nyaéta: Bapa Engkon ...

                                               

Tanjungsari, Cangkuang, Bandung

Ngarupikeun pamekaran ti Desa Tarajusari kirang langkung tahun 1990-an, ngawitan Kantor Desa ayana di Cireungit, mung kumargi aya sengketa sareng Kades sateuacan nyaéta H. Pandi nya dialihkeun ka daerah Babakan Bolang dugi ka ayeuna salamina.

                                               

Ténjolaya, Cicaléngka, Bandung

Luas Desa Tenjolaya sebelum terjadi pemekaran dibatasi dari sebelah utara Desa Cimanggung,sebelah Timur Desa Cicalengka,sebelah selatan Desa Cicalengka dan sebelah barat Desa Bojong Jambu,sedangkan lokasi balai désa terletak dipertengahan wilayah ...

                                               

Mandalajati, Cicadas, Bandung

Mandalajati asalna mangrupa salah sahiji kalurahan di kacamatan Cicadas, Kota Bandung, Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Dina danget ieu, ku sabab aya pamekaran, Mandalajati mangrupa salah sahiji kacamatan di Kota Bandung. Ieu téh hasil pamekaran t ...