★ Free online encyclopedia. Did you know? page 56



                                               

Aristokrasi

Aristokrasi nyaeta wangun pamaréntahan anu diayakeun ku raja atawa ti kaom bangsawan. Tina inohong, atawa jalma anu percaya di ieu sistem pamaréntahan anu disebut aristokrat. Pamadegan séjén ngeunaan wangenan aristokrasi nyaeta wangun sistem pama ...

                                               

Sastra Bandingan

Sastra ngabandingkeun atawa sastra komparatif ngarupakeun ulikan sastra nu maluruh nu tumuwuh tina karya sastra ti mangsa ka mangsa, genre panulis nu hiji jeung nu séjénna pangarang jeung estetika nu hiji jeung nu séjénna. Sastra ngabandingkeun t ...

                                               

Piit peking

Piit peking, bondol peking, nyaéta manuk leutik nu datang ti kulawarga Estrildidae.Manuk ieu kahakananna tina sisikian, kaasup bibit: sangu, kunyit, sorgum, jukut, atawa kawas.

                                               

Bidani

Bidani, Combretum indicum téh tutuwuhan nu asalna ti kulawarga combretaceae. Nu ngarungkun bisa dirambatkeun dina pager, asal jeung sebaran geografis ieu tutuwuhan ti Asia tropis, sanajan masih kénéh aya kamangmangan ngeunaan imah ieu geus. Eta b ...

                                               

Amoeba

Amoeba mangrupa salah sahiji wanda Protozoa anu kaasup dina golongan Rhizopoda atawa Sarkodina. Suku samar anu dipiboga ku amoeba bisa dipaké pikeun nyokot dahareun.

                                               

Walot

Nu Disambiginfo Walot, Brucea javanica nyaéta tutuwuhan nu asalna ti kulawarga simaroubaceae. Sakabéh bagéan tina kalapa ngabogaan rasa pait tibatan matak weureu karacunan, komo lamun ieu tutuwuhan bisa dimangpaatekun pikeun ubar. Utamana pikeun ...

                                               

Alap-alap coklat

Alap-alap coklat mangrupa salah sahiji manuk nu paling / nu prédator nu datang ti kulawarga accipitridae. Ieu téh manuk mimiti diguar ku Nicholas Aylward Vigors jeung Thomas Horsfield dina taun 1827.

                                               

Bioma

Bioma mangrupa salah sahiji tina lahan anu lega jeung babarengan wandana dumasar kana iklim. Dina bioma, tutuwuhan jeung sato bisa jadi bumetah hirup jeung néangan dahareun. Bioma ogé tangtu anak ékosistem dina lingkup lahan sarua. Bioma dumasar ...

                                               

Aya Sopia

Aya Sopia atawa Hagia Sofia museum nu pangbadagna jeung pangalusna di dunya, aya di Istanbul Turki. Para panalungtik sajarah téh bisa disebutkeun yen Aya hiji Sopia ieu of Keajaiban Dunya Kedelapan, sabab musuh ciri has tina seni jeung arsitéktur ...

                                               

Wilhélmina ti Walanda

Ratu Wilhelmina, Putri Oranyeu-Nassau, jadi Ratu Walanda ti 1890 - taun 1948 jeung Ibu Suri ti lamun manéhna 1948 - taun 1962. Manéhna pamingpin walanda pikeun leuwih ti 50 taun, leuwih lila ti nu ti pamingpin karajaan Walanda ka nu séjén. Nu nge ...

                                               

Kapal pangancur Jepang Natsushio

Natsushio jeung kapal anu kagenep 19 wrecking Kagerō kelas anu diwangun pikeun Ocean, the Empire of Japan di ahir taun 1930-an dina Program Maru San Keikaku.

                                               

Kapal pangancur Jepang Kagerō

Kagerō ieu kapal mimiti 19 wrecking Kagerō kelas anu diwangun pikeun Ocean, the Empire of Japan di ahir taun 1930-an dina Program Maru San Keikaku.

                                               

Kapal pangancur Jepang Hayashio

Hayashio jeung kapal nu kalima 19 wrecking Kagerō kelas anu diwangun pikeun Ocean, the Empire of Japan di ahir taun 1930-an dina Program Maru San Keikaku.

