★ Free online encyclopedia. Did you know? page 58



                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda II/daptar judul/Fauna

Mas - Cyprinus carpio. Nilem - Ostheochilus. Jeler - Lepidocephalichthys hasselti. Jambal - Mystus golio / cavasius / microcanthus. Bogo - Ophiochephalus gachua. Mujair - Oreochromis mosambicus. Genggehek - Mystacoleucus marginatus. Paray - Rasbo ...

                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda/daptar judul

Perhatosan! Daptar judul anu disadiakeun dina ieu kaca téh béréndélan éntri / judul anu aya di Ensiklopedi Indonesia wedalan IBVH, anu tangtuna maké basa Indonésia, ku kituna bakal aya judul anu pagedrug atawa geus aya dina basa Sundana. Upama ma ...

                                               

Wikipedia:Gambar petingan/Daptar Gambar petingan 2014

Daptar Gambar petingan nu kapilih dina taun 2014: Minggu ka 1 2014. Minggu ka 2 2014. Minggu ka 3 2014. Minggu ka 4 2014. Minggu ka 5 2014. Minggu ka 6 2014. Minggu ka 7 2014. Minggu ka 8 2014. Minggu ka 9 2014. Minggu ka 10 2014. Minggu ka 11 20 ...

                                               

Wikipedia:Gambar petingan/Daptar Gambar petingan 2013

Daptar Gambar petingan nu kapilih dina taun 2013: Minggu ka 1 2013. Citakan:Gambar petingan / 1 2013 Minggu ka 2 2013. Citakan:Gambar petingan / 2 2013 Minggu ka 3 2013. Citakan:Gambar petingan / 3 2013 Minggu ka 4 2013. Citakan:Gambar petingan / ...

                                               

Wikipedia:Gambar petingan/Daptar Gambar petingan 2012

Daptar Gambar petingan nu kapilih dina taun 2012: Minggu ka 1 2012. Dua budak lalaki ulin di basisir. Nu hiji ngubur awakna dina keusik, hiji deui nonggéng nonggongan lain poto rékayasa. Sumber: Wikimedia Commons Minggu ka 2 2012. Viper Tanduk Sa ...

                                               

Antraks

Antraks nyaéta salah sahiji panyakit langka kalawan disababkeun ku baktéri nu ngabentuk spora Bacillus anthracis. Umumna ieu panyakit téh nyorang sasatoan boh anu dikukut atawa anu abur di habitat aslina. Antraks bisa tépa ka manusa ngaliwatan ko ...

                                               

Ki hileud

Ki hileud, genggeyan, Hyptis brevipes nyaéta tutuwuhan anu asalna tina genus Hyptis. Tutuwuhan ieu dipiwanoh mangrupa jukut anu kembangna baruleud leutik. Ki hileud pituin ti Méksiko, Karibia sareng seueur Amérika kidul sareng parantos dikenalkeu ...

                                               

Polimér sintétik

Polimér sintétik mangrupa wanda polimér anu dijieun ngaliwatan prosés polimérisasi monomer. Polimér sintétik dipaké keur kapentingan komérsial mimiti dilarapkeun dina résin anu ngandung fenol formaldehida. Kapanggihna polimér téh dina taun 1900-a ...

                                               

Ékonomi Mikro

Ékonomi mikro mangrupa kagiatan pikeun maluruh sikep konsumén jeung perusahaan. Kagiatan dina ékonomi mikro di antarana nangtukeun harga barang di pasar jeung kuantitas faktor input. Ieu hal miboga pangaruh waktu nangtukeun harga antara padagang ...

                                               

Sérok raja mantri

Sérok raja mantri, Kantong semar rawa umum, Nepenthes mirabilis nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawarga nepenthaceae spésiés karnivora. Nepenthes mirabilis tina basa Latin: mirabilis = éndah),ieu tutuwuhan katelah ogé Kantong semar rawa u ...

                                               

Délusi

Délusi nyaéta wanda gangguan méntal anu kaalamaan ku hiji jalma kalawan teu bisa ngabédakeun imajinasi jeung kanyataan nepi ka ukur bisa ngalakukeun anu kapikiran harita wungkul. Jalma anu keuna ku délusi mah yakin kana hiji hal anu sabenerna teu ...

                                               

Ingvar Kamprad

Feodor Ingvar Kamprad nyaéta pebisnis urang Swedia. Manéhna salaku nu ngadegkeun IKEA, parusahaan ritel furnitur multinasional.

                                               

Émansipasi

Émansipasi nyaéta ngabébaskeun kagiatan budak beulian keur merjuangkeun saruana hak jeung darajat manusa dina sagala rupa aspék kahirupan masarakat. Émansipasi kudu bisa ngaakomodasi hak anu geus direbut jeung diantep kitu waé saméméhna. Ieu hal ...

                                               

Homéopati

Homéopati mangrupikeun pangobatan alternatip nu dumasarkeun kana élmu semu. Élmu éta dicetuskeun dina taun 1796 ku dokter Jérman Samuel Hahnemann. Para praktisina disebat homéopat, manéhna yakin yén zat anu nyababkeun gejala panyakit di awak uran ...

                                               

Sanggalangit

Sanggalangit, tali putri, Cassytha filiformis. love-vine, nyaéta spésiés tutuwuhan ngarambat, parasit obligat tina kulawarga lauraceae. Ieu tutuwuhan pituin ti Afrika tuluy nyebar ka Australia ngaliwatan Asia.

                                               

Binglu

Binglu, Binjai, Mangifera caesia nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawarga anacardiaceae. Tangkal binglu masih kénéh barayana tangkal kemang, wujudna kawas buah / manggah malahan dina rasa leuwih amis tur seungit. Binglu hirup kalawan subur ...

                                               

Paku haji

Paku haji, paku badak, pakis, Cycas circinalis nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawarga cycadaceae. Ieu tutuwuhan loba kapanggih hirup di lamping pasir, pigunungan, leuweung, sarta daérah basisir.

                                               

Wakalah

Wakalah dina hukum Islam mangrupikeun delegasi kakuatan ku hiji jalma salaku pihak anu kahiji ka anu sanés salaku pihak kadua dina hal-hal anu diwakilan. Wakalah dina basa Arab hartosna ngabantosan, ngajaga, ngadelegasikan, atanapi janten wawakil ...

                                               

Ki rambetuk

Ki rambetuk sonokeling, Dalbergia nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawarga fabaceae. Tangkalna kagolong keun tangkal sumedeng, henteu pati gedé. Ieu tutuwuhan loba kapanggih hirup di wewengkon tropis, Amérika Tengah, Amérika Kidul, Madagas ...

                                               

Ékonomi makro

Ékonomi makro nyaéta élmu anu maluruh ngeunaan ékonomi sagemblengna. Ékonomi makro digunakeun keur nganalisis jeung ngararancang udagan-udagan kawijakan anu aya patalina jeung kagiatan ékonomi, inflasi, sumber daya manusa, jeung kasaimbangab nera ...

                                               

Koléra

Koléra nyaéta panyakit anu nyababkeun rusakna sistem pencernaan satuluyna matak diaré jeung déhidrasi parna. Sacara umum, koléra téh asalna tina cai anu nyangkaruk baktéri Vibrio cholerae. Di sababaraha tempat, khususna nagara nu loba pendudukna ...

                                               

Panyakit virus ébola

Panyakit virus ébola atawa demam berdarah ébola nyaéta panyakit anu dialaman ku manusa jeung disababkeun ku sasalad ébola. Mangsa inkubasi mimiti ieu virus biasana dua poé nepi ka tilu minggu. Gejala anu karasa nyaéta muriang, nyeri tikoro, nyeri ...

                                               

UNICEF

UNICEF téh wancahan tina United Nations Childrens Fund. Lamun ditarjamahkeun kana basa Sunda, UNICEF téh hartina waragad keur barudak ti Pasarikatan Bangsa-Bangsa. Dibandingkeun jeung program kamanusaan anu lain, waragad keur barudak téh mangrupa ...

                                               

Halusinasi

Halusinasi nyaéta gangguan psikologis kalawan gejala ayana sénsasi anu diprosés ku uteuk jeung bisa mangaruhan sistem indra manusa nepi ka ngalaman hal-hal anu teu nyata. Halusinasi teu bisa dipikapaham ku batur, sabab bener-bener mangrupa pangar ...

                                               

Kapal pangancur Jepang Tanikaze

Tanikaze mangrupikeun kapal kasalapan tina 19 pangancur kelas Kagerō anu diwangun pikeun Angkatan Sagara Kakaisaran Jepang di akhir taun 1930-an dina Program Maru San Keikaku.

                                               

Teurab

Teurab mangrupa hiji aktipitas pikeun sékrési atawa miceun gas tina saluran pencernaan luhur nu biasana dilakukeun ku sato jeung jelema ngaliwatan sungut. Teurab biasana sorana kadéngé.

                                               

Universitas Kairo

                                               

Rabiés

Rabiés atawa panyakit anjing gila mangrupa panyakit inféksi parna tina sistem saraf mamalia anu disababkeun ku virus rabié. Ieu panyakit kacida ngabahayakeunana jeung miboga sipat zoonotik atawa bisa ditépakeun ti sato ka manusa. Transmisi lumang ...

                                               

Bronkitis

Bronkitis nyaéta radang dina saluran hawa atawa saluran bronkus. Bronkus mangrupa saluran anu patali jeung bayah beulah kénca. Ieu bagian saluran napas anu bentukna jiga ngarancabang nepi ka disebut cabang tikoro. Waktu salurah hawa radang inféks ...

                                               

Chévron

Chévron mangrupakeun perusahaan minyak jeung énérgi panggedéna sadunya. Chévron ngadeg ping 10 Séptémber 1879. Ieu perusahaan tuluy mekar jeung ngawangun kilang minyak anu modérn di California, anu miboga udagan bisa ngahasilkeun 600 barel unggal ...

                                               

Chévron Pasifik Indonésia

Chévron Pasifik Indonésia mangrupakeun salah sahiji tina perusahaan Chévron anu miboga pancén pikeun ngaéksplorasi minyak anu aya di Riau. Sakabéh pagawé ti PT. Chévron Pasifik Indonésia anu aya di Riau ditempatkeun di kota Dumai, Duri, Minas, je ...

                                               

Kumeli jawa

Kumeli jawa, hui jawa, hui kentang, nyaéta ngaran hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawarga lamiaceae. Ieu tutuwuhan kagolongkeun terna tangkalna ngampar luhureun taneuh, kalawan beutina bisa dimangpaatkun salaku gaganti sangu. Bagéan tina ieu tut ...

                                               

Wikipedia:Sawala (kawijakan)/2015-2019

Para Pembaca. Kebijakan mengenai penghapusan "hak-hak lanjutan" telah ditetapkan melalui konsensus komunitas pada tahun 2013. Menurut kebijakan ini, para stewards meninjau aktivitas pada wiki-wiki yang tidak memiliki kebijakan "tidak boleh non-ak ...

                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda II/daptar judul

                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda/Tugas Undak1

Nyieun sakurang-kurangna 5 artikel taratas kalawan kritéria: Judul artikel anu rék dijieun meunang tina ideu sorangan, atawa milih topik tina daptar anu disadiakeun dina daptar judul. Ngalaporkeun hasil tulisanana kana Kaca Klaim Undak 1. Artikel ...

                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda II/daptar judul/Islam

Haji. Zakat. Tauhid. Sahadat. Saum. Solat. Rukun Islam. Khulafaur rasyidin. Takaful. Ahlulbait. Utsmaniyah. Murobahah. Riba. Siroh. Ekonomi. Sunnah. Quran. Umayyah. Sukuk. Hadits. Tafsir. Abbasiyah. Fatimiyyah. Mahram. Nikah Mutah. Najis. Tayammu ...

                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda II/daptar judul/Kasundaan

                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda II/daptar judul/Tempat pelesir

                                               

Wikipedia:Gambar petingan/Daptar Gambar petingan 2015

Daptar Gambar petingan nu kapilih dina taun 2015: Minggu ka 1 2015. Minggu ka 2 2015. Minggu ka 3 2015. Minggu ka 4 2015. Minggu ka 5 2015. Minggu ka 6 2015. Minggu ka 7 2015. Minggu ka 8 2015. Minggu ka 9 2015. Minggu ka 10 2015. Minggu ka 11 20 ...

                                               

Supa paré

Supa paré, Volvariella volvacea, Jamur merang, nyaéta hiji supa anu asalna tina kulawarga Pluteaceae. Ieu supa anu paling loba dibudidayakeun utamana di wewengkon Asia Wétan jeung Asia Tenggara anu mibanda iklim tropis aya ogé subtropis. Disebut ...

                                               

ᮃᮊ᮪ᮞᮛ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ ᮘᮊᮥ

ᮃᮊ᮪ᮞᮛ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ ᮔᮥᮏᮥᮜ᮪ ᮊ ᮠᮤᮏᮤ ᮞᮤᮞ᮪ᮒᮤᮙ᮪ ᮇᮁᮒᮧᮌᮢᮖᮤ ᮠᮞᮤᮜ᮪ ᮊᮛᮡ ᮙᮞᮛᮊᮒ᮪ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ ᮔᮥ ᮍᮝᮨᮀᮊᮥ ᮃᮊ᮪ᮞᮛ ᮏᮩᮀ ᮞᮤᮞ᮪ᮒᮤᮙ᮪ ᮊᮃᮊ᮪ᮞᮛᮃᮔ᮪ ᮕᮤᮊᮩᮔ᮪ ᮔᮥᮜᮤᮞ᮪ᮊᮩᮔ᮪ ᮘᮞ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ. ᮃᮊ᮪ᮞᮛ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ ᮍᮛᮥᮏᮥᮊ᮪ ᮊ ᮃᮊ᮪ᮞᮛ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ ᮊᮥᮔ ᮔᮥ ᮊᮥᮀᮞᮤ ᮓᮤᮕᮊᮦ ᮞᮠᮔ᮪ᮒᮩᮔ ᮒᮤ ᮱᮴| ᮔᮨᮕᮤ ᮊ ᮱᮸|.

                                               

Cangkuang

Cangkuang, Pandanus Furcatus, nyaéta tutuwuhan anu asalna tina kulawarga Pandanaceae.Ieu tutuwuhan bisa hirup didaérah anu luhurna nepika 1500 méter, kuat nyinggareupan hawa anu tiis nepika -6° c. Di wewengkon Himalaya, ieu tutuwuha sok disebut k ...

                                               

Caltech

California Institute of Technology, biasana dipikawanoh salaku Caltech, nyaéta salah sahiji universitas swasta anu ditujukeun pikeun lalaki jeung awéwé anu perenahna aya di Pasadena, California, di Amérika Sarikat. Universitas ieu mangrupa salah ...

                                               

Rapa

Rapa, Brassica napus L. nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawarga Brassicaceae). Rapa dipiwanoh ti hiji kumpulan tutuwuhan anu ngahasilkeun minyak. Rapa sok remen kaliru disebut kanola, tayalian ngaran pikeun sababaraha kultivar kalayan sip ...

                                               

Plankton

Plankton mangrupa salah sahiji organisme anu kumalayang jeung hirup di zona pelagik sagara, laut, jeung dina cai tawar. Plankton asalna tina basa Yunani planktos anu hartina ngumbara atawa nu sok palid. Ieu istilah mimitina dilarapkeun ku Victor ...

                                               

Semenanjung

Semenanjung mangrupa bagéan buana anu dikurilingan ku cai dina sabagéan badag watesna. Cai sakurilingna biasana dipikaharti tutuluyan, sanajan henteu merta disebut salaku hiji cai. Semenanjung henteu ngaranna disebut saperti kitu, hiji ogé bisa d ...

                                               

Nématologi

Nématologi mangrupa élmu ngeunaan biologi nematode. Nématodés mangrupa kelompok invertebrata anu penting kusabab sababaraha anggotana kaasup parasit penting dina widang kaséhatan utamana mangpaat keur ubar jeung tatanén. Ukuran nématoda aya anu 0 ...

                                               

KRI Nanggala (402)

KRI Nanggala mangrupikeun salah sahiji kapal silem merang kelas Cakra anu diwangun pikeun Angkatan Sagara Indonésia. Kapal éta dipesen dina 1977, diluncurkeun dina 1980, satuluyna ditugaskeun di 1981. Kapal silem ngalaksanakeun operasi ngumpulkeu ...

                                               

ÉBay

éBay manrupakeun situs lélang sacara online. Di ieu situs, sakabéh jalma di dunya bisa meuli jeung ngajual barang jeung jasa. éBay diadegkeun ku San Jose di California taun 1995. Kasang tukang inohong anu ngadegkeunana nyaéta programér komputer t ...

                                               

Modeu

Modeu atawa fésyen mangrupa ungkapan éstétis anu populér dina hiji waktu, mangsa, tempat jeung dina kontéks husus, utamana dina papakéan, ampar suku, gaya hirup, asésoris, riasan beungeut, gaya buuk, jeung proporsi awak. Sedengkeun trén sorangan ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →