ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 74




                                               

Taman Nasional Komodo

Taman Nasional Komodo nyaéta hiji tempat anu pernahna di sagigireun Nusa Tenggara Wétan jeung Nusa Tenggara Kulon. Diwangun ku tilu pulo: Pulo Komodo, Pulo Rinca, Jeung Pulo Padar tur sababaraha pulo leutik séjéna. Legana daratan ieu taman kurang ...

                                               

Taman Impian Jaya Ancol

Ti mimitin dina taun 1966, Taman Impian Jaya Ancol atawa biasa disebat Ancol enggeus ditujukeun sabagé hiji wewengkon wisata kapadu ku Pamaréntah Propinsi DKI Jakarta. Pikeun ngalaksanakeun tujuan éta, Pamaréntah wewengkon DKI nunjuk PT Pemwangun ...

                                               

Taman Mini Indonesia Indah

Taman Mini Indonésia Indah mangrupa taman wisata ngeunaan budaya Indonésia nu aya di Jakarta Wétan, Jakarta. Luasna kirang leuwih 150 héktar. Taman ieu mangrupa cindekan kabudayaan bangsa Indonésia.

                                               

Taman Wisata Mekarsari

Taman wisata mekarsari nyaéta salah sahiji taman nu di jerona aya rupa-rupa bungbuahan nu aya di Indonesia. Perenahna aya di Jl. Raya Cileungsi-Jonggol Kabupaten Bogor. Diwangun di aréal urut kebon karét di daérah Kecamatan Cileungsi kalawan prak ...

                                               

Taman nasional

Taman nasional nyaéta kawasan pikeun ngamumulé alam anu boga ékosistem asli, anu dikokolakeun kalawan sistem zonasi anu dimangpaatkeun pikeun tujuan panalungtikan, élmu pangaweruh, atikan, budaya, pariwisata, jeung rékréasi. Taman nasional mangru ...

                                               

Taman Nasional Glacier

Taman Nasional Glacier nyaéta taman nasional anu perenahna di nagara bagian Montana, Amérika Sarikat beulah kulon-kalér. Taman nasional ieu boga wates jeung taman nasional anu ngaranna sarua di Kanada. Taman Nasional Glacier kawentar ku kaénndaha ...

                                               

Taman Nasional Grand Teton

Taman Nasional Grand Teton nyaéta taman nasional anu perenahna di nagara bagian Wyoming, Amérika Sarikat. Taman nasional ieu aya di kiduleun Taman Nasional Yellowstone. Taman nasional ieu legana kira-kira 130.000 héktar, anu ngawengku tegalan anu ...

                                               

Taman Nasional Redwood

Taman Nasional Redwood nyaéta taman nasional anu perenahna di California, Amérika Sarikat. saperti ngaranna, Redwood, anu hartina kai beureum mangrupa cicirén has tempat ieu. Taman Nasional ieu kawentar ku tatangkalanana anu jangkung pisan, malah ...

                                               

Taman Nasional Zion

Taman Nasional Zion nyaéta taman nasional anu perenahna di nagara bagian Utah, Amérika Sarikat. Taman nasional ieu mangrupa taman nasional anu munggaran anu aya di nagara bagian éta. Taman Nasional ieu kawentar ku Zion Canyon -na.

                                               

Pulo komodo

Taman Nasional Komodo ayana di antara Propinsi Nusa Tenggara Barat jeung Nusa Tenggara Timur, Taman ieu ngawengku tilu pulo gedé nyaéta Pulo Komodo, Pulo Rinca, sarta Pulo Padar sarta sababaraha pulo leutik jeung wewengkon darat kira-kira 603 km² ...

                                               

Taman Nasional Wakatobi

Daérah perairan sagara di Indonésia bagian wétan nepi ka ayeuna masih jadi segitiga terumbu karang pangalusna di dunya. Salah sahijina nyaéta Taman Nasional Wakatobi di Kabupatén Buton, Sulawesi Tenggara. Taman Nasional Wakatobi miboga potensi su ...

                                               

Panu

Panu atawa hapur dikenal dina istilah médis Tinea versicolor nyaéta panyakit infeksi ku jamur dina kulit anu nyababkeun titik bodas atawa coklat ngora dina kulit,atawa ngaran lain panyakit panu nyaéta Tinea Versikolor. Panyakit panu disababkeun k ...

                                               

Rorombéheun

Rorombéheun nyaéta salah sahiji panyakit kulit nu narajang dampal suku manusa. Cirina mangrupa dampal suku nu bareulah, utamana dina lebah sisi-sisi dampal.

                                               

Sasanggaleun

J Sasanggaleun nyaéta aréa kulit nu ngandelan minangkana mah réspons kana tekenan, teueulan, atawa iritasi lianna. Ngagasrok mun mindeng teuing mah atawa tarik teuing bakal nyumebabkeun lécét nu satuluyna ngamungkinkeun bijilna sasanggaleun. Ari ...

                                               

Kifosis

Kifosis nyaéta gangguan tulang tonggong progrésif nu ngajadikeun tonggong luhur bengkung ka hareup sacara abnormal, ngabalukarkeun kalainan tulang nu kadang-kadang katémbong bongkok. Kifosis mangrupa bengkung ti tukang ka hareup. Sababaraha bengk ...

                                               

Lordosis

Lordosis nyaéta salah sahiji kondisi kalainan tulang tonggong bagian handap nu nyababkeun tulang tonggong bagian handap béngkok kaleuleuwihan. Tulang tukang miboga wangun dasar kawas kurva ti bagian beuheung nepi ka tonggong luhur. Sedengkeun din ...

                                               

Skoliosis

Skoliosis nyaéta kalainan nu ngabalukarkeun béngkokan abnormal dina tulang tukang. Nu katarajang skoliosis miboga tulang tonggong wangun "S" atawa "C" jeung kondisi ieu bisa jadi ka lalaki atawa awéwé. Skoliosis mangrupa kondisi béngkokna tulang ...

                                               

Hida (karéta)

Hida nyaéta kareta limited express nu dioperasikeun ku Central Japan Railway Company sapanjang Jalur Utama Takayama di Jepang tengah. Ieu layanan mimiti ti Nagoya liwat Gifu jeung Gero terus Takayama salila dua jam. Sanggeus banjir dina taun 2004 ...

                                               

Raichō

Raichō nyaéta kareta limited express antara Osaka jeung Kanazawa, Jepang, ngagunakeun bagéan ti Jalur Utama Tōkaidō, Kosei Line, jeung Jalur Utama Hokuriku. Dioperasikeun ku West Japan Railway Company.

                                               

Shinano (karéta)

Shinano jeung Wide View Shinano nyaéta kareta limited express di Jepang nu dioperasikeun ku JR Central ti Nagoya jeung Osaka ka Nagano, ngaliwatan Matsumoto.

                                               

Azusa (karéta)

Azusa nyaéta layanan éksprés terbatas nu dioperasikeun ku JR East, antara Stasion Shinjuku jeung Stasion Matsumoto liwat Jalur Utama Chūō jeung Jalur Shinonoi. Ieu layanan munggaran taun 1966. Layanan "Super Azusa" mimiti dibuka dina bulan Désémb ...

                                               

Kaiji (karéta)

Kaiji nyaéta layanan kareta limited express di Jepang dioperasikeun ku East Japan Railway Company. Kareta ieu antara Shinjuku Station di Tokyo jeung Kōfu Station di Kōfu, Yamanashi liwat Jalur Utama Chūō.

                                               

Telkom-3

Telkom-3 mangrupa satelit komunikasi Indonesia anu leungit alatan kagagalan ngapung dina tanggal 6 Agustus 2012. Diwangun ku ISS Reshetnev pikeun operator télékomunikasi Indonésia PT Telekomunikasi Indonesia. Hal ieu didasarkeun kana beus Ekspres ...

                                               

Citilink

Citilink mangrupa pausahaan penerbangan berbiayaa mirah nu puseur na di Jakarta. Citilink ogé mangrupa anak pausahaan ti maskapai penerbangan Garuda Indonesia.

                                               

Indonesia AirAsia

Indonésia AirAsia nyaéta salah sahiji parusahaan penerbangan nu ongkosna murah, nu puseur na aya di Jakarta. Parusahaan ieu ngajadwalkeun panerbangan domestik jeung internasional, parusahaan ieu mangrupa anak perusahaan ti Raksasa penerbangan ong ...

                                               

Lion Air

Kuala Lumpur - Bandara Internasional Kuala Lumpur Singapura - Bandara Internasional Changi Ho Chi Minh - Bandara Internasional Tan Son Nhat Jeddah - Bandara Internasional King Abdul Aziz Penang - Bandara Internasional Penang

                                               

Sriwijaya Air

Sriwijaya Air mangrupa ngaran salah sahiji pausahaan panerbangan di Indonésia. Sriwijaya Air ngalayanan rute panerbangan domestik jeung internasional.

                                               

Asiana Airlines

Asiana Airlines nyaéta hiji pausahaan penerbangan nu puseurna di Seoul, Korea Kidul tur mangrupa salah sahiji tina dua pausahaan penerbangan Koréa Kidul panggedena marengan Korean Air. Asiana mangrupa anggota Star Alliance tur ngoprasikeun layana ...

                                               

Malaysia Airlines

Malaysia Airlines nyaéta parusahaan penerbangan nasional Malaysia, nu ngalayanan tujuan internasional jeung domestik. MAS mangrupa salah sahiji tina opat parusahaan penerbangan nu meunang bentang-5 ti Skytrax.

                                               

Sélér Asmat

Sélér Asmat mangrupa sélér anu aya di Papua, seler ieu kasebut pangsohorna. maranéhna kasohor lain alatan dina morona waé tpi ogé alatan ide-ide unik sarta désain ukiran kai nu éndah. Ngaran sélér ieu meureun tina kecap Asmat salaku Akat nu nurut ...

                                               

Daptar Gubernur Jawa Kulon

Gubernur Jawa Kulon nyaéta kepala daérah tingkat I anu mégang jabatan dina pamaréntahan Jawa Kulon baréng Wakil Gubernur jeung 120 anggota Déwan Pangwakil Rahayat Jawa Kulon. Gubernur jeung Wakil Gubernur Jawa Kulon dipilih tiap 5 tahun sakali. G ...

                                               

Vlad Drakula

Vlad III, Vlad Drakula, Drăculéa, atawa Dracula, sanggeus maot katelah Vlad Panyula, tilu kali ngawasa Wallachia, utamana ti 1456 nepi ka 1462, mangsa Kasultanan Utsmani nalukkeun Balkan. Bapana, Vlad II Dracul, anggota Ordo Naga anu diadegkeun p ...

                                               

Muhammad al-Fatih

Méhméd II, ogé disebut Muhammed bin Murad, Mehmed the Conqueror, jeung Fatih Sultan Mehmed, sultan Usmani anu mimitina ngawasa sakeudeung ti Agustus 1444 nepi ka Séptémber 1446, salajengna ti Pébruari 1451 nepi ka Méi 1481. Dina umur 21, anjeunna ...

                                               

Jacques Cartier

Jacques Cartier, nami baptisna Jakez Karter, nyaéta penjelajah Perancis nu kasohor minangka salah sahiji penjelajah utama Kanada.

                                               

Jang Hui-bin

Manéhna mangrupa anak pikeun Hyéon Hangul: 장형, Hanja: 張炯 jeung Nyonya Yun ti Wangsa Yun Papyéong, ngaran pribadina Jang Ok-jéong Hangul: 장옥정, Hanja: 張玉貞. Ok-jéong jadi saurang dayang Ibu Ratu Jangnyéol ratu kadua Raja Injo. Taun 1686, R ...

                                               

Ratu Inhyeon ti Joseon

Manéhna berasal ti Wangsa Min Yéoheung, putri kadua Min Yu-jung Hangul: 민유중, Hanja: 閔維重 1630–1687 jeung pamajikan kaduana, Nyonya Song ti klan Song Eunjin. Manéhna kawin jeung Raja Sukjong salaku ratu kaduana dina taun 1681, keur yuswana 14 ...

                                               

Sukjong ti Joseon

Raja Sukjong dilahirkeun tanggal 15 Agustus 1661, anak Raja Hyéonjong jeung Ratu Myéongséong di Istana Changdeok. Ngaranna Yi Sun. Sukjong jadi Putra Mahkota dina taun 1667, tuluy jadi raja Dinasti Joséon ka-19 ti taun 1674. Sukjong mangrupa poli ...

                                               

Choe Suk-bin

Selir Karajaan Suk ti wangsa Haéju Choe nyaéta salah sahiji selir Raja Sukjong ti Joseon anu dipikawanoh. Selir Suk dilahirkeun taun 1670 poé kagenep bulan lunar kasabelas dina taun kasabelas pamaréntahan Raja Hyeonjong ti Joseon. Manéhna mangrup ...

                                               

Ratu Inwon ti Joseon

Ratu Inwon dilahirkeun taun 1687, dina kadua puluh salapan bulan lunar taun katilu belas pamaréntahan Raja Sukjong, Ratu Inwon mangrupa anak kadua Kim Joo-shin Hangul: 김주신, Hanja: 金柱臣 jeung Nyonya Jo ti Wangsa Imchéon Jo Hangul: 임천 조씨, ...

                                               

Ratu Jeongseong ti Joseon

Ratu Jéongséong ti wangsa Séo Dalséong nyaéta pamajikan kahiji sarta ratuna Raja Yeongjo ti Joseon, raja ka-21 Dinasti Joseon. Manéhna berasal ti Wangsa Dalséong Séo. Ratu Jéongséong mangrupa anak ti Séo Jong-jé jeung Nyonya Lee. Dina bulan Nopém ...

                                               

Yeongjo ti Joseon

Raja Yéongjo nyaéta raja ka-21 Dinasti Joseon. Maréntah salila 52 taun, di jaman ieu ajaran Konfusianisme berkembang. Manéhna nyaéta anak Raja Sukjong jeung Choe Suk-bin. Taun 1724, saenggeus Raja Gyeongjong pupus, Pangéran Yéoning diangkat jadi ...

                                               

Leonhard Euler

Léonhard Euler nyaéta salah saurang ahli matématika jeung fisika Swiss. Euler dianggap salah saurang ahli matématika brilian dina abad ka 18 sarta panggedéna salila ieu; kaasup nu pangproduktifna tur ngumpulkeun hasil karyana dina leuwih ti 70 ji ...

                                               

Ratu Seonui ti Joseon

Ratu Séonui 1705 - 1730, nyaéta permaisuri Raja Gyéongjong ti Joséon, pangawasa ka-20 Dinasti Joséon. Manéhna ti Wangsa Éo 선의왕후 어씨. Nyonya Éo kawin jeung Putra Mahkota Yun calon Raja Gyéongjong saenggeus Putri Makota Danui pupus. Taun 1720, ...

                                               

Ratu Jeongsun ti Joseon

Ratu Jéongsun ti wangsa Kim Gyéongju nyaéta pamajikan Raja Yeongjo sarta pamangku tahta karajaan Joséon ti taun 1800 - 1805 pikeun buyut téréna anu leutik kénéh, Sunjo ti Joseon. Manéhna asalna ti Wangsa Kim Gyéongju.

                                               

Jeongjo ti Joseon

Raja Jéongjo nyaéta raja ka-22 Dinasti Joseon. Manéhna jadi pewaris tahta aki na, Raja Yeongjo sarta digentikeun ku anakna, Raja Sunjo. Raja Jéongjo nyaéta anak ti Putra Mahkota Sado jeung Putri Mahkota Hyégyeong. Ngaran aslina Yi San Tuluy, Raja ...

                                               

Herman Muntinghe

Herman Warner Muntinghe nyaéta urang Walanda anu nyekel kalungguhan penting, boh sabot Hindia Walanda dikawasa ku Republik Bataf, Perancis, Inggris boh pamaréntah Walanda dina mangsa Komisaris Jenderal. Dina mangsa budak, putra ti Mr. Scato M ti ...

                                               

Thomas Stamford Bingley Raffles

Sir Thomas Stamford Bingley Raffles nyaéta Gubernur-jenderal Hindia Walanda anu pangbadagna. Manéhna nyaéta saurang warganagara Inggris. Manéhna disebutkeun ogé pangadeg dayeuh sarta nagara dayeuh Singapura. Manéhna salah saurang Inggris anu pang ...

                                               

Sierk Coolsma

Sierk Coolsma 26 Januari 1840 – 20 Maret 1926 nyaéta saurang misionaris Protéstan Walanda anu loba nyieun tulisan ngeunaan basa Sunda. Gumelar di Walanda, manéhna jadi misionaris nalika umur 20 taunan sarta datang ka Hindia Walanda taun 1865. Din ...

                                               

Roald Amundsen

Roald Engelbregt Gravning Amundsen nyaéta urang Norwégia nu jadi penjelajah wewengkon kutub. Anjeunna mingpin ékspédisi ka Antartika munggaran nu suksés ngajalajah ka kutub kidul antara taun 1910 jeung 1912. Amundsen lahir di Borge deukeut Fredri ...

                                               

Ichiyō Higuchi

Ichiyō Higuchi nyaeta novelis asal Jepang ti Zaman Meiji. Ti saprak Nopémber 2004, lukisan potrétna nghias kartu kertas Jepang dina fraksi 5.000 yen. Anjeunna diajar nyerat waka tina Utako Nakajima sareng novél tina Tōsui Nakarai. Karya-karyana u ...