★ Free online encyclopedia. Did you know? page 51



                                               

Mata uang

Tukeur atawa duit mangrupa alat pikeun mayar tina harga meuli ékonomi, nu dipaké di hiji nagara. Salila Ieu, mata uangna séjénna. Jaman baheula, manusa bárbaro teu make duit nu mana wae nu atawa tukeur. Ieu téh sabab dina waktu eta manusa bisa pa ...

                                               

Bujur nodeu naék

Bujur nodeu jeung mangrupa salah sahiji élemen nu orbit nu dipaké pikeun nangtukeun orbit hiji banda di rohangan. Bujur nodeu jeung hiji juru ti arah rujukan nu disebut asal tina bujur imah arah nodeu jeung diukur dina widang rujukan. Widang ruju ...

                                               

Wawacan Rusiah nu Kasép

Dina Rusiah Nu Ganteng anggitan Dina Hadidjah. Jigana kagugah jeung Dina Rusiah Nu Geulis jadi beunang Dina Tjandrapradja nu kaluar sababaraha waktu saméméh. Ngagambarkeun manusa nu maranéhanana anu asalna ti ménak, nu meunangkeun jodo istri bina ...

                                               

Babasah

Babasah nyaéta hiji istilah nu dipaké ku wanoja bari mandi di walungan atawa pancoran, anu gunana pikeun nutupan bumi. Cara makéna di luhureun dada, di handap tuur nu. Salian éta, babasah ogé dipaké awéwé di tingkeban. Nurutkeun tradisi, lawon-la ...

                                               

Kota Tua Jakarta

Kota Gambar Kota téh hiji objek wisata nu aya di Kota, nu Kota nu Kota. Nu paling kawentar tina Beos. Kota Gambar Kota téh saksi ka sajarah kota Jakarta. Deukeut ka Kantor Imigrasi Kota Kulon, Museum Fatahillah, Museum Film, jeung saterusna. Lamu ...

                                               

Dekrit Alhambra

Dekrit mangsa éta mangrupa paréntah anu dikaluarkeun 31 Maret 1492 ku Karajaan Katolik Spanyol geus maréntahkeun diusirna ti bangsa Yahudi ti Karajaan Castile jeung Aragon jeung wilayahna mimiti 31 juli taun maranéhanana éta hirup. Ieu paréntah i ...

                                               

Hertz

Pikeun fisikawan Heinrich Rudolf Hertz, tempo Heinrich Rudolf Hertz Hertz téh SI unit pikeun frékuensi. Kecap Hertz ieu dipilih pikeun ngaprésiasi layanan Heinrich Rudolf Hertz dina sumbangan di widang elektromagnetisme. Hertz nyebutkeun jumlah g ...

                                               

Indomaret

Harita éta téh hiji jaringan minimarkét téh pikeun nyadiakeun kaperluan poko jeung kaperluan sapopoé téh panghasilana kurang ti 200 M2. diurus ku PT Indomarco Prismatama, nyimpen ieu kahiji perenahna di Ancol, Jakarta Afrika, dina taun 1988.

                                               

Al Wakil

Jeung Wakil naon manéhna hartina nyaeta Allah nu nembongkeun cara. Allah SWT maparin setiap makhlukna kamampuan pikeun mereskeun kasus hirup di herupeuna. Ka sato jeung tatangkalan méré ku cara nu kitu téh insting, jadi manusa pikeun méré ku jala ...

                                               

Ubar psikoaktif

Ubar psikoaktif atawa psikotropika zat ieu zat kimia nu utamana mangaruhan sistim saraf puseur sahingga meta dina fungsi otak, nu ngabalukarkeun parobahan dina persépsi, leutak, kasadaran, jeung paripolah. Ubar ieu bisa dipaké pikeun kasenangan k ...

                                               

Sumbu semi-mayor

Sumbu walikota a élip nyaéta hiji diameter anu pangpanjangna, nyaéta gurst garat téh nganceng ngaliwatan puseur jeung nu kadua-fokusna, ieu mangrupa kala final dina pangrubakna titik yén éta téh hiji harta. Sumbu semi-utama pikeun gedéna hiji sat ...

                                               

Arrasyid

Ar-Rasyid أَلرَّشِيْدُ Allah gusti nu maha ngabimbing. Tapi ngalimpah, pastikeun anjeun satitik elmuNa ka manusa, kitu eta anu diperlukeun ku manusa pikeun ngalakonan tugasna salaku saméméh. Ku élmu hal ieu manusa kudu bisa ngabedakeun mana bener ...

                                               

Subjék panalungtikan

Dina biostatistika atawa statistik prikologis, ieu téh naon baé nu anjeun hoyong ka observasi atawa nu geus observasi nu kuurang disebut subjék panalungtikan. Dina panalungtikan survey jeung jajal pamanggih, subjékna hal ieu mindeng disebut réspo ...

                                               

Al-Hadi

Al-Haadi أَلْهَادِىُ Allah anu mere parentah. Tapi nundukeun sakabeh makhluk dina sunnahNa sukarela jeung kapaksa, sukarela nu hartina bébas mlih kamungkinan-kamungkinan jalan pikeun nepi ku nu ku makhlukna, ieu ogé kapaksa narima akibat tina pil ...

                                               

Ahsanul Qasas

Ahsanul Qasas mangrupa bab dina Quran nu ngandung carita téh penting jeung bermanfaat, pikeun kahirupan manusa. Kuring sabenerna geus kabéh carita dina Quran nyaeta adi eusi. Tapi aya 4 tina bab ieu pikeun meunangkeun Ahasanul Qasas sabab kautama ...

                                               

Al-Jami

Al-Jami أَلْجَامِعُ Allah SWT nu Urang Kumpulkeun. Unggal mahluk ieu dijieun ku Allah SWT boga pasanganna masing-masing nu bikang jeung jalu, bikang jeung jalu, beurang jeung peuting ogé saterusna. Tapi ogé netepkeun sunnah-Na pikeun pasangan bog ...

                                               

Guludug

Perancis mangrupakeun hiji kilatan listrik di awang dipirig ku sora ngaguruh alatan paamprokna awan nyaéta pikeun boga electric muatan positif jeung négatif. Guludug anu biasana patali jeung cumulonimbus awan, tapi ogé lumangsung di stratiform aw ...

                                               

Kaulinan Bola Voli

Kaulinan bola voli, nyaéta hiji wangun kaulinan nyaéta olahraga kaulinan. Awewe hartina gebugan langsung atawa ngagebug bal langsung dina hawa satacan bolana murag ka taneuh. Game of voli diterbitkeun ku dua tim unggal reguna aya 6 urang pamaén, ...

                                               

Al Warits

Nu Warits أَلْوَارِثُ Allah SWT-ahli waris nu bener. Prosés nu aya dina bumi luyu jeung sunnatulloh, aya hiji gunung bitu, tuluy éta désa-désa nu aya disabudeureun gunung bakal katutup ku lava. Widang-widang, taneuh-taneuh, kabéh barang nu teu an ...

                                               

Méga Sunami

Méga Sunami nyaéta hiji istilah nu teu otorisasi pikeun ngagambarkeun sunami jeung amplitudo sahiji gelombang awal jangkung ageung ti sunami bisa. Sababaraha puluhan, ratusan, atawa kamungkinan rébuan méter jangkungna jeung maranehna bisa ka laut ...

                                               

Al Mughni

Al-Mughni Allah SWT anu Ngabeungharkeun. Nu naon ngajadikeun sagala makhluk anu aya di alam ieu teu ngan Allah SWT. Hiji muslim anu miboga cai, seneu, taneuh, hawa, gunung,langit jeung batur anu Daék rizkikeun ka lalaki anu ngusahakeuna dina kany ...

                                               

Cindai

Cindai hiji studio album anu katilu Siti Nurhaliza. Album dirilis dina taun 1997. Cindai nyaéta usaha munggaran Sirah pikeun produksi album berirama Malaysia.

                                               

Kekhalifahan Umayyah

Umayyah, jeung Lamun Umayyah, nyaeta ieu umat Islam anu munggaran sanggeus pamaréntah Khulafaur Rasyidin ieu maréntah ti taun 661 dugi ka taun 750 dina Samenanjung tina Arab jeung lingkungan sakitarana, kitu ogé ti taun 756 nepi ka taun 1031 di C ...

                                               

Gaussian quadrature

Dina analisis numeris, quadrature aturan téh salah sahiji "pendekatan" anu definite integral tina hiji fungsi, nya éta anu biasana "dinyatakan" salaku jumlah beurat nilai fungsi dina titik nu tangtu dina domain integrasi. Dina n -titik Gaussian q ...

                                               

After School Horror 2

Sanggeus Sakola Blora 2 nyaeta film horor Indonesia di 2017 jeung ieu diarahkeun ku Nayato Fio Nuala, sahingga nuturkeun film Sanggeus Sakola Horor.

                                               

Harry Potter and the Deathly Hallows – Bagean 2

Tulisan ieu ngeunaan pilem. Pikeun novel anu mangrupikeun sumber adaptasi, tingali Harry Potter dan Relikui Kematian. Artikel ieu ngeunaan bagian pilem 2. Kanggo bagian 1, tingali Harry Potter and the Deathly Hallows - Bagean 1. Harry Potter jeun ...

                                               

Prosés stokastik

prosés nyaéta hiji stokastik fungsi tina mean. Dina aplikasi praktis, domain nu leuwih nu fungsi dihartikeun hiji interval waktu atawa hiji wewengkon rohangan. Wawuh conto runtuyan waktu di antarana pasar stock jeung fluctuations rate bursa, siny ...

                                               

Rockstar Games

Dina Méi Taun 1998, Mawa Dua Interaktif kaala aset of dormant British video game penerbit BMG Interaktif ti indungna anak, BMG Hiburan, di tukeran pikeun 1.85 juta biasa, kira-kira 16% tina companys stock umum. Dina januari 2007, Nyokot-Dua Inter ...

                                               

Téras Cikapundung

Teras Cikapundung téh salah sahiji nu anyar kebon anyar diresmikeun di Kota Bandung. Teras Cikapundung pernahna di wewengkon Modal Kampanye di Jalan Makuta Bandung. Ieu kebon ideuna Bapana waktu parabot nu make tina konsép Urban jeung Ékologis di ...

                                               

Téoréma Cox

Téorema Cox, ngaran téorema karya ngahargaan ka nu fisikawan Richard Threlkeld Cox, nyaéta turunan hukum theory of probability ti nangtukeun jumlah tina postulat penting. Turunan ieu méré alesan sabab nu disebut intepretasi kamungkinan hiji "logi ...

                                               

Vojvodina

Pikeun propinsi Yugoslavia, tempo Propinsi Otonom Vojvodina 1945-1963, Propinsi Otonom Sosialis Vojvodina Vojvodina, resmi Propinsi Otonomi daerah Vojvodina basa serbia: Аутономна Покрајина Војводина, Autonomna Pokrajina Vojvodina, basa hungaria: ...

                                               

Mijalma

Jadi salah sahiji wanda gaya basa. Maksudna, barang anu henteu nyawaan atawa sasatoan diupamakeun cara pamolah jalma. Dina basa Nagara, gaya basa jadi disebut personifikasi. Conto-conto kalimah nu ngagunakeun gaya basa jadi: Lokomotif ngahégak nu ...

                                               

Al Ahad

Al-Ahad nyaeta Allah nu paling ésa ataᴡa a dina harti aneh. Euᴡeuh sarupa, euᴡeuh nu sarua, euᴡeuh nu bisa nandingan komo jeung nu séjénna. Éta kecap nu nguatan Bilal mertahankeun kaimanan aktu ieu disiksa ku Umayyah bin Khalaf.

                                               

Ke leutik

Ka nu leutik hurup masarakat Jepang. Ieu mangrupakeun singketan pikeun kanji 箇, nu dipikabutuh salaku hiji kecap pikeun bantu. Sanajan eta nyarupaan surat katakana ke ケ, dilafalkeun ka, ga, atawa ka ko, maranéhanana teu kawas. Ka nu leutik pike ...

                                               

Karangan kembang

Karangan kembang datang ti dasar karangan réngsé rupa-rupa kembang anu disusun tur nyetel barobah kaayaan wangun nu geulis,tawis obrolan iblis,pikeun hiasan atawa keur tawis hiji berduka harta. hiji order ti rupa-rupa kembang nu potongan nu dibeu ...

                                               

Ar-Ra’uf

Ar-Rauf أَلرَّؤُوْفُ Allah SWT nu Friendly. Allah téh marahmay, narima, pangaduan ogé pikeun paménta hambana, boh lalaki ogé awéwé, boh nu kolot jeung nu ngora, boh nu miskin jeung nu beunghar, boh ku nu kasar oge jeung cara anu hade, Tapi kuring ...

                                               

Per kapita

Per kapita nyaéta hiji frasa basa Latin nu hartina per-sirah jeung kecap per hartina "ngaliwatan" atawa "ku" jeung kecap per kapita nu hartina "sirah." Dua kecap anu ngawangun frase "pikeun unggal wewengkon." Ieu téh biasana dipaké dina widang st ...

                                               

Fase

Fase ogé bisa nujul ka: Transformasi Fourier, sudut koéfisién kompléks nu dihasilkeun ku transformasi Fourier. Fase tina perkara, nyaéta hiji wangun urusan dina nu dieusian ku fisik, saperti state padet, cair, jeung gas dina perkara nu biasa. Fas ...

                                               

Public affairs

Urusan publik ngawengku sadaya istilah kaasup dina kawijakan umum ogé administrasi umum, boh di antarana anu raket patali, jeung ngagambarkeun kaayaan pulitik élmu ogé ékonomi. Sawala kawijakan umum mangrupa hiji hal nu ilahar jeung milukeun part ...

                                               

Lalampahan waktu

Perjalanan waktu téh hiji konsép cara maju atawa mundur ka titik nu beda dina jero waktu, eta sarua jeung saperti urang ka gerakan di jero rohangan. Kanyataan yén manusa osok leumpang dina jero waktu, nu di jero hiji cara tunggal garis téks, wakt ...

                                               

Al Karim

Al-Karim nu hartina anak berenah. Allah SWT Nyaéta Al-Karim téh dibikeun ka sakabeh hajat makhlukna, boh ditanya ku hiji poto atawa henteu. Tapi eta oge mere rezeki ka makhlukna teh kufur ka Allah, ka Allah nu lega hayu eta rezeki pikeun eta sala ...

                                               

Panon majemuk

Sanyawa panon nu boga rébuan warna individu. Gambar nu dicandak mangrupa kombinasi tina input rébu omatidia dina beungeut konveks, nu di arah nu beda. Ku kituna, eta pisan anu pohara gancang leumpang jauh lamun kuurang hayang jadi dilaksanakeun. ...

                                               

CitakanːCountry data Catalonia

This is the documentation / testpage for Template:CitakanːCountry data Catalonia. It is automatically created by calling Citakan:Country showdata édit sawala tumbu sajarah Template ieu di handap ieu hiji mere data wadahna teu bisa disebut langsun ...

                                               

Keiji Inafune

Keiji Inafune, gumelar tabel 8 Méi taun 1965, mangrupa sirah penelitian jeung perkembangan bisnis online di Capcom, nu wéntar salaku hiji ilustrator jeung co-désainer dina karakter Video Game Mega Man, kitu ogé produsér Onimusha, jeung Dead Rising.

                                               

Kabel

Kabel geus sababaraha harti: Kawat, nu teu kudu dijieun tina logam tapi bisa dipaké pikeun ngirim data. Kawat tambaga nu dibungkus ku karét atawa plastik pikeun ngalirkeun listrik atawa naon bae anu disambungkeun ka aliran listrik, saperti telepo ...

                                               

Nico Robin

Nico Robin ieu ngaku ka Karya Barok, diajak ku Buaya demi eta pikeun mantuan Buaya pikeun manggihan pakarang kuna Poseidon disimpen di Arabasta. Dina Karya Barok, Robin dilayanan salaku sebagei Wakil Ketua Karya Barok handap jeung disapasangkeun ...

                                               

Mario (watak)

Mario nyaeta karakter fiksi anu hirup hiji desainer video games jeung Jepang produsén Shigeru Miyamoto. Salaku maskot Nintendo, Mario geus mucunghul dina leuwih ti 200 video games ti awal kaceranan-na. Mario digambarkeun salaku taun ka italia led ...

                                               

Roronoa Zoro

Garis lamun masih leutik ulikan dina dojo samurai anu dipingpin ku master of samurai. Dina dojo nya ieu, Garis nyobat jeung salah sahiji siswa awéwé ngaranna Kuina dipikawanoh ternyata arsip anu kuat ti Garis, kabuktian ku sabaraha kali Garis vs ...

                                               

Power statistik

Power of the test statistic nyaéta test tina kamungkinan nu ieu bakal nolak kasalahan tina null hipotesa, atawa di mana wae basa nu séjén moal bisa ngagunakeun Type II error. Beuki luhur daya, leuwih gedé kamungkinan hiji Type II error nurun sart ...

                                               

CDMA

Code division multiple access nyaéta hiji channel aksés metoda garapan ku rupa-rupa radio komunikasi téknologi. Eta teu matak bingung jeung telepon sélulér standar disebut cdmaOne jeung CDMA2000, nu make CDMA salaku hiji kaayaan channel aksés met ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →