★ Free online encyclopedia. Did you know? page 59



                                               

Domba

Domba téh hiji spésiés mamalia nu kaasup kana genus Ovis, bagian subfamili antelop embé. Kabéh domba kaasup bovid jeung ruminan. Domba lokal kamungkinan jadi diturunkeun tina liar moufflon di wewengkon Asia Tengah jeung Kidul-kulon.

                                               

Singa

Singa nyaéta mamalia kulawarga Felidae. Singa téh jalu, dicirikeun ku "buuk", jeung beuratna bisa nepi ka 250 kg, sedengkeun nu bikang leuwih leutik, ngeunaan 180 kg. Di alam liar, umur kahirupan singa antara 10-14 taun, bari dina inguan eta bisa ...

                                               

Acung

Acung nyaéta salah sahiji spésiés tutuwuhan beuti tina genus Amorphopallus. Service of a husus variabilis asalna tina basa latén. Di sababaraha tempat di sakuliah dunya, tutuwuhan nu sok dikumpulkeun ti liar jadi dicandak beuti atawa iwungna daha ...

                                               

Panda

Panda nyaéta mamalia nu ayeuna digolongkeun salaku hiji kulawarga biruang, Ursidae, nu asalna ti jawa tengah. panda hirup di wewengkon pagunungan, kawas Sichuan jeung Tibet. Panda salaku simbol Yayasan Liar Ku Dunya Kaséhatan Fund, WWF, salah sah ...

                                               

Embé

Embé nu salah sahiji sato memamah: nu hiji ukuran sedeng. Embé nu sok saperti ingon-ingon nyaéta hiji subspesies tina embé liar sumebar di Asia Kulon jeung Kakawasaan Éropa. Embé liar téh jalu atawa bikang jeung sapasang tanduk, tapi tanduk dina ...

                                               

Chariang

Chariang, anu bisa ditempo nuasalna kulawarga Araceae. Genus Aglaonema ku ngabogaan 30-spesies. Chariang hirup, jeung saeutik di tempat nu kaayaana 700 méter di luhur permukaan laut jeung teu kahieuman, dina taneuh jemlék jeung ngeprul. Chariang ...

                                               

Runtah

Runtah sésana tina bahan nu teu dipikahayang nalika réngsena téh hiji prosés. "Runtah" mangrupa konsep jieunan manusa lantaran dina alam nu prosés ieu konsep runtah teu dipikanyaho. Nu aya dina proses alam mah ngan produk nu teu aktip atawa inert ...

                                               

Munding

Kebo mangrupa hiji sato tandukan badag. Di India, Bangladés, Népal, Butan, Vietnam jeung Muangtai jeung kuring anu hirup di alam liar, sedengkeun nu, salaku sato ingon anu sumebar di Asia, Amérika Kidul, jeung Kalér Afrika jeung Éropa. Nu geus dé ...

                                               

Situ Léngkong Panjalu

Pilih hiji nagara atawa wewengkon leweung Pulo ka Kidul nu wewengkon Badag, jeung nu kurangleuwih 16 ha nu aya di tengah situ, nyaéta Situ Léngkong Panjalu nu aya di desa / Kacamatan Panjalu Kabupatén Jeung Situ Panjalu geus ditetepkeun mangrupa ...

                                               

Panthera

Jeung nyaeta genus badag, ka Ucing nu liar ti kulawarga Felidae jeung anu kaasup dina eta opat spesiés nu dipikawanoh lega, nyaéta singa-Jeung leo, nu maung Jeung tigris, jaguar Jeung onca, jeung méong totol jeung sajabana. Kaaopatna hiji spésiés ...

                                               

Hama

A hama sato, organismé nu ngaganggu produksi pertanian contona, céléng, bajing, beurit, jeung nu pangutamana serangga. Hama ogé bisa disebut sagala jinis sasatoan nu ngarugikeun jeung ngaganggu jeung tutuwuhan nu eukeur dibudidayakeun ku manusa j ...

                                               

Népal

Népal, nu ngaran resimna nyaéta hiji Républik Féderal Népal nyaéta kaayaan kakepung tina Himalaya di Asia kidul. Nagara ieu tepung wates ku Républik Rahayat Cina di kalér jeung di India kidul, wetan jeung kuloneunnana. Nagara Népal dijieun ngaliw ...

                                               

Alam

Nurutkeun skala atawa ukuran mah alam téh ngawengku sagala rupa nu dimimitian ku ukuran tina jagat ka ukuran subatomik, kaasup rupa-rupa sato jeung tatangkalan, sakabéh kabeungharan alam, mineral, jeung lumangsungna kajadianana, sapertos topan, g ...