                                               

Kapal pangancur Jepang Oyashio

Oyashio nu kaopat kapal 19 wrecking Kagerō kelas anu diwangun pikeun Ocean, the Empire of Japan di ahir taun 1930-an dina Program Maru San Keikaku.

                                               

Kapal pangancur Jepang Shiranui

Shiranui kadua kapal 19 wrecking Kagerō kelas anu diwangun pikeun Ocean, the Empire of Japan di ahir taun 1930-an dina Program Maru San Keikaku.

                                               

Suung rampak

Suung, hiburan, Gymnopus microcarpus nu suung jeung asal-usul kulawarga Lyophyllaceae. Ieu suung bisa dikonsumsi suung, nu ngagantung téh sok disebut ogé, suung, utah, ieu suung dina Panalungtikan nu disebut kulat di sowa di wewengkon Ambon diseb ...

                                               

ᮃᮓᮤᮕᮒᮤ ᮕᮔᮆᮊᮔ᮪

ᮊᮊᮞᮤᮂᮔ ᮒᮦᮂ ᮛᮓᮦᮔ᮪ ᮅᮏᮀ ᮍᮧᮊᮧ ᮃᮒᮔᮕᮤ ᮕᮥᮒᮢ ᮃᮓᮤᮕᮒᮤ ᮕᮔᮆᮊᮔ᮪ ᮕᮥᮒᮢ ᮕᮢᮘᮥ ᮎᮤᮕ᮪ᮒ ᮕᮨᮁᮙᮔ ᮱᮵᮹᮵-᮱᮶᮱᮸ ᮙᮞᮨᮠᮤ ᮕᮥᮒᮢ ᮙᮠᮛᮏ ᮞᮀᮠᮡᮀ ᮎᮤᮕ᮪ᮒ ᮕᮨᮁᮙᮔ ᮕᮢᮘᮥᮓᮤᮌᮜᮥᮂ ᮞᮜᮝᮦ ᮕᮥᮒᮢ ᮕᮢᮘᮥ ᮠᮅᮁ ᮊᮧᮔᮦᮀ, ᮕᮥᮒᮢ ᮕᮢᮘᮥ ᮕᮥᮎᮥᮊ᮪ ᮅᮙᮥᮙ᮪ ᮞᮥᮔᮔ᮪ ᮕᮛᮥᮀ ᮌᮀᮞ / ᮕᮥᮎᮥᮊ᮪ ᮅᮙᮥᮙ᮪ ᮒᮜᮌ ᮏᮒᮥᮊᮢᮙᮤ ᮞᮛᮨᮀ ᮛᮒᮥ ᮕᮛᮥᮀ / ᮛᮒᮥ ᮞᮥᮑᮜᮛᮀ ...

                                               

Tarusbawa

Dina Nya Na ieu Raja munggaran Karajaan Sunda. Anjeunna jadi Raja di Karajaan kulawarga taun 669 Maséhi dugi ka 723 Ad. Dina taun 669 Maséhi, Nya wishing pikeun mulangkeun gusti nu maha Raja ka dua belas teh Di pati. Manéhna diganti ku pitulung-n ...

                                               

Prasasti Kabantenan

Prasasti Kabantenan anu prasasti anu penting dina sajarah sunda. Hal ieu diwangun ku pelat tambaga. Prasasti Kebantenan dipésér ku Arkeologi Muslim warga désa Kabantenan, Turki. Hal ieu teu saukur aksara jeung basa sunda Kuna, sarta kiwari disimp ...

                                               

Palangka sriman sriwacana

Dina salah sahiji Carita Babarengan saperti kieu: Nyaéta Susuktunggal susunan prosés basajan pisan palangka Sriman Sriwacana Sri Kangjeng Maharajadiraja Ratu Paéh di Pakwan Pajajaran nu mikadatwan Dina Bari Punta Narayana Salaku Suradipati, manéh ...

                                               

Ki sireum

Kisireum, Jambosa acuminatissima, Jambu samak, loba kapanggih nu hirup di leuweung, walungan, jeung wewengkon séjén nu taneuh anu rada jemlék. Ieu téh teu asup kana hiji tangkal anu dijaga, komo lamun aya teu ngahaja dipelak tutuwuhan ieu masih l ...

                                               

Kapal pangancur Jepang Hatsukaze

Hatsukaze ieu kapal katujuh tina 19 wrecking Kagerō kelas anu diwangun pikeun Ocean, the Empire of Japan di ahir taun 1930-an dina Program Maru San Keikaku.

                                               

Benjang

Benjang nyaeta salah sahiji jenis kasenian olahraga tradisional Sunda nu ngagabungkeun seni jeung seni bela diri. Geus dimekarkeun di Kacamatan, Ujungberung, Bandung. Benjang geus dimekarkeun ti ahir abad ka-19. Bénjang ieu ampir sarua jeung kaul ...

                                               

Amandel

Amandel atawa mandel normal struktur nu kapanggih dina unggal sisi tukang tikoro. Organ ieu bagian sistim imun jeung bisa ngahasilkeun antibodi pikeun merangan sababaraha wanda nu kuman nu narajang kaséhatan sungut. Ukuran amandel anu leutik, sab ...

                                               

Palatum

Palatum mangrupa salah sahiji tulang cekung nu ngabentuk lalangit satukangeun alveoli atawa tulang anu kapanggih dina lalangit sungut manusa. Palatum hal ieu aya di antara sungut rohangan jeung rohangan irung. Palatum ogé pikeun ngabentuk lalangi ...

                                               

Sitoplasma

Sitoplasma nyaéta bagian ti sél nu dibulen ku mémbran plasma. Sitoplasma téh diwangun ku cai, protéin, karbohidrat, lemak, mineral jeung vitamin. Sitoplasma fungsi salaku tempat neundeun bahan-bahan kimia sél penting pisan pikeun prosés métabolis ...

                                               

Langkap

Langkap téh tutuwuhan nu asalna ti kulawarga. Sanajan eta teu penting pisan pikeun dipikawanoh, ieu tutuwuhan loba kapanggih nu hirup di wewengkon nu landeuh nu deukeut ka laut. Di sababaraha tempat, aya anu remen garapan pikeun nyieun hateupna. ...

                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda/Tugas/Sarat artikel minimal

Artikel minimal pikeun pasanggiri Wiki Sabanda, sakurang-kurangna kudu minuhan sarat di handap ieu: Judul artikel anu rék dijieun meunang tina ideu sorangan, atawa milih topik tina daptar anu disadiakeun dina daptar judul. Hal ieu bisa ogé tina d ...

                                               

Wikipedia:Substitution

Pikeun a technical description of substitution functions, tempo Help:Substitution. Substitusi téh hiji cara nu beda-beda nanganan témplat ti di dipigawé dina Mobil. Biasana, citakan nu transcluded, nu hartina lamun template parobahan, unggal kaca ...

                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda/Tugas Undak2

Nyieun 10 artikel anyar. rezeki artikel. Judul artikel anu rék dijieun meunang tina ideu sorangan, atawa milih topik tina daptar anu disadiakeun dina daptar judul. Artikel geus boga bener. Artikel ngabogaan sababaraha wikifikasi. Minimal 5 kalima ...

                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda/Klaim/Undak5

Tabel assessment artikel pilihan. Républik Rahayat China jeung Animasi.

                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda/Klaim/Undak2

5 comments. 3 comments. 2 comments. 4 komentar. (4 comments) Koméntar 1. (Comments 1)

                                               

Wikipedia:WikiProject Flag Template

Pikeun ngahasilkeun hiji gambar bandéra leutik nu ieu. Gambar boga tumbu ka artikel anu nyambung jeung bandéra. Conto)

                                               

Wikipedia:Protection log

06:42, 4 Nov 2004 Fred ditangtayungan Bérés euy, bisi aya jurig nyiliwuri nu ngareksak eusi kaca. 04:58, 2 Oct 2004 Fred dijagi Gambar nu anjeun hoyong jadi diganti ku nu leuwih leutik. 10:19, 27 May 2004 Fred dijagi koreksi. 09:21, 27 May 2004 F ...

                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda II/daptar judul/D

Warning! Daptar judul anu disadiakeun dina ieu kaca téh béréndélan éntri ka / judul anu aya di Ensiklopedi amérika sarikat wedalan IBVH, anu tangtuna maké basa Indonésia, ku kituna bakal aya judul anu pagedrug atawa geus aya dina sababaraha Siste ...

                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda II/daptar judul/E

Warning! Daptar judul anu disadiakeun dina ieu kaca téh béréndélan éntri ka / judul anu aya di Ensiklopedi amérika sarikat wedalan IBVH, anu tangtuna maké basa Indonésia, ku kituna bakal aya judul anu pagedrug atawa geus aya dina sababaraha Siste ...

                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda II/daptar judul/C

Warning! Daptar judul anu disadiakeun dina ieu kaca téh béréndélan éntri ka / judul anu aya di Ensiklopedi amérika sarikat wedalan IBVH, anu tangtuna maké basa Indonésia, ku kituna bakal aya judul anu pagedrug atawa geus aya dina sababaraha Siste ...

                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda II/daptar judul/A

Warning! Daptar judul anu disadiakeun dina ieu kaca téh béréndélan éntri ka / judul anu aya di Ensiklopedi amérika sarikat wedalan IBVH, anu tangtuna maké basa Indonésia, ku kituna bakal aya judul anu pagedrug atawa geus aya dina sababaraha Siste ...

                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda/daptar judul/A

Warning! Daptar judul anu disadiakeun dina ieu kaca téh béréndélan éntri ka / judul anu aya di Ensiklopedi amérika sarikat wedalan IBVH, anu tangtuna maké basa Indonésia, ku kituna bakal aya judul anu pagedrug atawa geus aya dina sababaraha Siste ...

                                               

Wikipedia:Gambar petingan/Daptar Gambar petingan 2011

Daptar Gambar petingan nu kapilih dina taun 2011 nyaéta: Minggu 1 2011. (Sunday 1 2011) Unsur kimia dina bentuk kristal bismut nu sintétik. Warna warna-warni dihasilkeun ti oksidasi lapisan ipis tina sisi luarna. Pikeun babandingan, di katuhueuna ...

                                               

Wikipedia:Gambar petingan/Daptar Gambar petingan 2010

Daptar Gambar petingan nu kapilih dina taun 2010 nyaéta: Minggu 1 2010. (Sunday 1 2010) Dua panari hotel Bali, potret ieu dijieun dina taun 1929. Sumber: Wikimedia Commons Minggu 2010 2. (Sunday 2 2010) Basisir Kaca di Fort Bragg, Kalifornia, USA ...

                                               

Kodon

Kodon mangrupa dérét nukléotida dina mRNA anu dibentuk ku kombinasi tilu nukléotida anu ngaruntuy tuluy nyandi jadi asam amino nepi ka disebut tripel kodon. Asam amino anu disandikeun téh contona métionin ku runtuyan nukléotida ATG. Loba asam ami ...

                                               

Ki séréh

Ki séréh, Cinnamomum parthenoxylon nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawarga lauraceae. Ieu tangkal henteu ngarandapan ngarangrangan daunna atawa héjo sapanjang taun, jangkungna bisa nepi ka10–20 m. Ieu tutuwuhan loba kapanggih hirup di Asi ...

                                               

Daptar Bupati Ciamis

                                               

Ki kacang

Tangkalna lempeng ajeg kaluhur, jangkungna bisa nepika 33 méter malahan aya anu nepika 40 méter kalawan buleudan tangkalna 82-100 céntimeter. Daunna salambar bijil sapasang kenca katuhu, urat daunna katembong ngajarendul dihandapeun daun. Daun pa ...

                                               

Kumpay

Kumpay, Lycopodium nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawarga lycopodiaceae. Tina basa Yunani lukos hartina ajag jeung podion hartina ngaleutikan, pous hartina suku. Genus na clubmoss es, dipiwanoh ogé ground pines atawa creeping cedars. Tin ...

                                               

Kapal pangancur Jepang Akigumo

Akigumo mangrupikeun kapal panungtungan tina 19 pangancur kelas Kagerō anu diwangun pikeun Angkatan Sagara Kakaisaran Jepang di akhir taun 1930-an dina Program Maru San Keikaku.

                                               

Johannes Latuharhary

Mr. Johannes Latuharhary nyaéta saurang politikus jeung perintis kemerdekaan Indonésia. Johannes mangrupa Gubernur Maluku munggaran antawis taun 1950 jeung 1955, sarta bajoang sangkan Maluku asup jadi bagéan tina NKRI. Johannes gumelar di Saparua ...

                                               

Nukléoprotéin

Nukléoprotéin nyaéta protéin anu strukturna patali jeung asam nukléat kalawan ngandungDNA sareng RNA di jerona. Wanda nukléoprotéin nyaéta ribosom, nukleosom, jeung protéin nukleokapsid anu asalna tina virus.

                                               

Silia

Silium nyaéta organél sél anu miboga fungsi salaku alat gerak sababaraha sél anu diaméterna kurang leuwih 0.25 μm jeung panjangna 2 nepi ka 20 μm. Bentuk silia téh manjang jeung dibulen ku hiji mémbran sél anu lincah. Jumlah silia dina unggal sél ...

                                               

Ybi Twins

Ybi Twins mangrupikeun grup musik EDM anu dibentuk ku "Agung Kembar". Grup musik ieu ngagaduhan 3 anggota, nyaéta Agung Bagus, Agung Gede, sareng Agung Ari.

                                               

Teknofobia

Téknofobia asalna tina gabungan dua kecap nyaéta tekne jeung phobos. Kecap tekne asalna tina basa Yunani anu miboga harti téhnologi. Sedengkeun phobos miboga harti rasa kasieun. Jadi, téknofobia téh hartina rasa kasieun ku mekarna téhnologi dina ...

                                               

Ki calung

Ki calung, ajang kelicung, nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawarga ebenaceae. Ki calung kagolongkeun kana tangkal anu gedé, sarta kaina kuat, lemes, kelirna beureum sarta kuat ku rinyuh. Loyog pisan dipaké pikeun bahan bangunan, kontruksi ...

                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda II/daptar judul/Fauna

Mas - Cyprinus carpio. Nilem - Ostheochilus. Jeler - Lepidocephalichthys hasselti. Jambal - Mystus golio / cavasius / microcanthus. Bogo - Ophiochephalus gachua. Mujair - Oreochromis mosambicus. Genggehek - Mystacoleucus marginatus. Paray - Rasbo ...

                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda/daptar judul

Perhatosan! Daptar judul anu disadiakeun dina ieu kaca téh béréndélan éntri / judul anu aya di Ensiklopedi Indonesia wedalan IBVH, anu tangtuna maké basa Indonésia, ku kituna bakal aya judul anu pagedrug atawa geus aya dina basa Sundana. Upama ma ...

                                               

Wikipedia:Gambar petingan/Daptar Gambar petingan 2014

Daptar Gambar petingan nu kapilih dina taun 2014: Minggu ka 1 2014. Minggu ka 2 2014. Minggu ka 3 2014. Minggu ka 4 2014. Minggu ka 5 2014. Minggu ka 6 2014. Minggu ka 7 2014. Minggu ka 8 2014. Minggu ka 9 2014. Minggu ka 10 2014. Minggu ka 11 20 ...

                                               

Wikipedia:Gambar petingan/Daptar Gambar petingan 2013

Daptar Gambar petingan nu kapilih dina taun 2013: Minggu ka 1 2013. Citakan:Gambar petingan / 1 2013 Minggu ka 2 2013. Citakan:Gambar petingan / 2 2013 Minggu ka 3 2013. Citakan:Gambar petingan / 3 2013 Minggu ka 4 2013. Citakan:Gambar petingan / ...

                                               

Wikipedia:Gambar petingan/Daptar Gambar petingan 2012

Daptar Gambar petingan nu kapilih dina taun 2012: Minggu ka 1 2012. Dua budak lalaki ulin di basisir. Nu hiji ngubur awakna dina keusik, hiji deui nonggéng nonggongan lain poto rékayasa. Sumber: Wikimedia Commons Minggu ka 2 2012. Viper Tanduk Sa ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →