★ Free online encyclopedia. Did you know? page 6



                                               

8 Januari

2003 – Pasawat turki Airlines 634 murag deukeut ka Bandara Diyarbakir, Turki, killing sakabéh awak jeung 70 75 panumpang. 2003 – Pasawat Udara Midwest 5481 murag di Bandara Charlotte-Douglas, Charlotte, North Carolina, killing 21 urang sajeroeunn ...

                                               

8 Juli

1853 – Komodor Matthew C. Perry balayar maké kapal Susquehanna ka Basisir Tokyo, pangaruh beban jeung perdagangan di jawa Barat ka Jepang. 1889 - Surat kabar The Wall Street Journal mimiti sumebar. 1940 - bubuka Grand bandara Dumasar. Taun 1990 - ...

                                               

8 Juni

1783 - Opat Lalaki mimiti bitu teterusan nikakeun dalapan bulan, nyumebabkeun kalaparan jeung karacunan fluorin di Islandia. 1995 - Rasmus Lerdorf dileupaskeun vérsi awal tina basa kode PHP indit ka ngahasilkeun kaca web dinamis. 1968 - James Ear ...

                                               

8 Maret

1921 – SORE Spanyol sacara Eduardo Dato Iradier anu ditelasan salila kaluar ti gedong parlemen di Madrid. 1010 – Ferdowsi, panulis Parsi, lengkep puisi epikna, Shahnameh. 1947 Tilu – ratus-rebu prajurit Républik Cina narepi ka Taiwan dina insidén ...

                                               

8 Méi

1821 Perang Kamerdikaan Yunani: Yunani kalah Tentara di Perang Hotél Gravia. 1945 – Ahir pangbarontakan Praha, kiwari direuah-reuah salaku libur umum nasional di Républik céko. 2014 – Astrolabe pituduh alat palaut nu pangkolotna di dunya, ti taun ...

                                               

8 Nopémber

1968 – Vienna ngeunaan Sinyal Jalan ditanda tangan pikeun ngafasilitasi sinyal jalan intérnasional jeung pikeun ngaronjatkeun kasalametan di jalan, ku cara nyaragamkeun tina aturan-aturan nu rarambuan antara nagara narékenna. 2002 – Resolusi Déwa ...

                                               

8 Oktober

1769 – Kaptén James Cook balalbuh di Selandia Anyar Basisir Povery. 1856 – Perang Kadua Opium antara sababaraha kakuatan jawa barat ngalawan Cina. Taun 1912 – Balkan Wars Kahiji dimimitian, lamun Monténégro nyatakeun perang ka Kakawasaan Ustmani. ...

                                               

8 Pébruari

1965 – Eastern Air Garis Pangapungan 663 murag dina Rupa-Atlantik jeung ngajelegur, eta maéhan kabéh jalma jeroeunna. 1807 – dua poé awal perang, rusia jeung Prusia nyarerah ka Napoléon di Battle of Eylau. 2014 – Seuneu di salah sahiji hotél di M ...

                                               

8 Séptémber

1522 - Nu Spanyol, Juan de Elcano, tunggang kapal nu Victoria, balik ka Spanyol, pikeun ngarengsekeun lalampahan di sakuliah dunya sanggeus kahiji mimiti miang-na, dipingpin ku Ferdinand Magellan. 1978 - Revolusi Iran: Sahenteuna 88 démo di Teher ...

                                               

9 Agustus

48 SM – Julius Caesar kalah Pompey dina Perang di Pharsalus. Pompey terus kabur ka Mesir. 1810 – Napoleon nyapluk ti Westphalia salaku bagian tina Kakaésaran perancis Kahiji. 1974 - Richard Nixon janten Présidén Amérika Sarikat, nu kahiji nu amit ...

                                               

9 April

1865 – Perang Sipil Amérika: Robert E. Lee, bakal datang ka tentara Virginia ka Kalér 26.765 urang Ulysses S. Dibere di Appomattox gedong pangadilan, nu éféktif ahir perang. 1288 – Invasi Mongolia ka Vietnam: Pasukan Yuan dina taun Gaya Tran di B ...

                                               

9 Désémber

1956 – Pasawat Trans-Kanada Air Garis 810, Canadair Kalér Star, ragrag di deukeut Asa, British Columbia, Kanada, killing 62 urang dina jero kapal. 2017 – GAMBAR ditumpurludeskeun di Iraq. 1968 – Douglas Engelbart nembongkeun naon éta dipikawanoh ...

                                               

9 Januari

2007 – CEO Apple, Steve Jobs, posisi IPhone orisinil di Macworld in San Francisco. 1996 – Perang di Chechnya sacara Kahiji: Separatis Chechen mesatkeun serangan ka nu séjén hélikopter jeung mangka ka hiji rumah sakit di Kota Kizlyar di jeung kira ...

                                               

9 Juli

1807 – Perjangjian Tilsit Kadua ditaréken Perancis, Rusia jeung Prusia. 1401 – Wétan ka serangan Karajaan Jalayir jeung ngancurkeun Baghdad. 1916 - Dipikawanoh asosiasi maén bal Amérika Kidul CONMEBOL / CSF diadegkeun. 2017 – PM Iraq Haider al-Ab ...

                                               

9 Juni

1934 - Karakter cémé Donal Bébék kala indit ka dina film Wijaksana Saeutik Hen. 1572 - Pasukan turki réngsé perang ngarebut Siprus sanggeus ngirim tina armada nu anyar diarahkeun Don John Austria. Taun 1946 – Bhumibol Adulyadej jadi Raja Thailand ...

                                               

9 Maret

1226 – Sultan Khawarazmi, Jalaluddin, penaklukan Moscow, puseur urusan féderasi rusia. 1959 – Bonéka Sababaraha kahiji midang di Pameran dokumén hasil Internasional Amérika di New York. 1976 – Opat tilu puluh dua urang maot dina musibah waktu gan ...

                                               

9 Méi

1979 – Pangusaha Yahudi Iran, Habib Elghanian, ieu ditémbak pati, ngakibatkeun éksodus massa urang Yahudi ti Iran. 1936 – Italy sacara rasmi nyaplok Éthiopia nu nyandak leuwih ti ibu kota Addis Ababa dina tanggal 5 Méi. 2019 – sahenteuna 65 migra ...

                                               

9 Nopémber

1998 – pangadilan féderal US, dina urusan sipil panggedena dina sajarah Amérika, jeung maréntahkeun 37 calo pikeun mayar US$ 1.3 milyar ka invéstor NASDAQ, nu ditaripu salaku santunan. 2007 – Bundestag parlemen jeung federal jerman sarikat ngalua ...

                                               

9 Oktober

1192 - Richard Inggris, Jeung Wanda Singa, ninggalkeun Yérusalem jeung peuting. 1781 - American Urang di pamingpin George Washington jeung urang perancis nu ieu dipingpin ku comte de Rochambeau mimiti ngabombardir Yorktown, salaku tarung dina Per ...

                                               

9 Pébruari

1978 – Nu Budd posisi SPV-2000, a kareta nu kahiji anu bisa maju anak sorangan, di Philadelphia, Pennsylvania. 1943 – Perang Dunya II: Battle of Guadalcanal ngajarkeun keur Waktu. 1991 – tina pamilih dina Lithuania milih dina. 1900 – Turnamen Cup ...

                                               

9 Séptémber

1945 – Perang sino-basa Jepang Kadua: Karajaan Jepang rasmi dibikeun ka Cina. 1776 - Kongrés sacara rasmi méré ngaran Amérika Sarikat, jeung Amérika Sarikat Amérika, tinimbang ngaran heubeul Sarikat tina Koloni-Koloni Britania Koloni. 1993 - plo ...

                                               

Kalénder Tiongkok

Kalénder Dina kalénder ieu mangrupa lunisolar, uni tina unsur kalénder bulan jeung kalénder panonpoé. Di Cina kiwri, kalénder Gregorian anu dipaké pikeun di sapopoé, tapi kalénder ieu mangrupa Chinena masih dipaké pikeun nandaan libur public Cina ...

                                               

Asam dokosahéksaénoat

Asam dokosahéksaénoat, sadaya-cis -dokosa-4.7.10.13.16.19-héksaénoat, state cervonic asam) nyaéta hiji penting asam lemak omega-3. Dina kimia, nu DHA téh kaasup asam karboksilat nu boga rantay 22-karbon jeung genep beungkeut ganda nu cis, nu beun ...

                                               

Beling

Beling téh pangalusna atawa sesemplékan tina bahan kaca atawa bahan karajinan. Harti asal tina kecap beling téh nya éta ngomong bahan tina kaca atawa karajinan. Kabéhdieunakeun kecap beling ngalaman éséran tina harti nu leuwih heureut, nya eta pi ...

                                               

Gelas kertas

Kaca kertas cup sakali pamakéan nu dijieun tina kertas bahan, ari biasana mah sok coated kitu ogé jeung plastik pikeun nangtayungan cairanna teu miis atawa nyerep kertasna. Ieu piala kertas nu meureun jalma nu aya yén éta téh dijieun tina kertas ...

                                               

Gelas palastik

Cangkir plastik ieu complong di nu bahan dijieun tina plastik. Gelas ieu nu ilaharna dipaké pikeun wadah cai nginum. Sababaraha ieu mah nu aya pikeun pakéeun deui, bari lolobana mah karya séjén atawa sakali anjeun make eta dina lengkah saterusna ...

                                               

Kastroli

Minyak jarak atawa minyak-minyak jarak hiji sayur minyak anu dihasilkeun ti jarak buncis téh teu kaasup kulawarga kacang). Minyak-minyak jarak anu pohara versatil jeung ieu nyaéta heran komposisina, sabab ngandung 90% tina asam amino di risinoléa ...

                                               

Minyak taneuh

Minyak taneuh di nu basa Latinna téh pétroleum, nu hartina yén "minyak-batu, batu". Minyak taneuh eta bisa jadi ngahasilkeun minyak solar, parafin, bénsin, minyak pelumas, minyak, semir, bahan lilin, aspal, jeung loba rupa produksi pikeun sejénna ...

                                               

Bénzéna

Bénzéna atawa bénzén, ogé katelah C 6 H 6, PhH jeung bénzol nu sanyawa organik tina sistim cairan teu warnaan, éta téh gampang kaduruk, jeung seungit kaambeuna. Bénzéna téh karsinogén a, sarta ku kituna teu bisa dipaké salaku aditif pikeun béngsi ...

                                               

Aldehida

Molekul nu gugus karbonil, nyaeta Asam karboksilat. (Acid karboksilat) Workforce.

                                               

Formaldehida

Sanyawa kimia formaldehida, aldehid sahiji pangbasajanna, sistem gas, rumus sipat; H-2, KO. Waktu munggaran disintésis ku kimiawan rusia Aleksandr Butlerov taun 1859, tapi éta leuwih praktis nilai Hoffman taun 1867. Formaldehida dihasilkeun ku ng ...

                                               

Asam amino

Dina kimia, asam amino nyaéta molekul nu mana wae nu ngandung boh kelompok fungsi asam amino jeung karboksilat. Dina biokimia, nu hartina istilah jeung umum anu remen dipake pikeun ngarujuk ka asam amino nu alfa: asam amino gugus fungsi asam amin ...

                                               

Béréndélan biomolekul

Pikeun zat nu make awalan A - atawa α - kawas α-amilase, tempo dina hal ieu amilase. Hormon ACTH adrénokortikotropik. (The hormone ACTH adrénokortikotropik) Arginin. (Arginine) Albumin. Angioténsinogén. Askomisin. Asparagin. (Is asparagine) Aéquo ...

                                               

Kitin

Chitin n-hiji polimér N-asetilglukosamina, turunan glukosa. Ieu téh biopolimér dikandung dina dinding sél fungi, éksoskeleton artropoda jeung serangga (sireum, lebah jeung kukupu, di radula moluska. Chitin ogé gedé mangpaatnadina widang industri ...

                                               

Pananggalan radiométrik

Pananggalan radiométrik nyaéta hiji téhnik nu dipaké pikeun nangtukeun umur bahan dumasar kana pangaweruh laju uray isotop alami jeung kandunganana kiwari. Aya sababaraha métode nu akurasina, béaya, jeung skala waktuna béda.

                                               

Karbohidrat

Karbohidrat nyaéta hiji sanyawa kimia nu fungsi salaku perantara pikeun suplement nu tanggung jawab primér pikeun neundeun atawa pamakéan énérgi, bentuk nu séjén nyaéta pikeun indit ngaliwatan lemak jeung protéin. Nu karbohidrat kompléks nu diseb ...

                                               

Polimér

Polimér ngarupakeun hiji istilah umum nu dipaké pikeun ngajelaskeun molekul panjang. Molekul panjang téh diwangun ku unit struktural jeung unit réplikasi ieu kasambung ku beungkeut kimia. Prosés ngarobah unit-unit kana polimér anu disebut polimér ...

                                               

Kolagén

Kolagén mangrupa protéin anu aya dina awak manusa. Jumlah dina ngurangan awak nepi ka 30%. Kolagén mangrupa struktur mémbran pikeun ngabentuk tulang, huntu, sendi, otot, jeung kulit. Web Kolagén, mibanda daya tahan kuat ti efek tina tekenan. Kola ...

                                               

Logam alkali

Logam Alkali ngandung harti yén unsur ieu nu kaasup Grup 1 tabel periodik tina: litium, natrium, kalium, rubidium, césium, jeung fransium. Logam Alkali ieu conto rimbagan sipat dina tabel periodik, nu ti luhur ka handap tina nu ditempo homolog.

                                               

Santiago de Compostela

Santiago de Compostela dikembarkeun ka: Santiago de Cuba, diwangun ku Diego de Velázquez Cuéllar 1514. São Paulo, Brazil. Coimbra, Portugal, saprak 1994. Buenos Aires, Argentina, saprak 1980-an. Santiago de los Caballeros, Républik Dominika dina ...

                                               

Propinsi di Apganistan

Propinsi di Apganistan aya babagian administratif primér Afghanistan. Dina taun 2004, aya 34 propinsi. Unggal propinsi anu salajengna dibagi kana distrik. Pamaréntah propinsi dipingpin ku gubernur. Unggal propinsi nu diwakilkeun di pamaréntah Afg ...

                                               

Babagian administratif Arménia

Arménia dibagi kana 11 babagian administratif, 10 diantarana aya di propinsi, katelah marzer, atawa dina bentuk tunggalna, marz dina Basa arménia. Yérévan ngabogaan status husus salaku ibu kota nagara. Pupuhu eksekutif di unggal 10 marz nyaéta ma ...

                                               

Babagian administratif Azerbaijan

Eta sacara pulitisna, Azerbaijan kabagi kana: 1 kota. (1 the city of) 7 kacamatan. (7th district) 11 kota səhərlər, single– səhər. 59 kab rayonlar, singular ngukur. 1 républik otonom muxtar respublika, nu ngawengku. Ngukur-rayonna jeung dibagi ka ...

                                               

Babagian administratif Koréa Kidul

Koréa kidul téh dibagi jadi 8 propinsi, 1 a province of the otonomi husus, 6 kota metropolitan, jeung 1 ti kota husus. Anu salajengna dibagi kana hiji entitas nu leuwih leutik, éta téh hiji kota gedé, county a district, hiji kota leutik, kotapraj ...

                                               

Daptar éntitas subnagara

Di handap ieu runtuyan atawa sub-nasional, jeung sababaraha di antarana kamungkinan pikeun jadi bagian ti nagara anu dumasar kana aspék hukum, nu disusun dumasar abjad Latin nagara: Tempo ogé: ISO 3166-2 code pikeun ngabagi nagara dumasar nagara ...

                                               

Daptar nagara dumasar GDP (nominal)

Artikel ieu kaasup daptar nagara-nagara di dunya dumasar kana produk domestic gross, iwal kabéh barang sarta jasa dihasilkeun ku éta nagara dina taun éta dina tinimbangan. Nilai tina GDP of us nu dipikaresep ku di handap ieu diitung tina nilai tu ...

                                               

Indéks Persépsi Basilat

Saprak 1995, unggal taun Transparansi Internasional sacara ngaluarkeun Indéks persépsi korupsi di runtuykeun dumasar kana "the level mana korupsi bisa ditempo antara aparat pamaréntah jeung polikus." Dina 2003, puling pikeun 133 nagara, dina 2005 ...

                                               

Daptar nagara dumasar populasi

Artikel ieu mangrupa daptar nagara dumasar kana jumlah populasi, dumasa kana estimasi juli 1, 2005. Gambar ieu diperkirakeun pikeun taun 2005 ti U. N. sacara Populasi Dunya Prospek ngagunakeun tengah nilai varian tina lahir. Daptar ieu kaasup sak ...

                                               

Turki

Turki, resmina Républik Turki, nyaéta hiji nagara di wewengkon Eurasia nu ngampar sapanjang peninsula Anatolia di Asia kulon kidul jeung wewengkon Balkan Éropa wétan ka kidul. Wates Turki anu dalapan nagara nyaéta: Yunani di jawa barat. Arménia, ...

                                               

Ukraina

Ukraina mangrupakeun hiji nagara dina sempalan tina Soviet Union ieu aya di Éropa Wétan. Dina basa Slavia, Ukraina hartina "wewengkon nu pawatesamn". Ukraina wates Rusia di kalér-wétan, Bélarus ka kalér, Polandia, Slowakia, jeung Hungaria ka kulo ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →