ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 69




                                               

Propinsi Nangarhar

Nangarhar nyaéta salah sahiji ti 34 propinsi di Apganistan. Propinsi ieu aya di beulah wétan nagara. Ibu kotana nyaéta Jalalabad. Propinsi ieu miboga populasi 1.383.900 jiwa.

                                               

Propinsi Nimruz

Nimruz nyaéta salah sahiji ti 34 propinsi di Apganistan. Propinsi ieu aya di beulah kidul-kulon nagara. Propinsi ieu wawatesan jeung Iran sareng Pakistan.

                                               

Pulo Norfolk

Pulo Norfolk ; basa Norfuk: Norfuk Ailen) mangrupa hiji pulo leutik di Samudra Pasifik aya antara Australia, Selandia Anyar, jeung Kaledonia Anyar. Pulo ieu mangrupa bagian ti Pasamakmuran Australia, tapi mioga kawasa pamaréntahan sorangan nu gedé.

                                               

Stasion Notog

Stasion Notog nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Gambarsari, Kebasén, Banyumas. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +25 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 ...

                                               

Propinsi Nuristan

Artikel ieu ngeunaan hiji propinsi di Apganistan. Nuristan ogé mangrupa ngaran nu diajukeun pikeun Propinsi Khyber-Pakhtunkhwa di Pakistan. Nuristān, ogé diéjah Nurestān atanapi Nooristan, nyaéta hiji propinsi di Apganistan. Puseur administratifn ...

                                               

Oblast Rostov

Rostov oblast nyaéta hiji subjék féderal di Rusia. Puseur administratifna nyaéta kota Rostov-sa-Don. Populasi: 4.231.355.

                                               

Stasion Padalarang

Stasion Padalarang nyaéta hiji stasion karéta anu perenahna di Jalan Cihaliwung Kertamulya, Padalarang, Bandung Kulon. Stasion nu aya di tingkat kaluhuran +695 mdbs ieu aya di Daérah Operasi II Bandung. Stasion ieu mangrupa stasion panggedéna di ...

                                               

Propinsi Paktia

Paktia, nyaéta salah sahiji ti 34 propinsi di Apganistan. Propinsi ieu aya di beulah wétan nagara. Ibu kotana nyaéta Gardez.

                                               

Propinsi Paktika

Paktika nyaéta salah sahiji ti 34 propinsi di Apganistan. Propinsi ieu aya di beulah kidul-wétan nagara. Ibu kotana nyaéta Sharana.

                                               

Parramatta

Parramatta dikecapkeun /ˈpærɑːmætɑː/ nyaéta pasisian di béh kuloneun Sydney, New South Wales, Australia. Ayana dina gundukan Walungan Parramatta, 23 kilometres 14 mi béh kuloneun distrik bisnis puseur Sydney, kurang leuwih aya dina deukeuteun pus ...

                                               

Stasion Parungkuda

Stasion Parungkuda nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Parungkuda, Parungkuda, Sukabumi. Stasion ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta sarta miboga tilu jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion Parungkuda ngan ngalayanan karéta ...

                                               

Stasion Pasar Minggu Baru

Stasion Pasar Minggu Baru nyaéta hiji stasion karéta api kelas II nu aya di wates antara Kacamatan Pancoran jeung Pasar Minggu, pasna di Kalurahan Pancoran jeung Pejaten Timur. Stasion anu boga tingkat kaluhuran +29 méter ieu ngan ngalayanan KRL ...

                                               

Stasion Pasar Minggu

Stasion Pasar Minggu nyaéta hiji stasion karéta api kelas I nu aya di Pasar Minggu, Jakarta Kidul. Stasion ieu aya di tingkat kaluhuran +36 méter. Stasion ieu perenahna di deukeut puseur balanja Ramayana jeung Borobudur. Di deukeut stasion ieu og ...

                                               

Stasion Pasar Senén

Stasion Pasar Senén atawa sok disebut ogé Stasion Senén nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu A anu perenahna di Senén, Senén, Jakarta Pusat, pasna di wilayah anu ramé deukeut Gelanggang Remaja Planét Senén sarta puseur balanja Pasar Senén; ...

                                               

Halteu Pasirhayam

Halteu Pasirhayam nyaéta halteu karéta api nonaktif kelas III/leutik anu perenahna di Sirnagalih, Cilaku, Cianjur. Halteu anu kaluhuranna +448 méter ieu kaasup Daérah Operasi II Bandung. Halteu ieu ditutup kira-kira dékadeu 1980/1990-an.

                                               

Stasion Pasirjéngkol

Stasion Pasirjéngkol nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di wates antara Désa Sukahaji jeung Désa Sukasono, Sukawening, Garut, Kabupatén Garut. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +674 ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I ...

                                               

Stasion Patuguran

Stasion Patuguran nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Winduaji, Paguyangan, Brebes. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +156 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeu ...

                                               

Patung Liberty

Patung Liberty patung buta nu aya dina pulo liberty di muara Hudson di New York harbor, Amérika Sarikat. Patung ieu dileler Perancis ka Amérika Sarikat dina ahir abad ka-19 jeung simbol ngabagéakeun nu datang, imigran jeung Amerika balik. Patung ...

                                               

Stasion Pekalongan

Stasion Pekalongan nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu C anu perenahna di Bendan Kergon, Pekalongan Barat, Pekalongan. Stasion ieu aya di tempat anu stratégis lantaran percis berada di sisieun Jalan Pantura anu ngaliwatan Kota Pekalongan. ...

                                               

Stasion Pemalang

Stasion Pemalang nyaéta stasion karéta api kelas I anu perenahna di Pelutan, Pemalang, Pemalang. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +6 méter ieu aya di Daérah Operasi IV Semarang; mangrupa stasion panggedéna sarta hiji-hijina stasion anu ngal ...

                                               

Pertamina Tower

Pertamina Tower nyaéta wangunan pencakar langit nu perenahna di Jakarta Kidul, Indonésia. Ieu wangunan didesain ku Skidmore, Owings & Merrill LLP nu atos direncanakeun ti 2012, tapi ditunda pangwangunanna dina taun 2014. Ieu wangunan direncanakeu ...

                                               

Stasion Pondok Jati

Stasion Pondok Jati - baheulana disebut Stasion Gang Solitude nyaéta ngaran stasion karéta api kelas III/leutik di Palmeriam, Matraman, Jakarta Timur. Stasion anu terletak dina kaluhuran +14 m ieu kaasup tina Daérah Operasi I Jakarta jeung nglaya ...

                                               

Halteu Pondok Leungsir

Halteu Pondok Leungsir nyaéta halteu karéta api non-aktip anu perenahna di Cisandé, Cicantayan, Sukabumi. Halteu ieu ngan boga hiji Baheulana, halteu ieu ngalayanan karéta api Bumi Geulis jurusan Bogor jeung Sukabumi, ngan pas rangkéan KRD Bumi G ...

                                               

Halteu Pondok Rajeg

Halteu Pondok Rajeg nyaéta halteu karéta api non-aktip anu perenahna di Pondok Rajeg, Cibinong, Bogor. Sanajan jalur karéta api Citayam-Nambo geus dilayanan KRL Commuter Line, halteu ieu henteu dilayanan ku KRL. Wangunan halteu ieu geus ruksak sa ...

                                               

Stasion Prupuk

Stasion Prupuk nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Prupuk Utara, Margasari, Tegal. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +36 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu mangrupa stasion pangkalérna di Daop 5 Purwoker ...

                                               

Stasion Purwakarta

Stasion Purwakarta nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Nagritengah, Purwakarta, Purwakarta. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +84 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi II Bandung. Di deukeut stasion ieu aya urut dipo lokomotip. ...

                                               

Stasion Purwokerto

Stasion Purwokerto nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu A anu perenahna di gigireun Kota Purwokerto, Kabupatén Banyumas, pasna di Kober, Purwokerto Kulon, Banyumas. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +75 m ieu mangrupa stasion panggedé ...

                                               

Rayon Qazakh

Pikeun ibu kota ti Rayon ieu, tingali Qazax Gazakh nyaéta hiji rayon di Azerbaijan. Rayon ieu miboga éksklave di Arménia, Yukhari Askipara jeung Barkhudarli, nu mana duanana aya dina kakawasaan Arménia nalika Perang Nagorno-Karabakh.

                                               

Rajabasa

Rajabasa hiji terasing 1281-m-luhur conical gunung sapanjang Selat Sunda nu aya di paling Kidul-Wétan point of Sumatra. Geus well-dilestarikan 500 x 700 m gempungan kawah jeung swampy lantai. Gunung papandayan téh ditutupan ku vegetasi. Sanajan f ...

                                               

Stasion Rajamandala

Halteu Rajamandala nyaéta hiji halteu karéta api anu perenahna di Mandalasari, Cipatat, Bandung Kulon, Jawa Kulon. Stasion ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi II Bandung. Sabada geus lila teu aktip, kiwari jalur karéta api Cianjur-Padalarang euke ...

                                               

Stasion Rajawali

Stasion Rajawali mangrupa stasion karéta api kelas III/leutik anu pererahna di Jalan Industri 1, Gunung Sahari Utara, Sawah Besar, Jakarta Pusat. Stasion anu pererahna dina kaluhuran +4 m ieu kaasup tina Daérah Operasi I Jakarta. Kiwari Stasion R ...

                                               

Stasion Randegan

Stasion Randegan nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Karangasem, Sampang, Cilacap. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +11 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung ...

                                               

Halteu Ranji

Halteu Ranji nyaéta halteu karéta api non-aktip anu perenahna di Kebonpedes, Kebonpedes, Sukabumi. Halteu ieu kaasup Daérah Operasi II Bandung, sarta jadi stasion pangkulonna di daop éta. Baheula halteu ieu ngalayanan karéta api Cianjuran rélasi ...

                                               

Ras Tanura

Ras Tanura Ras Tannūrah, رأس تنورة nyaéta hiji kota di Propinsi Asy-Syarqiyah di Arab Saudi. Wewengkonna aya di hiji semenanjung nu ngarah ka Teluk Pérsia. Ras Tanura dihubungkeun jeung Jalan Raya Zhahran-Jubail nu ngahubungkeunana ka kota-kota n ...

                                               

Saba

Pikeun kagunaan séjén tina Saba, tempo Saba disambiguasi. Saba nyaéta hiji pulo Karibia jeung munisipalitas husus nu pangleutikna ti Walanda. Saba, kaasup Pulo Green, jadi munisipalitas husus dina nagara Walanda sanggeus pameupeusan Antillen Wala ...

                                               

Saidpur, Divisi Rangpur

Saidpur Syedpur Basa Benggala: সৈয়দপুর nyaéta hiji kota di Distrik Nilphamari, Divisi Rangpur, Bangladés. Bandar Udara Saidpur mangrupa salah sahiji bandar udara doméstik di Bangladés. Pabrik Karéta Saidpur, ngadeg taun 1870, nyaéta pabrik karét ...

                                               

Sangatte

Loka resmi wali Sangatte Blériot-Plage Sangatte dina loka Quid Ramatloka teu resmi Posisi Sangatte dina peta Perancis Citakan:Pas-de-Calais communes Citakan:PasdeCalais-geo-stub

                                               

Sasak Pasupati

Sasak Pasupati nyaéta sasak nu ngahubungkeun kalér jeung wétan Kota Bandung ngaliwatan lembah Cikapundung. Panjangna 2.8 km jeung lébarna 60 m. Sabagéan jalan ieu diwangun di atas Jalan Pasteur, nyaéta jalan lama nu jadi ciri has Kota Bandung. Sa ...

                                               

Stasion Sawah Besar

Stasion Sawah Besar mangrupa stasion karéta api kelas II anu pererahna di Jalan Krekot Jaya, Pasar Baru, Sawah Besar, Jakarta Pusat. Stasion ieu mangrupa salasahiji ti 7 stasion karéta api di Jakarta anu mangrupa bagian ti jalur rél layang. Stasi ...

                                               

Universitas Sebelas Maret

Universitas Sebelas Maret nyaeta paguron luhur nagri ti Indonesia anu aya di Kota Solo. Universitas ieu aktip ngawangun, nyayogikeun sababaraha bungkusan atikan tina diploma, sarjana, pascasarjana, jeung doktoral.

                                               

Selat Bosporus

Bosporus Basa Turki: Boğaziçi, Basa Yunani: Βόσπορος, Vosporos, Citakan:Lang-bg, Bosfora), sok disebut ogé Selat Istanbul, nyaéta hiji selat anu mangrupa wates Éropa jeung Asia. Selat Bosporus, Laut Marmara, jeung Selat Dardanelles mangrupa bagia ...

                                               

Stasion Semarang Poncol

Stasion Semarang Poncol atawa anu disebut ogé Stasion Poncol nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu B anu perenahna di Purwosari, Semarang Utara, Kota Semarang. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +3 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi IV ...

                                               

Stasion Semarang Tawang

Stasion Semarang Tawang atawa kadang disebut ogé Stasion Tawang nyaéta stasion kelas badag tipeu A di Tanjung Mas, Semarang Utara, Semarang. Stasion anu perenahna dina kaluhuran +2 métér ieu mangrupa stasion panggedena anu kaasup pangelolaan PT K ...

                                               

Rayon Shamakhi

Каталог землетрясений Российской Империи The Catalogue of the Earthquakes in the Russian Empire. Artikel ieu miboga téks ti hiji publikasi ayeuna domain umum: Encyclopædia Britannica. Cambridge University Press. Citakan:Shamakhi Rayon Citakan:Aze ...

                                               

Stasion Shin-Ōsaka

Stasion Shin-Ōsaka nyaéta stasion kareta di Yodogawa-ku, Osaka, Jepang. Ieu mangrupa terminal beulah kulon ti Tōkaidō Shinkansen, jeur terminal beulah wetan ti Sanyō Shinkansen. Shin-Ōsaka kira-kira 3 km ti Osaka Station. Stasion anyar ieu dijieu ...

                                               

Shizuoka, Shizuoka

Shizuoka sosobatan jeung kota: Stockton, California, Amerika Sarikat saprak 6 Oktober, 1959 Shelbyville, Indiana, Amerika Sarikat saprak 3 Nopember, 1989 Omaha, Nebraska, Amerika Sarikat saprak 1 April, 1965 Cannes, Perancis saprak 5 Nopember, 19 ...

                                               

Stasion Sidareja

Stasion Sidareja nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Sidamulya, Sidareja, Cilacap. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +5 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 minangka jalur ...

                                               

Stasion Sikampuh

Stasion Sikampuh nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Sikampuh, Kroya, Cilacap. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +8 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga tilu jalur kalawan jalur 2 minangka j ...

                                               

Stasion Sindanglaut

Stasion Sindanglaut nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Sindanglaut, Lemahabang, Cirebon. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +14 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga lima jalur kalawan jalur 2 ...

                                               

Stasion Slawi

Stasion Slawi nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Pakembaran, Slawi, Tegal. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +38 méter ieu kaasup ma Daérah Operasi V Purwokerto. Ti tanggal 22 Januari 2005, sistem pasinyalan di ieu stasion g ...