★ Free online encyclopedia. Did you know? page 50



                                               

Psikotropika

Psikotropika nyaéta sakabéh nu bisa mangaruhan aktivitas pikiran ka nu kawas candu, ganja, narkoba jeung, salaku alami atawa sintétik jeung nu séjén nyaéta narkotika anu bisa nyababkeun parobahan has kana aktivitas mental jeung paripolah, nu ubar ...

                                               

Idéntifikasi DNA

Uji DNA atawa tina idéntifikasi DNA nyaéta hiji téhnik di forensik élmu pikeun ngakuan atawa nungkulan hiji jalma dumasar kana profil DNAna. Propil DNA anu dipidangkeun dina bentuk angka nu bisa ogé dipaké salaku identitas hiji jalma. Ilaharna, n ...

                                               

Liang hideung

A liang hideung nyaeta wewengkon rohangan nu imah ka museurna massa nu kacida gedena, antukna ngahasilkeun gaya gravitasi anu kuat pisan nu temahna aya nu mana wae nu bakal bisa leupas lamun geus ancrub acara horizonna geus ngaliwatan torowongan ...

                                               

Heroin, Putauw

Héroin anu katelah putauw sabab beungeut anu pangalusna ogé bodas. Sinonim héroin: Morphinan-3.6-alfa-Diol, 7.8-didehydro-4.5-alfa-Epoxy-17-Métil-, Diacetate, Diacetylmorphine, acetomorphine, diamorphine, 3.6-diacetyl morfin.

                                               

Warta

Warta nyaeta hiji carita atawa katerangan tina hiji kajadian atawa kajadian tahap anyar. Warta laporan, karangan, atawa informasi ngeunaan hiji kajadian ka kiwari atawa nu sabenerna. Hiji kajadian bisa ceuk warta yén lamun eta geus jadi disiarkeu ...

                                               

Kementerian Komunikasi dan Informatika Républik Indonésia

Departemen Komunikasi sarta informatika of the Republic of Indonesia, nyaeta mentri dina Pamaréntah Indonésia anu nyekel widang perkara nu komunikasi jeung téknologi informasi. Departemen Komunikasi jeung téknologi informasi saméméhna ngaranna "K ...

                                               

Pilot

Pikeun harti lianna Pilot, tempo Pilot disambiguasi. Pilot keur ngaranna waktu jalma nu ngamudikeun tina kapal hiber. Salaku profesi nu hiji catetan kaahlian / kreativitas dina arah kapal hiber, pilot nu kudu boga dijieun ngaliwatan ujian resmi d ...

                                               

Gunung Semeru

Gunung Semeru mangrupa hiji gunung nu paling luhur di pulo jawa,pernahna di Tengah,ka puncak Gunung Semeru,Mahameru,anak élévasi 3.676 m di luhur benget laut.Sajaba gunung paling luhur di pulo jawa,Gunung Semeru ogé jadi letusan gunung nu paling ...

                                               

Dérét waktu

Dina statistik jeung sinyal processing, runtuyan waktu hiji runtuyan data titik, nu diukur dina nurunna waktu, partisi tina rohangan interval waktu nu sarua. Pikeun nganalisis runtuyan waktu ngandung sababaraha metodeu nu anjeun nyoba pikeun nang ...

                                               

Monitor komputer

Komputer Monitor téh salah sahiji hardwere anu bisa dipaké pikeun output tina atawa pikeun ngolah data anu ditampilkeun dina bentuk grafis, monitor komputer ogé éta téh sok di sebat layar komputer. layar komputer geus loba ukuran jeung resolusi p ...

                                               

Peer to Peer

Jaringan Peer ka Peer sarupa hubungan antara hiji komputer ka komputer nu séjén tanpa status tina komputer salaku klien atawa server. Peer ka peer Jaringan, sahingga sadaya komputer dina jaringan atawa teu meta salaku server. Sadaya komputer mibo ...

                                               

Dinamika sistim

Dinamika sistem pendekatan ka dinamika populasi, sistem ékologis jeung ékonomi, nu ilaharna raket patali. Dinamika sistem dipanggihkeun di awal taun 1960-an ku Jay W. Forrester di MIT aya wangunan MIT System Dinamika Group. Dina waktu nu sarua, m ...

                                               

Paraméter

Pikeun usage in computer science and programming, tempo Parameter computer science. Pikeun the journal of the U.S. Army War College, tempo Parameters journal. Dina matematika, statistik, jeung élmu matematika, paramétér nyaéta kuantitas nu nangtu ...

                                               

Nébula

Nébula awan a antarbéntang sinyalna élmu, gas, jeung plasma. Awalna, kuring nébula nyaeta ngaran umum dibikeun ka sakabéh objék, inget yen nu mayakpak, kaasup galaxy dina Cara saperti Gaib pikeun sababaraha conto pamakéan heubeul masih batahan sa ...

                                               

Raja Ampat

Raja Ampat nyaéta salah sahiji tempat wisata anu kacida dilongok ku wisatawan. Ieu tempat bener ngabogaan obyek wisata anu pangalusna. Lamun diibaratkeun mah tempat wisata Raja Ampat salaku surgana dunya. Raja Ampat mangrupa pecahan Kacamatan Sor ...

                                               

Daptar inohong bangsa Indonesia

Nu. Soemiskum / Sumiskum. Na Pelesir. (Its A Pleasure To) Citakan cutatan kalayan. (The inclusion of the quote is by) Présidén Susilo Yudhoyono. (President Susilo Yudhoyono) Suharna Surapranata. Sudharmono.

                                               

Pasifik Satelit Nusantara

Pasifik Satelit Nagara mangrupa hiji-hijina pausahaan di Indonesia nu muka layanan telepon satelit "édit merkna Byru ". PT. Samudra pasifik Satelit nusantara atawa disingget PSN mangrupa pausahaan telekomunikasi satelit swasta munggaran nu aya di ...

                                               

Lisénsi Dokumén Bébas GNU

Lisénsi Dokumén Bébas GNU nyaeta copyleft lisensi pikeun eusi bébas. Disusun ku the Free Software Foundation pikeun GNU proyék. Téks resmi lisénsi vérsi 1.2 bisa ditingal dina. Lisénsi nyaéta pikeun dipaké pikeun saperti nu ditulis ngeunaan kumah ...

                                               

Tabel lambang matematis

Matematika anu mindeng pisan ngagunakeunsakumpulan lambang pikeun ekspresi matematisna. Pikeun nu icikibung dina widang matematika, kuring moal kukumaha, tapi pikeun areng néangan, jigana kudu mindeng kahiji. Di handap dibéréndélkeun rupa-rupa la ...

                                               

Wikipédia:Transklusi

Transklusi hartina ngasupkeun eusi ti hiji dokumén dina dokumén anu ngagunakeun rujukan. Dina transklusi Wikipedia, the Médiawiki software bakal nujul kana eusi hiji kaca, citakan, pikeun input kana eusi kaca séjén, tujuan tina hiji kaca. Sarua j ...

                                               

Wikipédia:Sub kaca

Sub kaca nyaéta kaca anu ngandung / dina ngaran kacana. Fitur ieu geus sadia di rohangan ngaran utama, ku kituna artikel dina rohangan ngaran utama teu kaasup dina pedaran ieu. Subkaca dianggap minangka subordinat tina kaca utamana jeung bakal mi ...

                                               

Ramatloka

A website is a set kaca web, nyaéa dokumén HTML / XHTML nu bisa dibuka ngaliwatan HTTP na Internet. Kaca-kaca website anu dibuka tina akar umum URL, imahkacana, nu biasana aya / disimpen dina server fisik nu sarua. URL rumusan kaca-kaca ieu dina ...

                                               

Kaawakan

Kecap kaawakan mangrupa hiji falsafah urang Sunda anu jero tur pohara pentingna dina kahirupan, kaawakan téh hartina pas, klop, saimbang, saluyu atawa mantes jeung diri. Jalma nu kaawakan dina hiji perkara hartina pantes jeung bisa mawa diri. Mer ...

                                               

Widya Saputra

Widyaningrum Surya Nugraha nyaeta TV presenter ti Indonesia. Ayeuna manéhna téh paling oge dipikawanoh ka jalma salaku presenter acara olahraga di TV station Trans7 kususnya dina acara Liga Italia Serie A jeung MotoGP. Widya mimiti karirna ti lam ...

                                               

Méja

Tabel ieu salah sahiji purnitur pesawat jadi wewengkon jeung sababaraha suku méja. Tabel ieu mindeng dipaké pikeun nahan barang atawa dahareun, jeung luhur tamtu nu dipikaresep pikeun jadi dicokot lamun urang diuk. Tabel ieu umumna dipasang ku jo ...

                                               

Bar

Bar nyaéta hiji tempat nu diorganisasikeun di komérsial sarta dilengkepan fasilitas pikeun asupan, nu aya di jero hotél atawa di luar hotél di mana urang bisa meunangkeun sagala rupa inuman, boh nu ngandung alkohol dina boh nu teu ngandung alkoho ...

                                               

DAMRI

DAMRI anu kapanjangan tina Djawatan Angkoetan Motor Repoeblik Indonesia nu dibentuk dumasar Makloemat Kementerian Perhoeboengan RENGKING No. 01 / DAMRI / 46 tanggal 25 oktober 1946 nu tugas utamana ngayakeun angkutan jalma jeung barang di jalan k ...

                                               

Hawu

Hawu asalna tina basa Jawa nyaéta kecap awu anu hartina kulawu. Dina basa inggris, disebut jadi-lebu. Jadi, hawu nya éta tempat ngumpulna abu atawa lebu. Di masarakat Sunda dipikawanoh dua bentuk hawu mangrupa hawu nu basajan jeung hawu nu dijieu ...

                                               

Samping

Sisi nyaéta hiji istilah nu dibeulitkeun dina cara pikeun nyieun nutupan nepi ka suku. Aya anu disebut sisi sarung, meuli kebat a, pangaruh jeung efek tina poléng / polékat. Aya sababaraha jenis éfék nu balukar tina jangkungna jeung sisi lamban, ...

                                               

Dialog

"Dialog" aya unsur wacana ti nu tina interaksi sosial. Unsur wacana dialog sipatna intraksional. Dina dialog anu dipentingkeun téh lain eusi, tapi Komunikasi timbal-balik. Aya dua rupa wujud dialog, nya éta konvérsasi jeung tutukeuran. Konvérsasi ...

                                               

Akar

Akar nyaéta bagian tutuwuhan pikeun anu awakna mangrupa kormus. Sipat-sipat tina akar: Bangun tungtungna remen ogé méncos, sahingga leuwih gampang pikeun nembus taneuh. Henteu ruruasan sarta henteu ngandung daun atawa sisit atawa bagian paéh. War ...

                                               

Probabilitas kasalahan

Dina tes hipotesa dina statistik, nu dibedakan dua rupa eror. Tipe kuring nu eror nu nolak null hipotesa lamun hipotesa bener, ieu téh ngagambarkuen hasilna positif nu hiji. Tipe II nyaéta eror nu gagal pikeun nampik null hipotesa nu salah, ieu t ...

                                               

Perbandingan modél Bayes

model data posterior probabiliti, P, ngagunakeun Bayes theorem: PH|D = PD|HPH / PD Wates konci data-gumantung p. d.|S likelihood, jeung kadang disebut salaku kajadian nu model S, nu meunteun bener konci dina model pikeun ngabandingkeun Bayes. Aca ...

                                               

Matematik terapan

Matematika anu hiji cabang matematik nu masalah sorangan jeung aplikasi tina pangaweruh matematik pikeun domain séjénna. Aplikasi saperti di antarana analisis numeris, matematika téknik, linear programming, optimasi, jeung operasi panalungtikan, ...

                                               

Variogram

Variogram sabar sistim imun ka 2-γ x y {\displaystyle 2\gamma x,y} nyaéta hiji fungsi nu ngagambarkeun tingkat tina association of spatial random field atawa prosés stokastik Z x {\displaystyle Zx} spatial. Eta dihartikeun salaku ekspektasi kuadr ...

                                               

Megatron

Nyetel ngaran pikeun salah sahiji karakter fiksi tina runtuyan, Transformers. Manéhna pamingpin pang luhur ti Kartun, nu sabuah grup penjahat dina séri, ieu téh nya. Ngarujuk ka majalah Wizard nu, Pakakas pikeun nempatan posisi ka 68 daptar penja ...

                                               

Albino

Albino, nyaeta salah sahiji gangguan bawaan hipopigmentasi nu disababkeun ku kurangna atawa teu boga pigmen melanin dina kulit, panon, jeung rambut. Melanin nyaéta pigmen anu dihasilkeun ku sél nu katelah melanosit dina kulit sato atawa manusa. J ...