                                               

Élmu alam

Kumaha pikeun medar rupa-rupa widang pangajaran loba ditangtukeun ku kasapukan sajarah nepi ka jadi harti kecap nu lumaku kiwari. Katerangan nu tradisional pikeun élmu alam anu mangrupa ulikan aspék fisik dunya nonhuman. Salaku grup, di hiji sisi ...

                                               

Wawacan Purnama Alam

Di Full Alam, di pangkandelna jeung pangpunjulna dina basa nu dipaké Dina Soeriadiredja. Full alam téh ngaran tokoh utamana, putra raja nu kasép pilih game, nu ditenung jadi arca sarta diteundeun di guha racun Pajarangan di nagara Tolongtelengan ...

                                               

Taman Alam Lumbini

Kebon Alam Lubini nyaéta salah sahiji tempat wisata rohani, anu perenahna di Nagara, aya dina Kanyataan Kalér. Kebon Alam Lubini, tempat wisata nu aya tina wangunna Pagoda, kaéndahanana dilengkepan tiisna hawa Taneuh Alatan. Saprak dibuka dina ny ...

                                               

Biografi

Biografi nyaeta hiji carita atawa katerangan anu sipatna non-fiksi ngeunaan kahirupan hiji jalma, boh nu hirup kénéh boh nu geus maot. Dina babad salira sinyalna tina rupa-rupa informasi salaku mungkin jeung ka réngsé.

                                               

Mohammad Sobri Hardjapamekas

Mohammad Sobri Hardjapamekas mangrupa salah sahiji pamingpin atikan di kidul-Kulon jeung salah saurang ahli nulis buku-buku pangajaran basa jerman, tapi ogé gedé katineungna kana budaya sunda, utamana kana kamajuan basa jeung sastra Sunda.

                                               

Napoleon Bonaparte

Napoléone di Buonaparte atawa aksohor Napoléon Bonaparte umum salila revolusi perancis jeung konsul Perancis anu lahir tanggal 15 agustus 1769 di kota Ajaccio, Corsica, Perancis. Napoléon anu jenius téh teureuh ménak ti kulawarga Bounaparte asli ...

                                               

Aristoteles

Aristoteles nyaéta salah saurang filsuf gedé sapanjang sajarah dunya. Rupa-rupa tuisanana jadi dadasar pikeun pengembangan tina élmu filsafat, fisika, matematika, pulitik, pamarentahan jeung pangaweruh alam. Aristoteles lahir di Stagira Chalcidic ...

                                               

Johannes Kepler

Johannes Kepler awak asal jerman anu ngajelaskeun hukum gerak solar system arena. Ieu hasil tina timuanna jadi leresan téori hélioséntris kapanggih ku Nicholaus Copernicus. Téori Kepler mangka dipedar dina 20 taun buku De Revolutionibus Orbium Co ...

                                               

Lee Jong-suk

Lee Jong-suk nyaéta saurang aktor asal ti Kalér ka Kidul nu kahiji kawentarna sanggeus maén di drama tv the Rusiah Garden dina taun 2010. Jong-suk ngamimitian karirna dina hiburan ti umur nu ngora panggung, ngaliwatan SBS 7 Buka. Jong-suk nyaeta ...

                                               

Généalogi

Généalogi. Maranéhanana umumna dipaké dina widang sajarah jeung aya sababaraha widang anu patali jeung muasal jeung tapi, kaasup hiji biografi jeung autobiografi pamakéan inténsitas nu continuity tina hubungan ieu maréntahkeun. Tapi, eta généalog ...

                                               

Hikayat

Babad hartina carita warta. Babad wangun prosa heubeul sastra Indonesia, boh lisan boh tulisan, eusi rupa-rupa, kayaning: sajarah, biografi, agama, konstitusi, di, jeung tina, carita pralogis leuwih. Ciri eta nu sumanget perjuangan. Kusabab kitu ...

                                               

Muhammad

"Muhammad" geus jadi ngaran nu ilahar dipaké ku lalaki muslim. Manéhna ngadangukeun dianggap ku umat Islam minangka rosul / utusan Gusti asli monotheistic iman. Nurutkeun babad salira nu disebut siroh, manéhna lahir ti march 20 nepi ka April 570 ...

                                               

Hyun Bin

Kim Luncat-pyung leuwih dipikawanoh minangka Hyun Bin mangrupa salah sahiji aktor asal ti Kalér ka Kidul nu kahiji kawentarna nalika merankeun peran salaku Hyun Jin-nahun dina serial tv Mah Ngaran Kim Sam Soon-2005. Hyun Bin nyaéta anak bungsu ti ...

                                               

Budaya

Budaya asalna tina basa Sansekerta nya éta buddhayah, nu mangrupakeun wangun jamak tina buddhi dihartikeun salaku hal-hal nu aya pakaitna jeung budi ogé akal manusa. Dina basa inggris, kabudayaan disebut culture, nu asalna tina kecap Latin" Coler ...

                                               

Institut Seni Budaya Indonésia Bandung

Institute of Seni jeung Budaya Indonesia, Bandung téh salah sahiji paguron luhur university aya di dayeuh Bandung, Jawa Kulon. ISBI Bandung ngayakeun atikan di program Vokasi, Sarjana, jeung Sarjana dina seni jeung budaya. ISBI diadegkeun taun 19 ...

                                               

Kapangurusan Bareng Kasenian jeung Budaya Turk

Kapangurusan Bareng Kasenian jeung Budaya Turk nyaéta hiji organisasi budaya internasional kaayaan nagara, jeung hiji populasi tina Turk, ngagunakeun basa sunda anu asup kana rungkun basa Turk.

                                               

Cagar Budaya Ciung Wanara

Cagar Budaya Ciung Wanara anu di puseur dayeuh Karajaan Raja Pusaka anu dikukuhkeun ku Permanadikusumah. Di tempat ieu aya salah sahiji nu legenda Ciung Wanara téh salah sahiji putra Permanadikusumah. Di dieu ogé diwangun Gong Perdamaian Dunya mi ...

                                               

Kabudayaan Sunda

Saban bangsa ngabogaan étos, kultur, sarta budaya anu béda. Tapi tong anéh lamun aya bangsa anu boga kahayang pikeun melakeun étos geus ka nu séjén, alatan nyangka yén dunya jeung kultur budaya ngabogaan kaonjoyan. Kabiasaan ieu kasampak dina éto ...

                                               

Program Studi Magister Pendidikan Bahasa dan Budaya Sunda

program studi anu kahiji di Nagara anu nyantumkeun basa wewengkon, saperti ngaran prodi di tingkat dedicated lolobana. Ieu téh prodi awal ayana Surat Persetujuan di Senat Akademik ngarupakeun 070 / dina sajarah Akd / UPI-MO / VI2008 tanggal 23 ju ...

                                               

Kabupatén Cilacap

Kabupatén Cilacap mangrupa salah sahiji kabupatén di propinsi Jawa Tengah, Indonésia. Capital nyaéta Cilacap. Kacamatan Cilacap aya dina wates Propinsi Jawa Barat, Sunda jeung Jawa. Malah sawaréh wewengkon Tengah kabudayaanna pikeun ilubiung ka K ...

                                               

Wangenan Budaya

Wangenan budaya nurutkeun sawatara para ahli, di antarana: 1.Edward B. Taylor Budaya nyaeta yayasan tina sagala perkara téh kompléks, hal ieu dibales aya pangaweruh, kapercayaan, kasenian, moral, hukum, adat istiadat, jeung kamampuh - kamampuh nu ...

                                               

Hirup

Hirup téh konsép ka multiharti tanpa katerangan basajan, saperti eta mindeng dilarapkeun ka rupa-rupa hal. WordNet méré opat jenis harti kecap "hirup", sedengkeun Kamus ieu Web Longman méré 35-harti. Artikel ieu ngajelaskeun harti élmu hirup, nu ...

                                               

Kaséhatan

Kaséhatan nyaéta kaayaan sajahtra tina awak, jiwa, jeung sosial ngamanwakeun sakabéh jalma hirup produktif dina sosial jeung ékonomis. Kaséhatan nyaéta action poé jeung panyegah ti wabah kaséhatan nu merlukeun dédéngéan, pangubaran jeung / atawa ...

                                               

Tepas/Basajan

Sunda Budaya Élmu bumi Sajarah Hirup-hurip Matematika Élmu Masarakat Téhnologi Indéks abjad Sadaya kaca Kategori téks Kaca anyar heubeul Kaca Daptar istilah Wawanohan Nyieun rekening Ngédit artikel Sawala Pitulung Urang ngawangun hiji kabuka-eusi ...

                                               

Sajarah

Sajarah asal tina basa arab, nyaeta syajarotun harti tina tangkal, turunan, atawa asal. Ieu kecap téh asup kana basa Malayu di abad ka-13 Katuhu. Poé asupna kana basa sunda mah mikir ngeunaan eta dina abad ka-17 Maséhi, nu patali jeung agama Isla ...

                                               

Purwakanti

Purwakanti nyaéta padeukeutna sora kecap dina ungkara kalimah, bagian-bagian kalimah, atawa réndonan kecap-kecap, utamana dina puisi. Perenahna bisa ngaréndéng dina sakalimah atawa sapadalisan, bisa ogé ngaruntuy dina antara suku kata. Nu diilika ...

                                               

Kabupatén Kuningan

Kabupatén Kuningan mangrupa salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Kulon, Indonesia. Capital nyaéta Kacamatan Kuningan. Kabupatén Kuningan aya di antara 108°23 - 108° 47 Bujur Wétan jeung 6°45 - 7°13 Lintang Kidul. Kabupatén Kuningan aya di tung ...

                                               

Sanghyang Siksa Kanda ng Karesian

Saperti Siksa Kanda ng Karesyan hiji perpustakaan Sunda ku sababaraha ahli digolongkeun kana karya sastra énsiklopédik anu ditulis ka taun 1440 Turn. Ditulis ngagunakeun aksara sunda Kuno basa sunda Kuna.

                                               

Ayip Rosidi

Manéhna mangrupakeun) is an indonesian sakaligus carita nu nulis. Anjeunna nyipta karya sastra dina basa sunda jeung basa Indonésia, sarta loba ngawanohkeun sastra Sunda jeung Indonésia ka mancanagara. Manéhna aktif nulis, boh dina basa indonésia ...

                                               

Sahadat buhun

Maranéhanana lingkungan atawa sadat enya mangrupa istilah pikeun nelepon kecap sakral anu diyakinan salaku bagian tina tartib kahirupan budaya kahiji. Tapi aya ogé anu nyebutna minangka jalma Baduy, sabab syahadat anu loba dipaké ku jalma-jalma a ...

                                               

Mantra

Mantra mangrupa rakitan basa téh mibanda unsur-unsur puisi saperti purwakanti jeung wirahma nu dianggap boga kakuatan gaib. Magic nyaéta jelas teu kecap nu asalna tina basa Sunda. Mantra téh asalna ti kecap basa sanskerta. Mantra téh asalna ti tr ...

                                               

Diponegoro

Dipanegara atawa leuwih dipikawanoh minangka Pangéran Ieu dina yuswa 69 taun heubeul) nyaéta salah sahiji Pahlawan Nasional Republik Indonesia anu diadegkeun ku KAPUTUSAN Présidén Nomer 087 1973. Pangéran Ieu pikeun tarékahna mingpin Perang Ieu b ...

                                               

Agus Salim

Agus Salim, lahir di Agam, Kulon Kalér, 8 oktober 1884 – maot di Jakarta, Indonesia, 4 November 1954 dina umur 70 taun heubeul) pajoang pikeun kamerdikaan Indonésia. Paéh Agus Salim ieu dihartikeun salaku Pahlawan Nasional Indonésia ku SK Présidé ...

                                               

Pangaweruh

Pangaweruh nu hartina loba nu wates jeung gumantung kana konteksna, sanajan saperti pangaweruh leuwih raket patalina jeung sababaraha konsep saperti harti, informasi, paréntah, komunikasi, réprésentasi, diajar, jeung pikeun jadi mental.

                                               

Élmu

Élmu sadaya usaha sadar pikeun nalungtik, manggihan sarta ngaronjatkeun pamahaman manusa ti sagala rupa sisi kanyataanana di alam manusa. Sisi-sisi ieu diwatesan sangkan hasil nyusun rumusan rancangan. Élmu pikeun nyadiakeun katangtuan jeung ngaw ...

                                               

Al Alaq

Bab Al-Alaq anu surah-96 dina al-Quran. Ieu bab téh diwangun ku ayat 19, di antarana maranéhanana surah-surah Makkiyah. Ayat 1 nepi ka 5 tina ieu bab nyaeta ayat-ayat Al-Quran anu mimiti nurunkeun eta, nyaeta waktu Nabi Muhammad anak di guha Hiro ...

                                               

Téhnologi

Téknologi geus leuwih ti hiji harti. Hiji nyaéta pikeun tumuwuh jeung alat ieu, mesin, bahan, jeung prosés nu mantuan manusa méréskeun masalah jeung minuhan kaperluan maranéhanana. Salaku kagiatan manusa, téhnologi, ngamangsa dina boh élmu pikeun ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →