ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 84




                                               

Annapurna

Annapurna nyaéta salah sahiji gunung anu pangluhurna di dunya. anu aya di pagunungan Himalaya. Ieu gunung miboga dalapan puncak, anu pangluhurna nyaéta Annapurna 1. Gunung Annapurna I ngawengku tilu gugusan gunung eight-thousanders, nu luhurna ay ...

                                               

Manaslu

Manaslu Népali: मनास्लु, dipikawanoh ogé minangka Kutang nyaéta gunung pangjangkungna kadalapan di dunya dina 8.163 metres 26.781 ft ti beungeut laut. Perenahna di Mansiri Himal, bagian ti Himalaya Nepal, di bagian wewengkon kulon-nengah Nepal. H ...

                                               

Gunung Argapura

Gunung Argapura nyaéta kompléks vulkanik lokasina di Jawa Timur, Indonésia. Gunung Argapura gaduh saluhur hiji luhurna 3.088 méter. Gunung Argapura urut gunung nu kiwari teu aktif deui. Wewengkon gunung ieu téh Kaséhatan Pagunungan Yang, jadi kom ...

                                               

Gunung Bromo

Bromo nyaéta gunung aktif nu mangrupa bagéan tina Taman Nasional Bromo Tengger Semeru nu diresmikeun ku pamaréntah dina taun 1997. Legana 5.250 héktar sarta aya jangkungna 2.392 méter di luhur permukaan sagara. Ti penclut gunung, bisa kasampak ka ...

                                               

Gunung Dorowati

Gunung Dorowati mangrupa gunung nu teu aktif ayana di Kacamatan Pujon,Kabupaten Malang, Propinsi Jawa Timur. Gunung ieu ayana di antara tilu gunung badag yén Gunung Kelud, Gunung Kawi jeung gunung Argowayang. Gunung DorowatI anu jangkungna 1.586 ...

                                               

Gunung Lawu

Gunung Lawu perenahna di Pulo Jawa, Indonésia, di wates antara Jawa Tengah sarta Jawa Wétan, jangkungna 3.265 méter di luhur permukaan sagara. Dina pabeubeurang suhuna sedeng sarta dina jero peuting jadi tiis. Curah hujan pohara péndék sarta beuk ...

                                               

Gunung Sunda

Gunung Sunda nyaéta salah sahiji gunung nu kiwari aya di wewengkon Bandung, Jawa Barat, Indonésia. Gunung Sunda nu aya kiwari, babarengan jeung Gunung Tangkubanparahu sarta Gunung Burangrang, mangrupa pasesaan Gunung Sunda nu kungsi bitu dina jam ...

                                               

Eyjafjallajökull

Eyjafjallajökull ; basa Islandia keur "glasiér Eyjafjöll") nyaéta salah sahiji lapisan és Islandia nu rada leutik, perenahna di béh kaléreun Skógar, kuloneun Mýrdalsjökull. Ieu lapisan és téh nutupan kaldéra gunung api nu luhur ponclotna 1.651 mé ...

                                               

Karajaan Aléngka

Karajaan Aléngka atawa Lanka nyaéta ngaran hiji karajaan dina hiji pulo kiduleun India anu diparéntah ku Raja Rahwana dina jaman Ramayana. Dina jaman kiwari, karajaan kasebut dipikawanoh kalawan ngaran Sri Lanka. Karajaan kasebut dibentengan ku h ...

                                               

Kota Sukabumi

Pikeun artikel kabupatén nu ngaranna sarua, tempo Kabupatén Sukabumi. Kota Sukabumi nyaéta hiji kota di Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Kota Sukabumi ayana 115 km kiduleun Jakarta, tur wilayahna aya di tengah-tengah wilayah Kabupatén Sukabumi. Ko ...

                                               

Kota Tasikmalaya

Pikeun artikel kabupatén kalayan ngaran nu sarua, tempo Kabupatén Tasikmalaya. Kota Tasikmalaya nyaéta hiji kota di Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Ayana 106 km wétaneun Kota Bandung, kota ieu mayakpak ti kacamatan Indihiang di beulah kulon nepi ...

                                               

Agama Hindu Dharma

Agama Hindu Dharma atawa Agama Tirtha nyaéta agama Hindu nu umumna diamalkeun ku rata-rata urang Bali di Indonesia. Agama Hindu di Bali mangrupa sinkretisme unsur-unsur Hindu aliran Siwa, Waisnawa, jeung Brahma kalawa kapercayaan lokal urang Bali.

                                               

Istana Merdéka

Istana Merdéka mimiti diadegkeun taun 1873 nalika pameréntahan Gubernur Jendral Louden jeung rengsé taun 1879 nalika pamaréntahan Gubernur Jendral Johan Willem van Landsbarge. Luas wangunan ieu kira-kira 2.400 méter persegi, ku arsiték Drossares. ...

                                               

Cirebon (disambiguasi)

Cirebon téh ngaran dua Daérah Tingkat II di Jawa Barat: Kabupatén Cirebon, jeung Kota Cirebon. Dua daérah ieu asalna tina hiji kabupatén nu dimekarkeun ku ditingkatkeunana sabagian wilayahna jadi kotamadya.

                                               

Kabupatén Lampung Tengah

Kabupatén Lampung Tengah nyaéta hiji kabupatén di Propinsi Lampung, anu puseur dayeuhna di Gunung Sugih. Ieu kabupatén miboga lega 4.789.82 km pasagi sarta dieusian ku 1.239.096 jiwa. Lampung Tengah mangrupa salah sahiji kabupatén anu kakurung da ...

                                               

Pérsija Jakarta

Pérsija singgetan ti Persatuan Sepak Bola Indonésia Jakarta nyaéta hiji klub maén bal Indonésia anu di daérah Jakarta. Pérsija ayeuna maén di Liga Super Indonésia. Pérsija didirikeunn 28 Nopémber 1928, cikal bakal ngaranna Voetbalbond Indonesi Ja ...

                                               

Snap mor

Snap mor nyaéta tradisi sumebar jaring di Biak, Papua. Kagiatan snap mor bisa dipigawé waktu pasang surut, nu geus ditandaan ku angin wétan sarta curah hujan anu dominan, sarta dipigawé dina tungtung deet. Snap mor asalna tina basa Biak, nyaéta " ...

                                               

Kota Palémbang

Kota Palémbang nyaéta hiji kota sakaligus puseur dayeuh propinsi Sumatra Kidul. Kota ieu aya di sisi Walungan Musi. Kota anu dieusian ku 1.6 juta jalma ieu mangrupa kota panggedéna di Sumatra beulah kidul.

                                               

Kota Prabumulih

Kota Prabumulih nyaéta salah sahiji kota anu aya di Provinsi Sumatra Kalér, Indonesia. Kota Prabumulih aya di koordinat 3°20’09.1” – 3°34’24.7” LS sareng 104°7’ 50.4” – 104°19’41.6” BT. Kota Prabumulih miboga lega 456.89 km² jeung 184.425 pangeusi.

                                               

Gifu, Gifu

Gifu City atawa Kota Gifu nyaéta ibu kota Propinsi Gifu di wewengkon Chubu Jepang Tengah. Kota Gifu dirancang jadi kota utama ku pamaréntah Jepang, sedengkeun saméméhna mangrupa bagéan ti Distrik Atsumi. Dumasar kana sajarah, lokasina aya di Jepa ...

                                               

Gujō, Gifu

Gujō nyaéta salah sahiji kota di Préféktur Gifu, Jepang. Dina 1 November, 2004, populasina 49.626 tur karapetan populasi 48 urang per km². Legana nyaéta 1.030.79 km².

                                               

Kaizu, Gifu

Dina taun 2003, populasina 14.822 tur kapadetanna 335.26 jiwa per km². Legana nyaéta 44.21 km². Kota ieu didirikeun dina tanggal 28 Maret, 2005 ku ganti tina Distrik Kaizu ka Kota Kaizu. Tanggal 1 Agustus 2005, populasi kota Kaizu nyaéta 40.976. ...

                                               

Kakamigahara, Gifu

Kota Kakamigahara nyaéta salah sahiji kota nu aya di Préféktur Gifu, Jepang. Dina 1 Nopember, 2004, populasina 148.393 tur kapadetanna 1.691 jiwa per km². Legana nyaéta 87.77 km². Kota ieu mimiti didirikeun dina tanggal 1 April, 1963 ku ngahijina ...

                                               

Minokamo, Gifu

Kota Minokamo nyaéta hiji kota nu aya di Préféktur Gifu, Jepang diadegkeun dina tanggal 1 April, 1954. Dina taun 2003, populasina 51.543 tur kapadetanna 688.99 jiwa per km². Legana nyaéta 74.81 km².

                                               

Mizuho, Gifu

Kota Mizuho nyaéta hiji kota nu aya di Préféktur Gifu, Jepang. Dina taun 2003, populasina 50.008 tur kapadetanna 1.706.56 jiwa per km². Legana nyaéta 28.21 km².