                                               

Midazolam

Midazolam nyaéta ubar nu milik kelompok bénzodiazépin. Salaku ubar panenang, ieu téh midazolam ngabogaan sipat ansiolitik, palemes otot, antikonvulsan, sédatif, hipnotik, sarta amnésik. Dina larapanna ieu midazolam geus dipaké dina rupa-rupa kagi ...

                                               

Klindamisin

Klindamisin atawa Clindamycin téh hiji antibiotik kelas lincomycin dipaké pikeun ngobatan inféksi nu dibalukarkeun tina baktéri anaerob gram positif. Hasiatna pikeun ngubaran inpéksi dina paru-paru, kulit, getih, alat énergi, tulang, jeung organ- ...

                                               

Alérgi endog

Cina endog téh hiji réaksi sistim imun di jawa barat protéin endog hayam, kitu ogé endog meri, sukabumi, soang, puyuh jeung saperti mamanukan séjénna. Sanggeus asupna protéin endog kana awak jalma nu boga cina, awakna langsung ngabales jeung ngan ...

                                               

The Lodge Maribaya Bandung

Pondok Maribaya Bandung mangrupa salah sahiji tempat wisata di. Di ieu tempat pikeun bisa ngalakonan sababaraha kagiatan saperti kémping, trekking, kira-kira wewengkon pines nu endah, acara jeung wangunan tim, atawa ngan waé.

                                               

Lift

Angkat adalah angkutan barang file yang digunakan untuk mengangkut orang atau objek. Lift ieu biasana digunakan di gedong-gedong bertingkat luhur, kaulinan mindeng beunang multiplayer lebih dari tiga atau empat lantai. Wangunan-wangunan yang lebi ...

                                               

Produk (matematika)

Dina matematika, produk nyaeta hasil ngalikeun, atawa babasan nu nangtukeun faktor jadi dikalikeun. Urutan nu nyata atawa kompléks nomer anu dikalikeun boga béaring dina produk, ieu katelah commutative hukum kakalian. Lamun matrices atawa anggota ...

                                               

Fungsi karakteristik

Sababaraha ahli matematika pamakéan istilah fungsi karakteristik nu sarua jeung "fungsi indikator". Nyaéta indikator fungsi sawaréh Hiji susunan B, fungsi jeung domain B, nu nilai 1 di éach titik dina Hiji jeung 0 di éach ti titik nu aya dina B t ...

                                               

SMA Wijaya Putra Surabaya

Sma Surabaya Wijaya Putra, nyaéta hiji sma swasta di kota Surabaya, West Java Province. Sakola ieu baheulana ngaranna SAKOLA Karman Amat jeung robah ngaranna ka SMA, Wijaya Putra téh kira-kira taun 2004. Prosés pangajaran jeung learning nyaéta am ...

                                               

Liliopsida

Tutuwuhan siki tunggal atawa monocotiledoneae mangrupa salah sahiji dua golongan badag tutuwuhan kembangan. Karakteristik tutuwuhan monokotil nu panghasna nu siki hiji alesan single ngan ngabogaan hiji daun lembaga, akar serabut, daun selang-ieu ...

                                               

Bakelite

Aplikasi), atawa polyoxybenzylmethylenglycolanhydride, mangrupa plastik anu munggaran. ieu téh hiji résin fénol-formaldehida thermosetting, nu kabentuk dina ayana réaksi eliminasi tina fénol jeung formaldehida. Ieu kimia téh diurus ku us pikeun B ...

                                               

Hateup

Hateupna mangrupa bagian pangluhurna tina imah nu ngawengku hiji wangunan. Hateupna tina beungeut datar mindeng katutupan ku tér jeung karihkil jeung disadiakuen channel cihujan jeung salju. Hateupna tina bentuk anu diwangun keur ngucurkeun cai a ...

                                               

Neolitikum

Néolitikum nyaéta hiji jaman nu geus kaliwat di mana manusa mangka geus dina waktu sistem tatanén,dina mangsa katukang ieu urang geus ngosok pakakas-pakakas anu dijieun tina batu ka lemes.Tatanén jeung tatanén geus leuwih maju jeung urang geus ny ...

                                               

Kolécér

Kolecer nyaeta hiji tina wangunna silinder jeung wilah-wilah dina buntut anjeun bisa ulin dina salah sahiji urang ngagunakeun tanaga mesin atawa aliran angin, a gas sarta cairan. Nu kolecer ogé bisa disebut kai atawa awi panjang nu ipis, nu dina ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →