ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 70




                                               

Stasion Tebet

Stasion Tebet nyaéta hiji stasion karéta nu aya di Tebet, Jakarta Kidul DKI Jakarta, Indonésia. Stasion ieu aya di Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngalayanan KRL Commuter Line.

                                               

Stasion Tegal

Stasion Tegal nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu A anu perenahna di wates antara Kalurahan Panggung jeung Slerok, Kacamatan Tegal Timur, Tegal. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +4 méter ieu mangrupa stasion KA pangkulonna di Daérah ...

                                               

Torowongan Sasaksaat

Torowongan Sasaksaat nyaéta torowongan jalur karéta api anu diwangun ku SS antara taun 1902-1903. Torowongan anu miboga nomer wangunan Hikmat 503 ieu aya di jalur antara Purwakarta jeung Padalarang di km 143+144 antara Stasion Sasaksaat jeung Sta ...

                                               

Torres de Serranos

Torres de Serranos basa Valénsia: ; "Gapura Serrano" nyaéta salah sahiji tina dua belas gapura nu ngadeg sapanjang pinding dayeuh abad panengah kuna di Valencia, Spanyol. Dianggep minangka salah sahiji wangunan Valéncia pang- ikonis -na tur salah ...

                                               

Tugu Pahlawan

Pahlawan Tugu nyaéta tugu nu janten ciri Surabaya. jangkungna nyaéta 41.15 m sarta lingga ngawangun atanapi paku tibalik ka handap. Awak tugu ngawangun lengkungan aya 10 lengkungan, sarta dibagi kana 11 bagéan. Luhur, bagéan, sarta canalures hart ...

                                               

Stasion Universitas Pancasila

Stasion Universitas Pancasila nyaéta hiji stasion karéta api kelas II nu aya di Jl. Lenteng Agung Timur, Lénténg Agung, Jagakarsa, Jakarta Kidul. Stasion anu ngalayanan KRL Commuter Line ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu jadi st ...

                                               

Oskemen

Öskemen Basa Kazakh: Өскемен atanapi Ust-Kamenogorsk Basa Rusia: Усть-Каменого́рск nyaéta kota puseur administratif Propinsi Kazahstan Wétan di Kazakstan. Kota ieu dilayanan ku Bandar Udara Ust-Kamenogorsk.

                                               

Vanderbilt University

Vanderbilt University nyaéta hiji universitas risét swasta di Nashville, Tennessee, AS. Universitas ieu diadegkeun dina taun 1873, sarta dibéré ngaran anu sarua jeung pangusaha angkutan laut sarta kareta api "Commodore" Cornelius Vanderbilt, anu ...

                                               

Vlamertinge

Vlamertinge mangrupa hiji désa di propinsi Flanders Kulon, Bélgia sarta Borough kota Ypres. Puseur Désa Vlamertinge perenahna ngan di luar puseur dayeuh ti Ypres, sapanjang jalan utama N38 ka kota caket dieu di Poperinge. Sajaba puseur dayeuh Ypr ...

                                               

Pulo Wake

Pulo Wake mangrupa hiji atol karang; miboga garis basisir 12 mil di Samudra Pasifik Kalér. Mangrupa hiji téritori nu teu kaorganisasi jeung teu kagabung ti Amérika Sarikat, diusrus ku Biro Hubungan Insulér, Departemén Jero Nagri Amérika Sarikat. ...

                                               

Walungan Cisadané

Ci Sadané mangrupa hiji walungan nu panjangna 138 kilometres di béh kalér Jawa Barat, Indonésia. Ieu walungan cinyusuna aya di Gunung Mandalawangi, ngaliwatan Bogor katut Tangerang saméméh ngamalir ka Laut Jawa. Ieu walungan-walungan téh di Bante ...

                                               

Walungan Hrazdan

Walungan Hrazdan Basa Arménia: Հրազդան nyaéta walungan utama di Arménia. Walungan ieu huluna aya di beulah kalér-kulon Dano Sevan sarta ngalir ka kidul liwat Propinsi Kotayk jeung ibu kota Arménia, Yérévan. Walungan Hrazdan teras gabung jeunng Wa ...

                                               

Walungan Oka

Oka Basa Rusia: Ока́ nyaéta hiji walungan di Rusia, salah sahijii anak walungan Volga. Walungan ieu ngaliwatan Oryol, Tula, Kaluga, Moskwa, Ryazan, Vladimir, jeung Nizhny Novgorod. Panjang Walungan Oka leuwih ti 1.500 kilometres 930 mi. Ibu kota ...

                                               

Stasion Wanaraja

Stasion Wanaraja nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna d Wanasari, Wanaraja, Garut. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +692 ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi II Bandung. Saenggeus ditutup di taun 1983, stasion ieu, bareng ...

                                               

Stasion Waruduwur

Stasion Waruduwur nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Désa Kanci, Astanajapura, Cirebon. Sanajan stasion ieu ngaranna Waruduwur, tapi sacara administratip stasiun ieu lain di Désa Waruduwur, Kacamatan Mundu, tapi aya di wé ...

                                               

Stasion Warungbandrék

Stasion Warungbandrék nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Sukalilah, Cibatu, Garut. Stasion ieu diaranan Warungbandrék lantaran aya warung di deukeut stasion anu ngajual bandrék, inuman khas Sunda. Stasion ieu boga dua jalur, jalur 2 minan ...

                                               

Stasion Weleri

Stasion Weleri nyaéta stasion karéta api kelas I anu perenahna di Karangdowo, Weleri, Kendal. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +12 m ieu kaasup ka Daérah Operasi IV Semarang sarta mangrupa hiji-hijina stasion karéta api anu ngalayanan panum ...

                                               

Stasion Yogyakarta

Stasion Yogyakarta atawa disebut Stasion Jogjakarta - ogé dipikawanoh minangka Stasion Tugu - nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu A anu aya di Kota Yogyakarta. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +113 méter ieu mangrupa stasion pangged ...

                                               

Propinsi Zabul

Pikeun wewengkon historisna, tempo Zabulistan. Koordinat: 32.1°N 67.1°E  / 32.1; 67.1 Zabul basa Pastun: زابل basa Pérsia: زابل nyaéta salah sahiji propinsi di Apganistan.

                                               

Stasion Bulakamba

Stasion Bulakamba nyaéta stasion karéta api nonaktip kelas III/leutik anu perenahna di Bulakamba, Bulakamba, Brebes. Staison anu aya dina tingkat kaluhuran +5 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Nalika masih kénéh aktip, staison ieu b ...

                                               

Cagar Alam Pangandaran, Jawa Barat

Cagar Alam Pengandaran nyaéta cagar alam nu aya di Desa Pangandaran, Kec. Pangandaran, Kab. Pangandaran, Jawa Barat. Kawasan Cagar Alam Pangandaran nyaéta semenanjung leutik nu aya di basisir kidul Jawa Barat anu jadi wates basisir wétan jeung ku ...

                                               

Stasion Cilegéh

Stasion Cilegén nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Temiyang, Kroya, Indramayu. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +18 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 m ...

                                               

Gimpo

Pikeun kagunaan séjén tina Gimpo, tempo Gimpo disambiguasi. Gimpo nyaéta salah sahiji kota di Propinsi Gyeonggi, Koréa Kidul. Wawatesan jeung Incheon, nu babagi sisi muhara Walungan Han di Koréa Kidul, kawas Seoul jeung kota Paju katut Goyang. Ko ...

                                               

Himalaya

Himalaya + ālaya, sacara harfiah hartina "padumukan salju") nyaéta pagunungan di subbuana India anu misahkeun Pelat Indo-Gangetic ti Plato Tibét. Ieu pagunumngan téh pangrupa imah pikeun salapan tina sapuluh puncak pangluhurna di dunya, kaasup nu ...

                                               

Stasion Kadokangabus

Stasion Kadokangabus, nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Kedokangabus, Gabuswétan, Indramayu. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +18 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan ja ...

                                               

Stasion Karangtalun

Stasion Karangtalun nyaéta stasion karéta api barang kelas I anu perenahna di Karangtalun, Cilacap Utara, Cilacap. Lantaran stasion ieu aya di jero pabrik semén Holcim, otomatis stasiun ieu teu ngalayanan panumpang sarta ngan ngalayanan karéta an ...

                                               

Stasion Kediri

Stasion Kediri mangrupa stasion karéta api kelas badag tipeu C anu pererahna di Balowerti, Kediri, Kediri, tepatna di Jalan Stasion anu aya di wétan Jalan Dhoho, Kota Kediri. Stasion anu pererahna dina kaluhuran +68 m ieu kaasup Daérah Operasi VI ...

                                               

Organisasi keur Palarangan Pakarang Kimia

Organisasi keur Palarangan Pakarang Kimia Basa Inggris: Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons ; OPCW nyaéta hiji organisasi antarpamaréntah, markasna aya di Dén Hag, Walanda. Organisasi ieu majukeun sarta mariksaan kataatan kana Ko ...

                                               

Halteu Pasarkliwon

Halteu Pasarkliwon nyaéta halteu karéta api non-aktip anu perenahna di Kesugihan, Kesugihan, Cilacap. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +9 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Baheulana stasion ieu ngalayanan karéta api lokal ruteu K ...

                                               

Situ Cangkuang

Situ Cangkuang nyaéta salah sahiji situ nu aya di Désa Cangkuang, Kacamatan Lélés, Kabupatén Garut. Legana 340.775 Ha. Ieu situ sabagéanana katutupan ku kembang taraté. Aya hiji pulo leutik di tengah situ, nu di jerona aya Candi Cangkuang. Di saj ...

                                               

Stasion Telagasari

Stasion Telagasari nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Telagasari, Léléa, Indramayu. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +18 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeun ...

                                               

Telkom-2

TELKOM-2 nyaéta satelit komunikasi géosynchronous C-band anu diwangun dina Orbit pikeun nagara milik pausahaan télékomunikasi di Indonésia, PT Telekomunikasi Indonésia Tbk. TELKOM-2 junun diapungkeun 16 Nopémber 2005, sarta ditempatkeun di orbit ...

                                               

Stasion Terisi

Stasion Terisi nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Karangasem, Trisi, Indramayu. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +18 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 ...

                                               

Waduk Jatigedé

Waduk Jatigedé nyaéta hiji waduk nu keur diwangun di Kabupatén Sumedang. Pangwangunan ieu waduk geus lila dirarancang tur prosés pangwangunanana masih kénéh lumangsung tepikeun ka kiwari. Ieu waduk diwangun ku cara ngabendung aliran Walungan Cima ...

                                               

Afrika Kalér

Afrika Kalér nyaéta sebutan pikeun wewengkon nu ngajrek di sapanjang basisir kalér Afrika sarta wawatesan langsung jeung Laut Méditérania. Ti mangsa saméméh Maséhi, Afrika Kalér jadi wewengkon nu stratégis ku sabab posisina anu deukeut jeung Érop ...

                                               

Afrika Kidul

Afrika Kidul minangka salah sahiji nagara di bagéan kidul Buana Afrika. Di sabeulah kulon nagara ieu aya Samudera Atlantik, sedengkeun sabeulah wetanna aya Samudera Hindia. Bates antara dua samudera ieu kawanoh ku ngaran Tanjung Harepan, nu jadi ...

                                               

Afrika Sub-Sahara

Tanjung Verde Afrika Kulon Madagaskar Afrika Kidul Seychelles Afrika Wétan São Tomé dan Príncipe Afrika Kulon Komoro Afrika Kidul Mauritius Afrika Kidul

                                               

Afro-Érasia

Afro-Érasia atawa pondokna mah Afrasia atawa Érafrasia nyaéta istilah nu dipaké keur nerangkeun daratan panglegana di bumi. Mindeng ogé katelah minangka hiji buana nu ngawengku buana Afrika katut Érasia. Daratanana ngawengku 84.980.532 kilométer ...

                                               

Amérika (disambiguasi)

Dina basa Sunda, Amérika biasana nujul ka Amérika Sarikat, tapina bisa ogé nujul ka: Amérika Kidul- sawatara nagara Amérika buana - kawengku Amérika Kalér, Amérika Tengah, Amérika Kidul Amérika Tengah - sawatara nagara Amérika Latin Amérika Kalér ...

                                               

Gunung Ceremé

Gunung Ceremé atawa Caremé atawa Ciremai mangrupa gunung nu asup kana golongan stratovulkano nu simetris nu aya di Jawa Kulon, Indonésia. Kawah Geger Halang nu legana 4.5 – 5 km aya di punclutna. Ngabeledugna gunung ieu relatif teu tangtu sapanja ...

                                               

Gunung Guntur

Gunung Guntur nyaéta salah sahiji gunung nu aya di Kabupatén Garut, perenahna aya di Kampung Dukuh Desa Pananjung Kecamatan Tarogong Kalér, 3 km ti ibukota Kecamatan Tarogong Kalér jeung 7 km ti ibukota Kabupatén Garut. Legana ieu gunung kurang l ...

                                               

Gunung Kelud

Gunung Kelud nyaéta hiji gunung seuneuan nu perenahna di pulo Jawa, Indonesia. Siga lolobana gunung seuneuan di Indonésia, Gunung Kelud kawentar ku gedéna bitu salila sajarahna. Malahan mah, taun 2007 gunung ieu keur dina mangsa-mangsa tatahar ré ...

                                               

Gunung Papandayan

Gunung Papandayan salah sahiji gunung anu aktip kénéh, jangkungna 2665m di luhur permukaan laut, Gunung Papandayan mangrupa salah sahiji objék wisata di Garut. Ieu tempat wisata anu kasohor utamana pikeun jalma anu resep naék gunung. Jarak ti kot ...

                                               

Gunung Agung

Gunung Agung nyaéta salasahiji gunung nu perenahna di Propinsi Bali, Indonésia. Dina 3.142 m saluhureun laut, ieu stratovolcano mangrupa gunung pangluhurna di Pulo Bali. Ieu gunung aya di Kacamatan Rendang, Kabupatén Karangasem, Propinsi Bali. Gu ...

                                               

Gunung Rinjani

Gunung Rinjani nyaéta hiji gunung seuneuan aktip di Indonesia nu perenah di Pulo Lombok. Luhurna 3.726 m, mangrupa gunung pangluhurna kadua di Indonésia. Bitu munggaran kajadian September 1847. Bitu panganyarna 1 Oktober 2004. Gunung seuneuan ieu ...

                                               

Vanuatu

Vanuatu, ngaran resmina Républik Vanuatu, mangrupa nagara pulo nu aya di Samudra Pasifik kidul. Kapuloan ieu perenahna 1.750 km di wétaneun Australia béh kalér, 500 km wétan kaléreun Kalédonia Anyar, kuloneun Fiji jeung kiduleun Kapuloan Solomon. ...

                                               

Daptar walungan di Indonésia

Pameriliun Simpang Balek Basai Sukadana Kambas Tuiangbawang Sekampung Seputih Semah Jepara

                                               

Astéroid Amor

Asteroid Amor nyaéta kelompok astéroid deukeut Marcapada anu dingaranana tina astéroid 1221 Amor. Astéroid dina ieu kelompok ngadeukeutan orbit Marcapada, tapi teu ngaliwatanna. lolobanana mah astéroid Amor ngaliwatan orbit Mars. Dua satelit alam ...

                                               

Astéroid Apollo

Asteroid Apollo nyaéta kelompok astéroid deukeut Marcapada nu dingaranan ti 1862 Apollo, astéroid Apollo munggaran nu kapanggih. Astéroid dina ieu kelompok ngarupakeun astéroid palintas Marcapada nu mibanda sumbu semimayor orbital anu leuwih bada ...

                                               

Sapardi Djoko Damono

Prof. Dr. Sapardi Djoko Damono nyaéta hiji pujangga indonesia dipikawanoh pikeun sajak liris, sarta anu geus loba dianggap salaku pelopor puisi liris di Indonésia.