                                               

Nakatsugawa, Gifu

Salila Periode Edo dina Sajarah Jepang 1603-1868, Nakatsugawa salah sahiji kota pos, disebutna Nakatsugawa-juku, salah sahiji tina 69 stasion Nakasendō sapanjang jalur Nakasendō. Jalur ieu manjang ti mimiti sasak Nihonbashi di Tokyo, waktu harita ...

                                               

Ōgaki, Gifu

Kota Ōgaki nyaéta hiji kota nu aya di Gifu, Jepang. Dina 31 Agustus, 2005, populasina 154.787 tur kapadetanna 1.940.90 jiwa km². Legana nyaéta 79.75 km². Kota ieu diadegkuen dina tanggal 1 April, 1918. Ogaki nyaéta tempat tujuan keur pangarang ha ...

                                               

Tajimi, Gifu

Kota Tajimi nyaéta hiji kota nu aya di Préféktur Gifu, Jepang. Dina taun 2003, populasina 103.736 tur kapadetanna 1.333.54 jiwa per km². Legana nyaéta 77.79 km². Tajimi aya di wewengkon Tono di Préféktur Gifu, di Walungan Toki. Tajimi kawentar ku ...

                                               

Takayama, Gifu

Kota Takayama nyaéta hiji kota nu aya di Gifu, Jepang. Dina 1 Agustus, 2006 populasina ditaksir 96.374. Legana nyaéta 2177.67 km². Takayama nyaéta kota sobat jeung Denver, Colorado. Kota Takayama kaasup kota kolot, geus aya ti périodeu Jōmon. Tak ...

                                               

Toki, Gifu

Kota Toki nyaéta hiji kota di Préféktur Gifu, Jepang. Kota ieu ayana di Pulo Honshū, kidul-wetaneun Kota Gifu, ibukota préféktur. Walungan Toki ngalir ngaliwatan wewengkon kota. Toki kawentar ogé salah sahiji panghasil karajinan taneuh liat Jepan ...

                                               

Nagoya, Aichi

Nagoya kota kaopat panggedéna jeung kota sejahtera nomer tilu di Jepang. Ayana di basisir Pasipik Wewengkon Chūbu di tengah Pulo Honshū, tur ibukota Préféktur Aichi.

                                               

Fukuoka, Fukuoka

Kota Fukuoka nyaéta ibukota Préféktur Fukuoka tur ayana di basisir beulah kaler Pulo Kyūshū di Jepang, nyebrang Selat Tsusima ti Busan Koréa Kidul. Fukuoka kota panglobana populasi di Kyūshū, dituturkeun ku Kota Kitakyushu. Fukuoka ogé kota pangg ...

                                               

Kofu, Yamanashi

Citakan:Japanese city Kofu 甲府市; Kōfu-shi nyaéta ibukota Propinsi Yamanashi, Jepang. Dina taun 2005, jumlah populasi kota nyaéta 193.795 tur karapetan pendudukna 1.127.50 urang per km². Legana ieu kota nyaéta 171.88 km².

                                               

Chiba, Chiba

Kota Chiba nyaéta ibu kota Préféktur Chiba, Jepang. Aya kurangleuwih 40 km wetaneun pusat Kota Tokyo di Basisir Tokyo. Kota Chiba jadi kota metropolitan dina taun 1992, kiwari populasina ampir 930.000. Kota Chiba ogé salah sahiji palabuan laut ut ...

                                               

Hiroshima

Kota Hiroshima nyaéta ibukota Préféktur Hiroshima, tur kita panggedéna di Wewengkon Chūgoku bagéan kulon Honshū, pulo panggedéna di Jepang. Hiroshima kawentar sakuliah dunya nyaéta kota mimiti dina sajarah nu jadi korban perang nuklir ku dipake b ...

                                               

Matsuyama, Ehime

See Matsuyama disambiguation for other places having a name Matsuyama. Matsuyama nyaéta ibu kota Ehime Prefecture di Pulo Shikoku Jepang.

                                               

Sendai

Pikeun kota Sendai di Préféktur Kagoshima, tempo Satsumasendai, Kagoshima. Kota Sendai nyaéta ibukota Préféktur Miyagi, Jepang, tur kota panggedéna di Wewengkon Tōhoku. Populasi sajuta jiwa jeung kota salah sahiji tina opatwelas kota metropolitan ...

                                               

Propinsi Jepang

saméméh sistim perfektur modérn aya, Jepang dibagi kana sapuluh kuni 国, nagara, nu ilahar dina Basa Inggris propinsi. Unggal propinsi dibagi kana gun 郡, wilayah; saméméhna disebut kōri. Propinsi dipaké keur satuan administrasi jeung wewengkon g ...

                                               

Propinsi Hida

Hida nyaéta salah sahiji propinsi heubeul aya di Tōsandō Jepang, nu kiwari mangrupa bagéan kaler ti Préféktur Gifu. Kota kastil Hida nyaéta Takayama. Hida mangrupa leuweung tur sumber utama kai jeung logam keur propinsi séjénna. Patalimarga cai k ...

                                               

Matsushima

Matsushima 松島, Matsushima? mangrupa sesebutan pikeun kira-kira 260 pulo gedé jeung leutik nu aya di Teluk Matsushima, Préféktur Miyagi, Jepang. Pulo-pulo shima di Teluk Matsushima ditumuwuhan ku tangkal pines matsu jadina disebut Matsushima. Is ...

                                               

Masjid Agung Palabuhanratu

Masjid Agung Palabuhanratu nyaéta salahsawiosna masjid di Pasundan anu nyondong di Dayeuh Palabuhanratu, Jawa Kulon, Indonesia. Masjid ieu ngawitan di wangun dina taun 1926, sareung wit di adeugkeunna. Masjid Agung Palabuhanratu lokasina di Kalur ...

                                               

Masjid Agung Al-Ukhuwwah

Masjid Agung Al-Ukhuwwah nyaéta salah sahiji masjid agung nu aya di Kota Bandung. Masjid ieu lokasina teu jauh tina Balai Kota Bandung, tepatna di Jalan Wastukencana No. 27.

                                               

Batu kuda

Batu kuda nyaéta objék wisata Batu Kuda anu pernahna di lamping Gunung Manglayang Désa Cikonéng Kabupatén Bandung Jawa Barat. Sigana moal apdol upama ka objék wisata alam Batu Kuda henteu nepi ka batu kudana. Anggangna ti lawang asup téh kurang l ...

                                               

Bukit Moko

Bukit Moko nyaéta hiji tempat nu ayana dipasir wewengkon Cimenyan, Kabupaten Bandung. Pernahna dipasir nu jangkungna leuwih ti 1.500 mdpl, obyék wisata alam ieu di Bandung kaasup wewengkon nu miboga hawa nu sejuk, ku kituna geus teu ahéng deui mu ...

                                               

Kampung Gajah

Kampung Gajah nyaéta obyék wisata kadaharan anu aya di Bandung, perenahna di Jalan Sersan Bajuri km 3.8 arah ka Lémbang masih saarah jeung Kampung Daun, Sapulidi, imah stroberi sarta The Peak. Pamandangan ti tempat ieu éndah jeung hawana sejuk. P ...

                                               

Sanghyang Heuleut

Sanghyang Heuleut nyaéta salah sahiji tempat pelesir nu aya di Rajamandala Kulon Kecamatan Cipatat Kabupaten Bandung Barat Jawa Barat, perenahna aya di kawasan PLTA Saguling. Sanghyang Heuleut mangrupa situ anu luhurna dialiri cai nu asalna ti wa ...

                                               

Situ Bagendit

Objek wisata alam nu mangrupa situ anu sabeulaheun jeung Désa Banyuresmi, dibelah kidulna sabeulaheun jeung Désa Cipicung, dibelah wétan sabeulaheun jeung Désa Binakarya, sedengkeun dibelah kulon sabeulaheun jeung Désa Sukamukti. Jarak ti kota Ga ...

                                               

Waduk Darma

Waduk Darma nyaéta bendungan nu ayana di beulah kulon kidul Kuningan, persisna di désa Jagara, kacamatan Darma, Kabupatén Kuningan sarta aya dina jalur jalan raya Cirebon-Kuningan-Ciamis. Waduk Darma nempatan aréal nu legana 425 ha, dikuriling ku ...

                                               

Situ Sangiang

Situ Sangiang mangrupa obyek wisata alam sarta ziarah. Sacara administratif lokasina aya di Désa Sangiang, Kacamatan Banjaran, Kabupatén Majaléngka. Luas wisata Situ Sangiang kira-kira 19.70ha kaasup RPH Citaman BKPH Talaga KPH Majaléngka

                                               

Kebon Raya Bogor

Kebon Raya Bogor nyaéta musieum hirup kalawan koléksi pepelakan panglengkapna sadunya, nu perenahna di Kota Bogor. Ku euyeubna koléksi botani, jadi tempat dongdonan pariwisata. Koléksi botanina ngawengku 3504 rupa pepelakan, 3142 spésimen angkrék ...